
گاهی اوقات نگاه کردن به منوی غذا و نوشیدنیها میتواند گیج کننده باشد. مثلاً آیا میدانید تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو چیست؟ فراپاچینو را فقط در شعبههای استارباکس خواهید یافت چراکه تنها مخصوص این فروشگاهها است؛ اما ممکن است برخی از شعبههای فرعی را نیز پیدا کنید که در این صورت مهم است که فراپاچینو را خوب بشناسید و بتوانید تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو را به راحتی تشخیص دهید. در این مطلب از پینورک به بررسی تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو میپردازیم و همچنین نکاتی را راجع به چگونگی تهیهی این نوشیدنی در منزل ذکر میکنیم تا بتوانید یک نوشیدنی فوقالعادهی خانگی داشته باشید. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما مفید و جالب باشد.
۱ . کاپوچینو یک نوشیدنی گرم و فراپاچینو یک نوشیدنی سرد!
به طور طبیعی کاپوچینو باید خیلی داغ سرو شود. این به این دلیل است که کاپوچینو بر پایهی یک شات اسپرسو تهیه میشود و باید داغ باشد. سپس به این اسپرسوی داغ، شیر داغ و کف شیر اضافه میشود. برای یک فنجان ۱۵۰ میلیلیتری کاپوچینو، نسبت اسپرسو به شیر ۱ به ۴ است و مابقی نوشیدنی را کف شیر تشکیل میدهد که در آخر بر روی آن قرار میگیرد. پس در انتهای این فرآیند یک نوشیدنی داغ خواهید داشت. اسپرسو نوعی نوشیدنی است که کافهچیها بر روی آن برای درست کردن لاته تمرین میکنند. در مقابل فراپاچینو یک نوشیدنی سرد است. در واقع حالت یخ زده دارد. این نوشیدنی حاوی یخ خرد شده، قهوه، خامهی قنادی، شیر غلیظ و گاهی شربت است.
تمامی این مواد با هم مخلوط میشوند تا حالتی شبیه به میلک شیک پیدا کنند.
بر روی نوشیدنی نیز خامهی قنادی سردی قرار میگیرد که معمولاً به زیبایی با شربت یا سس تزئین میشود. دیگر تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو دمای این دو نوع نوشیدنی است که تفاوت زیادی در طعم ایجاد میکند. البته تفاوتهای دیگری نیز به جز تفاوت دمایی وجود دارد.
کافئین از طریق قهوهی داغ سریعتر از قهوهی سرد منتقل میشود. همچنین زمانی که میخواهید قهوهی سرد درست کنید باید از قهوهی غلیظتر و قویتری استفاده کنید. این به این دلیل است که طعم قهوه با طعم شیر و خامه خنثی نشود و اینکه سردی نوشیدنی کمی از طعم آن میکاهد که این موضوع با غلظت بیشتر قهوه حل میشود.
تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو زیاد است اما ریشهی یکسانی دارند. درواقع فراپاچینو بهعنوان پاسخی بود به افرادی که کاپوچینوی سرد دوست داشتند.
از آنجایی که نمیتوانید کف داغ شیر را روی شیر قهوهی سرد بریزید، در نتیجه نوشیدنی جدیدی با نام فراپاچینو به وجود آمد که همهی اجزای آن سرد است.
۲ . برخلاف کاپوچینو، همهی انواع فراپاچینو حاوی کافئین نیستند!
از زمانی که فراپاچینوی اصل به وجود آمد تغییرات زیادی بر روی آن رخ داد تا جایی که امروزه خیلی از انواع فراپاچینو حتی حاوی کافئین نیستند.
این به این علت است که انواع مختلفی از فراپاچینو وجود دارد و میتوانید آن را هر طور که دوست دارید درست کنید. برای مثال میتوانید ماچا فراپاچینو درست کنید که اصلاً حاوی قهوه نیست.
ماچا فراپاچینو به سبب پودر ماچای موجود در آن، حاوی کافئین است؛ اما کافئین آن حاصل از قهوه نیست. همچنین در برخی دیگر از انواع فراپاچینو مثل فراپاچینوی توتفرنگی که حاوی قهوه نیست نیز کافئین وجود ندارد.
این یک موضوع خوشحالکننده برای افرادی است که به دنبال نسخهی فاقد کافئین نوشیدنیهای دلخواه خود هستند؛ اما اگر جزو افرادی هستید که مواد قندی مصرف نمیکنید، این نوشیدنی میتواند وسوسهانگیز باشد چراکه فراپاچینو همیشه شیرین است.
از سوی دیگر کاپوچینو همیشه حاوی اسپرسو است. در واقع اگر با چیزی به جز اسپرسو تهیه شود، دیگر به آن کاپوچینو نمیگویند. به نظرم افرادی که طرفدار قهوه هستند، کاپوچینو را میپسندند.
بنابراین کاپوچینو همیشه حاوی حداقل ۱۷۰-۱۲۰ میلیگرم کافئین است و این به این علت است که چه بخواهید و چه نخواهید کاپوچینو همیشه حاوی یک شات اسپرسو است؛ یعنی ممکن است بتوانید میزان اسپرسو را دو برابر کنید، اما نمیتوان آن را حذف کرد. همچنین میزان کافئین نیز متغیر چراکه به برند قهوهی استفاده شده و نوع دانهی قهوه بستگی دارد.
اگر میخواهید کاپوچینوی بدون کافئین بنوشید، میتوانید از کافهچی درخواست کنید تا در تهیهی آن از اسپرسوی فاقد کافئین استفاده کند.
۳ . میزان قند و چربی فراپاچینو بسیار بیشتر از کاپوچینو است!
از آنجایی که هماکنون میدانید مواد تشکیلدهندهی این دو نوشیدنی چیست، طبیعی است که در آخر کالری آنها نیز متفاوت باشد.
یک شات اسپرسوی ساده که به عنوان پایهی کاپوچینو استفاده میشود، تقریباً کالری برابر با ۰ دارد و فقط میزان ناچیزی کالری حاصل از چربی قهوه در آن موجود است که قابلچشمپوشی است.
اما شیر مورد استفاده در کاپوچینو که باید پرچرب باشد تا کف و طعم بهتری را ایجاد کند دارای کالری است.
استفاده از شکر در کاپوچینو الزامی نیست و میتوانید در صورت تمایل به آن شکر اضافه کنید. یک فنجان کاپوچینوی بدون شکر حاوی ۳۶ کالری است.
البته شاید وقتی به حجم نوشیدنی خود در فنجان نگاه کنید، این میزان کالری کم به نظر برسد؛ اما باید بدانید که بیشتر این حجم را کف شیر تشکیل میدهد که بیشتر آن را هوا تشکیل داده است.
از سوی دیگر داستان فراپاچینو کاملاً متفاوت است. بگذارید به نوشیدنی شماره ۱۰ لیست سنگینترین نوشیدنیهای استارباکس نگاهی بیندازیم که فراپاچینوی وانیلی است. این فراپاچینو که حاوی خامه، شیر غلیظ، خامه قنادی و شربت است دارای ۴۰۰ کالری است و فاقد قهوه است.
تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو در بین میزان کالری هم است و هرکسی که به فکر وزن خود باشد میداند که باید کدام نوشیدنی را انتخاب کند.
به نظرم نوشیدن کاپوچینو هر از چند گاهی بد نیست؛ اما بهطورکلی مصرف نوشیدنیهای قندی و چرب در بلندمدت برای بدن خوب نیست.
در اینجا میتوانید در رابطه با تأثیرات شکر و خامه بر روی قهوه بیشتر بخوانید. در قهوههای حاوی شکر و خامه، کافئین همچنان اثر خود را خواهد داشت اما اثر آن کوتاهتر خواهد بود.
۴ . کاپوچینو یک نوشیدنی خاص است و هر دستکاری در آن باعث تغییر میشود
زمانی که طرز تهیهی کاپوچینو به میان میآید، تنها یک دستور تهیه وجود دارد. اگر قهوه یا شیر بیشتری افزوده شود، در آخر یک نوشیدنی متفاوت با کاپوچینو خواهید داشت.
بنابراین اگر نسبت ۱ به ۴ اسپرسو و قهوه را رعایت نکنید، دیگر کاپوچینو نخواهید داشت. اگر میزان شیر نصف شود اسپرسو ماچیاتو خواهید داشت که نسبت اسپرسو به کف شیر در آن ۱ به ۱ است.
اگر نسبت اسپرسو به شیر داغ ۱ به ۲ باشد و کفی نداشته باشید، در آخر نوشیدنی بسیار روشن و رقیقی خواهید داشت. اگر به این نوشیدنی کف شیر اضافه شود، تبدیل به کافه لاته خواهد شد.
بنابراین میبینید که با تغییر هر جزئی، نام نوشیدنی نیز تغییر میکند. حتی میتوانید به هنگام سفارش لاته با قهوهی بیشتر درخواست کنید که همان کاپوچینو خواهد بود و در این صورت ممکن است کافهچی گیج شود.
در مقابل در تهیهی فراپاچینو دست شما بازتر است و میتوانید آن را به سلیقهی خود تغییر دهید، بدون اینکه نام نوشیدنیتان تفاوت پیدا کند. شاید به نظرتان برخی از نامهای قهوهها مسخره به نظر برسد که حق با شما است؛ اما هر نامگذاری در قهوهها به سنت خاصی برمیگردد و ممکن است این صحبت شما باعث توهین به برخی شود.
بنابراین بگذارید به بحث کاپوچینو و تغییر آن بازگردیم. تنها تغییری که در تهیهی کاپوچینو قابل قبول است، دو برابر کردن میزان اسپرسو است که در نهایت یک فنجان بزرگ کاپوچینو به شما میدهد. مگر اینکه کافهچی قبول کند با همان میزان ثابت از شیر و کف، دو برابر قهوه برای شما در نظر بگیرد.
۵ . فراپاچینو را میتوان با هر قهوهای تهیه کرد؛ کاپوچینو فقط از اسپرسو تهیه میشود!
برای اینکه بتوانید برای خودتان یک فراپاچینوی سرد و خوشمزه درست کنید، لزوماً به دستگاه اسپرسو ساز نیاز ندارید. حتی به قهوه هم نیاز ندارید.
تنها بخش ثابت در تهیهی فراپاچینو خامهی غلیظ موجود در آن و خامهی قنادی موجود بر روی آن به عنوان تزئین است.
پس به جز این قسمت، میتوانید هر چیز دیگری که میخواهید به فراپاچینو اضافه کنید را طبق سلیقهی خود انتخاب کنید. برای مثال قهوهی تهیه شده با فرنچ پرس و قهوهی ویتنامی انتخابهای خوبی برای تهیهی فراپاچینو هستند.
هر دو نوع این قهوه غلیظ هستند و ترکیب خوبی را با شیر، خامه و خامهی قنادی به دست میدهند. فقط باید منتظر شوید تا کمی سرد شوند.
همچنین همیشه میتوانید برای تهیهی فراپاچینو از قهوهی تهیه شده با دمسرد استفاده کنید. البته در این صورت طعم ملایمتری از قهوه احساس میشود، چراکه طعم قهوهی تهیه شده با دمسرد متفاوت است.
بنابراین هر چیزی که دوست دارید در نوشیدنی خود استفاده کنید. شایان ذکر است که فراپاچینو از نوعی نوشیدنی به نام فراپه که از قهوهی فوری تهیه میشود و حدود نیمقرن پیش در یونان به وجود آمد، الهام گرفته است.
اگر از قهوهی تهیه شده با فیلتر در کاپوچینو استفاده کنید، طعم خوبی خواهد گرفت اما دیگر کاپوچینو نخواهد بود. این موضوع به خاطر تفاوت در طعم، نسبتهای متفاوت و بافت متفاوت قهوهای است که با فیلتر تهیه میشود؛ بنابراین همیشه کاپوچینو را فقط با اسپرسو درست کنید و به یاد داشته باشید که بر روی آن از کف شیر استفاده کنید تا از نوشیدنی خود نهایت لذت را ببرید.
۶ . کاپوچینو حجم خاصی دارد که کمتر از فراپاچینو است!
کاپوچینو همیشه حجمی کمتر از فراپاچینو دارد. چراکه کاپوچینو اغلب در فنجانهای ۱۵۰ میلیلیتری تهیه میشود اما فراپاچینو حداقل ۳۵۰ میلیلیتر حجم دارد.
اگر بخواهید این دو نوشیدنی را از لحاظ اندازه با هم مقایسه کنید کاپوچینو خیلی کوچک خواهد بود. همچنین اگر فراپاچینو را با اسپرسو کنار هم بگذارید آنگاه مثل فیل و فنجان خواهند بود.
البته این بدین معنا نیست که فراپاچینو کافئین بیشتری دارد، مگر اینکه بخواهید از دو شات اسپرسو در آن استفاده کنید. البته این ایدهی خوبی نیست چون اسپرسو خیلی داغ است.
همچنین اگر میخواهید پس از غذا یا دسر و یا به هنگام آن نوشیدنی بخورید، حجم غذا و دسر بر روی حجم نوشیدنی پس از آن تأثیر میگذارد. مثلاً شاید بخواهید با توجه به حجم غذا یا دسر فقط یک فنجان کوچک اسپرسو در کنار آنها سفارش دهید. شاید اگر فراپاچینو را در این زمان سفارش دهید، برای معدهتان خیلی سنگین باشد.
اینکه چه نوشیدنی را به چه هنگام استفاده میکنید به خودتان بستگی دارد.
چند نکته برای تهیهی این دو نوشیدنی
همیشه میتوانید خودتان کاپوچینو و فراپاچینو درست کنید. البته باید بدانید که شاید به خوبی آنهایی که در کافیشاپها سرو میشود نشوند اما دست کم توانستهاید خودتان در خانه نوشیدنی تهیه کنید.
این به این معنی است که باید مخلوطکن و اسپرسو ساز برای تهیهی اسپرسو و جوشاندن شیر داشته باشید. در این قسمت به چند نکته در رابطه با تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو خانگی میپردازیم و نحوه تهیه آن را آموزش میدهیم.
برای طعم بهتر از اسپرسو استفاده کنید
مسلماً برای تهیهی کاپوچینو به اسپرسو احتیاج دارید؛ اما برای تهیهی فراپاچینو میتوانید از قهوهای که با فیلتر تهیه شده و یا قهوهی فوری استفاده کنید.
اما اگر میخواهید طعم بهتری داشته باشید و یک نوشیدنی خوشرنگ داشته باشید یک شات اسپرسو به نوشیدنی اضافه کنید. اگر خواستید میتوانید این میزان را دو برابر کنید.
این موضوع باعث میشود طعم فراپاچینو شدیدتر شود و کف کرم موجود بر روی آن ظاهر زیبایی به نوشیدنی خواهد داد. فقط توجه کنید که پس از اینکه خامه را با یخ مخلوط کردید، در مرحلهی آخر قهوه را اضافه کنید. در این صورت هم نوشیدنی خنکی خواهید داشت و هم ردههای قهوه در آن منظرهی زیبایی را به وجود میآورد.
برای تهیهی فراپاچینو از دمسرد استفاده کنید
یک ایدهی دیگر این است که برای تهیهی فراپاچینو از روش دمسرد استفاده کنید. چراکه درست کردن نوشیدنیهای سرد با این روش آسانتر است. در این صورت نوشیدنی تلخی کمتری خواهد داشت و درنتیجه به شکر و خامهی کمتری نیاز خواهد بود.
از آنجایی که این نوشیدنی سرد است، باید میزان بیشتری قهوه در آن استفاده کرد؛ اما سردی آن باعث میشود طعم ملایمتری نسبت به نوشیدنیهای داغ داشته باشد.
میتوانید قهوه را به هر صورتی که مایلید دم کنید و بعد به فراپاچینو اضافه کنید. استفاده از قهوه در فراپاچینو طعم آن را شدیدتر میکند و آن را به یک انتخاب خوب تابستانی تبدیل میکند.
اگر میخواهید از مواد پودر شده استفاده کنید، آنها را به خامه بیفزایید
اگر میخواهید مواد پودر شدهای مثل پودر دارچین و کاکائو به نوشیدنی اضافه کنید، آن را با خامهی آن مخلوط کنید. اگر آنها را بر روی خامهی روی نوشیدنی بپاشید فقط این قسمت طعم دار میشود.
همچنین اگر آن را به بخش مایع اضافه کنید فایدهای نخواهد داشت چراکه این مواد در آب حل نمیشوند. هل، دارچین، کاکائو و فلفل دارای فیبر زیادی هستند و در نتیجه در ته مایعات تهنشین میشوند.
بهتر است این مواد را با خامهی غلیظ یا خامهی قنادی، پیش از آنکه آنها را به نوشیدنی بیفزایید مخلوط کنید.
اگر میخواهید کاپوچینو درست کنید، شاید برایتان سؤال باشد که باید دارچین را چگونه اضافه کنید. نگران نباشید چون کافی است تنها دارچین را با کف شیر مخلوط کنید.
مقالات مرتبط :
- طرز تهیه قهوه ترک
- تفاوت اسپرسو و لاته
- طرز تهیه فراپه خانگی
- طرز تهیه کاپوچینو با میزان متفاوت از کافئین
- اسپرسو برای چه ذائقههایی مناسب است؟
در آخر پیشنهاد پینورک به شما این است که برای تشخیص بهتر تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو ابتدا آن را در یک کافیشاپ سرو کنید و سپس با بررسی دستور تهیه و تشخیص اجمالی تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو آن را در منزل برای عزیزانتان تهیه بفرمایید. تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو زیاد است اما هر یک بهنوبهی خود خوشمزه هستند. یکی از آنها نسخهی سادهتری از لاته است و دیگری نسخهی پیچیدهتر و پرزرقوبرق تر لاته.
شاید بتوان فراپاچینو را شبیه به درخت کریسمس دانست که همهچیز در آن پیدا میشود و رنگارنگ است. بهر حال تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو بسیار زیاد است و تشخیص آن بسیار آسان است.
من قبلاً فراپاچینو را امتحان کردهام و این نوشیدنی مرا به یاد میلک شیک انداخت. شاید برخی با من مخالف باشند، اما به نظر من این دو نوشیدنی خیلی شبیهاند در عین اینکه تفاوت کاپوچینو با فراپاچینو زیاد است. به نظر من تفاوت فراپاچینو و میلک شیک خیلی کم است.
تنها دقت کنید که هر نوشیدنی که میخورید از چه تشکیل شده و آیا آن را دوست دارید یا نه. فراپاچینو برای ذائقهی من خیلی شیرین بود، اما باید بگویم که من نسبت به اطرافیانم چندان طرفدار شیرینی نیستم بنابراین این یک موضوع سلیقهای است.
7 ماه پیش فرزانه شریعتی
فرزانه شریعتی هستم. همیشه عاشق خوندن کتاب و مقاله بودم و به دنبال یاد گرفتن موضوعات جدیدم. دانشگاه مدیریت خوندم ولی به هنر و صنایع دستی علاقه ی زیادی دارم. تولید محتوا کار فعلی منه و ازش لذت میبرم. امیدوارم تو این کار موفق بشم و شما هم از خوندن مطالب من لذت ببرید!
افزودن دیدگاه