021-87700770

حتماً در مورد قهوه روبوستا شنیده‌اید و احتمالاً هم چیزهای خوبی نشنیده‌اید. آیا طعم خوبی دارد؟ در این مورد نظرات متفاوتی ارائه می‌شود و این تنها به این دلیل است که ربوستا برای بدن مفید است و همچنین برای یکسری افراد طعم جذابی دارد. من شخصاً ترکیب قهوه با ربوستا را دوست دارم، چون حس می‌کنم طعم خوبی دارد؛ اما نظرات در مورد ربوستا خالص، ۱۰۰ درصد ربوستا چیست؟ بگذارید بررسی کنیم. در این مطلب از پین‌ورک به بررسی قهوه روبوستا و معرفی آن می‌پردازیم. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما جالب و کاربردی باشد.

فقط جهت دفاع از دانه‌های قهوه سرسخت

خب پس قهوه روبوستا می‌تواند طعم خوبی داشته باشد؟ برخی از قهوه‌های ربوستا خوش‌طعم هستند. ربوستا خوش‌طعم قهوه‌ای است که در شرایط فوق‌العاده کنترل شده و عالی رشد می‌کند تا بهترین دانه قهوه به وجود بیاید. اما صرف‌نظر از این مورد، قهوه روبوستا در سوپرمارکت‌ها به هیچ وجه خوش‌طعم نیستند. قهوه‌ای که با دانه ربوستا درست می‌شود فوق‌العاده تلخ و سنگین است. برخی از افراد این مدل فنجان قهوه برایشان هیجان‌انگیز است و برخی اصلاً دوستش ندارند. عمومیت افراد بیشتر به سمت قهوه عربیکا با طعم ملایم و میوه‌ای می‌روند؛ اما چرا این‌گونه است؟ چرا به‌صورت پیش‌فرض قهوه روبوستا خوش‌طعم نیست؟ پاسخ این سؤال در نحوه رشد و پرورش گیاه قهوه است.

قهوه خوب چگونه درست می‌شود؟

قهوه خوب، قهوه‌ای است که به شما اجازه می‌دهد تا از طعم خوب و اصیل دانه‌های قهوه لذت ببرید، طعم شکلاتی و شراب گونه‌اش را مزه مزه کنید بدون اینکه تلخی ذاتی‌اش اذیتتان کند. قهوه خوب تلخی لذت بخشی به دهان شما می‌دهد؛ و در انتها اندکی طعم اسیدی و ترش ارائه می‌دهد. به همین دلایل است که اغلب مردم قهوه عربیکا را می‌پسندند. شهرت قهوه روبوستا به جهت سنگین و قوی بودنش است. پرورش یک محصول عالی ربوستا بسیار سخت و دشوار است چون شما با در همه حال با گیاه در حال مبارزه هستید.

روبوستا

قهوه ربوستا بسیار سنگین‌تر، مغذی‌تر و قطعاً تلخ‌تر از قهوه عربیکا است. همچنین تقریباً دو برابر قهوه عربیکا، کافئین دارد. همین امر باعث تلخ‌تر شدن ربوستا شده است و باید با شیر و شکر بیشتری خورده شود. به‌طور خلاصه قهوه خوب، قهوه‌ای است که بوی مطبوع داشته باشد، پر از طعم و اندکی تلخ باشد و آن‌قدر فوق‌العاده باشد که بشود آن را تلخ خورد. قهوه ربوستا تقریباً هیچ‌کدام از این خصوصیات را ندارد.

چرا ربوستا به تنهایی آن‌قدر خوب و عالی نیست؟

چند دلیل کوتاه وجود دارد که چرا اغلب مردم جذب ربوستا نمی‌شوند و من آن‌ها را در اینجا شرح می‌دهم.

در وهله اول، ربوستا در مقایسه با عربیکا به عنوان گیاه سرسخت‌تری شناخته می‌شود؛ و این بدین معنی است که این گیاه نیاز به مراقبت کمتری نسبت به گیاه عربیکا دارد و این به این معنی است که رشد این گیاه تماماً به وضعیت خاک خلاصه می‌شود که این امر به هیچ عنوان چیز خوبی نیست ولی در عوض گیاه عربیکا را می‌توان در تپه‌های شیب‌دار هم پرورش داد. به علاوه ارتفاع کشت آن نیز نسبت به عربیکا پایین‌تر است. در این شرایط خاک خوبی برای کشت وجود ندارد و زمین نیز تمایلی برای کشت شدن ندارد. در نتیجه این اتفاق آب کمتری به گیاه می‌رسد و از آنجایی که قهوه نوعی میوه محسوب می‌شود، پس میوه قهوه طعم و مزه کمتری خواهد داشت.

در وهله دوم، ربوستا کافئین بیشتری دارد. در قهوه ربوستا ۷/۲ درصد کافئین وجود دارد که همین مقدار باعث غلیظ‌تر شدن و تلخ‌تر شدن قهوه می‌شود. این اتفاقی نوعی مکانیزم دفاعی طبیعی گیاه برای مقابله با آفت‌ها است.

روبوستا

و در وهله سوم، قهوه ربوستا میوه‌های بیشتری تولید می‌کند که باید مواد مغذی محدود گیاه به تک‌تک این میوه‌ها برسد تا بشود از آن‌ها استفاده کرد. ولی این اتفاق باعث کاهش کیفیت قهوه می‌شود هرچند که مواد مغذی بیشتری را به همراه دارد.

قهوه ربوستا بهترین گزینه برای ترکیب با دیگر قهوه‌ها است.

در حال حاضر با توجه به اطلاعات موجود تنها کیفیت پایین و طعم بد نصیب قهوه روبوستا شده است. خیلی از قهوه‌های ترکیبی مقداری هم قهوه ربوستا دارد. این مقدار حتماً برای متعادل کردن طعم عربیکا با سنگینی ربوستا باید استفاده شود. به‌عنوان‌مثال ترکیب ۸۰ به ۲۰ یعنی ربوستا به عربیکا به همراه شیر و شکر فوق‌العاده می‌شود؛ بنابراین برای اکثر کافه لاته‌ها و یا کاپوچینو‌ها این ترکیب قهوه فوق‌العاده می‌شود. ربوستا را می‌توان برای کرم قهوه اسپرسو نیز استفاده کرد اما برای کل قهوه اسپرسو توصیه نمی‌شود. اگر قرار است مثل قهوه ویتنامی کلاً از دانه ربوستا استفاده کنید پس حتماً باید از شیر و شکر برای قابل نوشیدن شدن قهوه نیز استفاده کنید. در غیر این صورت فوق‌العاده غلیظ و سنگین خواهد بود؛ و دقیقاً به دلیل این سنگین بودن برای متعادل کردن طعم عربیکا از ربوستا استفاده می‌شود. اگر برای درست کردن قهوه تنها از عربیکا استفاده کنید احتمالاً یک قهوه رقیق طعم دار خواهید داشت.

شاید یک مقایسه بین قهوه عربیکا و ربوستا درک بهتری از این دو قهوه به شما بدهد و دلیل استقبال زیاد از قهوه روبوستا را هم متوجه شوید.

روبوستا

نگهداری قهوه ربوستا خیلی راحت‌تر و بهتر از طعم‌دهنده‌ها است

اگر خودتان بخواهید برای صبحانه یک قهوه به همراه مقدار قابل‌توجهی شیر و مقدار اندکی عصاره وانیل آماده کنید، فکر می‌کنید تا کی می‌توانید آن را با یک طعم خوب نگه دارید؟ آیا این قهوه می‌تواند برای یک مدت طولانی طعم خودش را حفظ کند؟ قهوه من طعمش را حفظ می‌کند. ترکیب نصف عربیکا و نصف ربوستا از سال ۲۰۱۴ محبوب‌ترین ترکیب من برای قهوه است. چیزی که من در مورد قهوه ربوستا متوجه شدم این بود که به تنهایی فوق‌العاده وحشتناک است؛ و حتی شاید فراتر از این، خیلی خیلی بدتر است مگر اینکه شما از قبل در جریان این حجم از تلخی و سنگینی بوده باشید؛ اما اضافه کردن مقداری ربوستا به قهوه عربیکا می‌تواند تغییری عظیم در طعم‌ها ایجاد کند. این اتفاق تقریباً مشابه اضافه کردن اندکی نمک به یک چیز شیرین است. این کار کمک می‌کند تا تعادل بین طعم‌ها و مزه‌ها به وجود بیاید. در این صورت هرچه قهوه شما تلخ‌تر و قوی‌تر باشد می‌توانید کارهای شگفت‌انگیز بیشتری انجام دهید. یک قهوه روبوستا را می‌توانید با اضافه کردن مقدار زیادی کف شیر و اندکی شربت توت‌فرنگی و ترافل های شکلاتی به عجیب‌ترین لاته جهان تبدیل کنید. با این حال هنوز هم می‌توانید طعم قهوه را در آن مزه مزه کنید و از آن لذت ببرید. همان‌طور که قبلاً هم به عصاره وانیل اشاره کرده بودم خودم هر روز برای صبحانه آن را به قهوه‌ام اضافه می‌کنم و ترکیبات دیگری نیز پیدا کردم تا طعم قهوه ربوستا را بهبود دهد.

  • شیر نارگیل و کره به همراه مقدار مشخصی شیر
  • عصاره نیشکر
  • عصاره وانیل
  • عصاره بادام
  • تقریباً به نسبت مساوی شیر (۱ پیمانه شیر، ۱ پیمانه قهوه)

به نظرم همه این‌ها ثابت می‌کند که ما در زندگی به ربوستا احتیاج داریم.

روبوستا

دم کرده ربوستا به روش سرد طعم بهتری دارد

ممکن است این مدل ربوستا واقعاً برای شما سورپرایز باشد ولی در اصل این‌طور نیست. دم کردن قهوه به شیوه سرد طعم و مزه‌ی کاملاً متفاوتی به نسبت دم کردن به روش گرم دارد. در این روش اسیدیته کمتری در قهوه به وجود می‌آید و می‌توان طعم قهوه را خیلی بهتر حس کرد. مطمئناً طعم ربوستا سرد به ‌خوبی طعم عربیکا نخواهد بود؛ اما خب این را از من به یاد داشته باشید که به نسبت، ربوستا گرم طعم خیلی بهتری دارد. همچنین با اینکه قهوه ربوستا به تنهایی سنگین و قوی هست اما دم کردنش به شیوه سرد آن را سنگین‌تر می‌کند؛ و خب این به این معنی است که قهوه سرد شما با اضافه کردن طعم‌دهنده‌های مختلف می‌تواند بهترین باشد. اگر شما کسی هستید که قهوه‌های سنگین و قوی می‌نوشید، پس قهوه سرد ربوستا قطعاً جزو نوشیدنی‌هایی است که می‌توانید امتحانش کنید.

در نهایت همه چیز به خود شما بستگی دارد

چیزهایی که در اینجا می‌خوانید اصلاً مهم نیست، مهم سلیقه خود شماست. ممکن است از نحوه طعم دهی قهوه صبحگاهی من وحشت زده شده باشید و یا ممکن است من الگو شما شده باشم. نکته اصلی اینجاست که شاید هر کسی از خوردن ربوستا برای صبحانه لذت نبرد و خب حق مسلم هر فرد هم همین است. دقیقاً مثل کسانیکه خوردن ربوستا به عنوان قهوه صبحگاهی را لذت‌بخش می‌دانند.

بگذارید یک داستان کوچک برایتان تعریف کنم، در شرکت، دستگاه قهوه ساز و یک قهوه کاملاً جدید گرفته بودیم. در آزمون تست دستگاه مشخص شد که برای تهیه قهوه عربیکا این دستگاه فوق‌العاده است. یک هفته بعد از اینکه همه کارمندها قهوه عربیکا ۱۰۰ درصد خالص استفاده کردند، تصمیم بر این شد که به یک نوشیدنی قوی‌تر نیاز داریم. در نهایت قهوه ترکیبی با مقدار ۳۰ درصد ربوستا و ۷۰ درصد عربیکا آماده کردیم. با وجود تمام کافی‌شاپ‌هایی که اطراف محل کارمان است هیچ تعجبی ندارد اگر باز هم خودمان قهوه درست می‌کنیم زیرا نمی‌توانیم از طعم و مزه قهوه خالص بگذریم.

روبوستا


مقالات مرتبط :


در آخر پیشنهاد پین‌ورک به شما این است که حداقل یک‌بار این نوشیدنی را تست بفرمایید البته همان طور که در متن مطالعه کردید این قهوه غلیظ و سنگین است و ممکن است برای برخی افراد خوش‌آیند نباشد. من همیشه فکر می‌کنم که روبوستا همچنان جای بحث دارد. این نوشیدنی مزایای خاص خودش را دارد و قوی‌ترین و سنگین‌ترین نوشیدنی‌ای است که تا به حال دیده‌اید. اگر دلتان یک قهوه ملایم و لطیف می‌خواهد این قهوه بیش از اندازه غلیظ و تلخ است. شیر اضافه کردن به ربوستا از الزامات به شمار می‌رود.

منتظر دیدگاه شما هستیم
به اشتراک بگذارید

1 ماه پیش فرزانه شریعتی

درباره نویسنده

فرزانه شریعتی هستم. همیشه عاشق خوندن کتاب و مقاله بودم و به دنبال یاد گرفتن موضوعات جدیدم. دانشگاه مدیریت خوندم ولی به هنر و صنایع دستی علاقه ی زیادی دارم. تولید محتوا کار فعلی منه و ازش لذت میبرم. امیدوارم تو این کار موفق بشم و شما هم از خوندن مطالب من لذت ببرید!

مطالب مشابه

افزودن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.