آب دوغ خیار یک غذای ایرانی است. از آنجایی که هر فصلی غذای مخصوص خودش را دارد، آب دوغ خیار نیز مخصوص فصل تابستان است. دلیل اینکه این غذا در تابستان دوچندان خوش‌مزه می‌شود این است که گرما و خستگی ناشی از تابستان را از بین می‌برد و حس تازگی و شادابی را بوجود می‌آورد. طرز تهیه‌ آب دوغ خیار بسیار ساده است و این غذا به دلیل طبع خنکی که دارد، عطش را رفع می‌کند.

آب دوغ خیار در گذشته غذایی ساده تلقی می‌شد که در ۱۵ دقیقه آماده می‌شد اما امروزه با اضافه کردن موادی مانند خامه، کشمش، گل محمدی و … به عنوان غذایی مجلسی نیز سرو می‌شود. برای آشنا شدن با طرز تهیه‌ آب دوغ خیار و نکات آن به ادامه‌ی این مطلب توجه کنید.

طرز تهیه آب دوغ خیار

طرز تهیه آب دوغ خیار

با اضافه کردن مواد مختلف در آب دوغ خیار بسته به مزاج و سلیقه‌های مختلف می‌توانیم مزه‌های مختلفی از آن را امتحان کنیم.

ساده‌ترین روش تهیه‌ی آب دوغ خیار

مواد لازم

مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی برای تهیه‌ آب دوغ خیار ساده است که می‌تواند برای ۴ نفر تهیه شود.

خیار ۲ عدد

سبزی خوردن ۳۰۰ گرم

ماست  ۳۰۰ گرم

آب به مقدار لازم

گردو ۱۰۰ گرم

طرز تهیه آب دوغ خیار به روش ساده

برای تهیه‌ی آب دوغ خیار، ساده‌ترین روش این است که خیار را به صورت نگینی خورد کنید. سپس سبزی خوردن را شسته و آن را به میزان دلخواه ریز یا درشت خورد کنید. سپس یک ظرف بزرگ انتخاب کنید و ماست را داخل آن بریزید و آن را خوب یهم بزنید تا رقیق شود.

سپس خیار و سبزی خوردن خورد شده را داخل ظرف بریزید و در آخر به مقدار نیاز تعدادی گردی را خورد کنید و در ظرف بریزید و تمام مواد را هم بزنید. قبل از میل کردن آن سعی کنید، تعدادی نون را از قبل خشک کرده باشید و داخل ظرف خورد کنید و برای رقیق تر شدن آن مقداری آب به ظرف اضافه کنید. اکنون غذای شما آماده است.

طرز تهیه آب دوغ خیار

طرز تهیه‌ی آب دوغ خیار مجلسی

مواد لازم برای تهیه‌ی آب دوغ خیار مجلسی علاوه بر موارد بالا، موادی برای خوش‌مزه‌تر شدن به آن اضافه می‌کنیم.

مواد لازم

خیار ۲ عدد

سبزی خوردن (شامل تربچه، پیازچه، سبزی‌های معطر مانند نعنا، پونه، ریحون، مرزه) ۳۰۰ گرم

ماست ۳۰۰ گرم

دوغ ۱ لیتر

گردو ۱۰۰ گرم

کشمش ۱۰۰ گرم

خامه ۵۰ گرم

شیر ۱ لیتر

گل محمدی خشک به میزان لازم

نمک و فلفل به میزان لازم

نان خشک شده

طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی

طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی این است که ابتدا در این روش سبزی خوردن را شسته و بسته به سلیقه‌ی غذایی خانواده به میزان دلخواه، ریز یا درشت، خورد کنید. خیار و گردو را نگینی خورد کنید. یک ظرف گود و بزرگ و مناسب انتخاب کنید.

ماست را داخل ظرف ریخته و خوب هم بزنید تا رقیق شود. سپس خامه را به آن اضافه کرده و باز خوب هم بزنید تا کاملا یکنواخت شود. سپس سبزی و خیار و گردو خورد شده را به آن اضافه کنید. سپس کشکش و نمک و فلفل را اضافه کنید.

همه‌ی مواد را داخل ظرف خوب هم بزنید. برای رقیق شدن می‌توانید از دوغ استفاده کنید. در نهایت برای تزئین آن از گل محمدی، تربچه‌های خورد شده و کشکش و گردو و سبزی‌های معطر مانند پونه و نعنا و مرزه و تلخون می‌توانید استفاده کنید.

طرز تهیه آب دوغ خیار

نکاتی برای تهیه آب دوغ خیار

  • برای تهیه آب دوغ خیار می‌توانید خیار را به جای اینکه نگینی خرد کنید رنده کنید.
  • برای اینکه این غذا را خنک میل کنید، از یک ساعت قبل آن را در یخچال قرار دهید.
  • می‌توانید پس از تهیه آب دوغ خیار، در آن تکه‌های کوچک یخ قرار دهید.
  • می‌توانید برای تهیه آب دوغ خیار، از ماست کیسه‌ای و دوغ ترش استفاده کنید.
  • در صورت نیاز می‌توانید برای خوش طعم شدن، نمک و فلفل و سبزی‌های معطر به آن اضافه کنید.

منتظر دیدگاه شما هستیم
به اشتراک بگذارید

4 سال پیش ملیحه احمدی

درباره نویسنده

سلام. من ملیحه احمدی به عنوان یه عضو کوچک از پین ورک در کنار شما هستم تا بتونم مطالب متنوع و جالبی رو با شما به اشتراک بذارم. یکی از ویژگی‌هایی که منو به نوشتن محتواهای جدید ترغیب می‌کنه، روحیه‌ی بالا برای یادگیری مطالب جدید و بکارگیری خلاقیت در نوشته‌هام هست. امیدوارم این مطالب به اندازه کافی براتون جذاب و به دلتون نشسته باشه :)

مطالب مشابه

افزودن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.