چگونه سینک ظرفشوئی را تمیز کنیم؟

4 هفته پیش
شستن سینک

شستن سینک آشپزخانه: سینک های آشپزخانه از پر کاربردترین اقلام خانه هستند. پس هیچ بعید نیست که از آلوده ترین آنها نیز باشد. (اگر یادتان باشد قبلا در مقاله محل های بیماریزایی که با آن سروکار داریم به سینک هم اشاره کردیم) نگذارید برای مدت طولانی سینک شما آلوده باشد، زیرا با رشد باکتری ها می توانند بیماری های جدی برای شما به وجود آورند. در نتیجه با استفاده از مواد شوینده ای که به آن آسیب وارد نکند از جمله آب لیمو، سرکه و جوش شیرین به همراه کمی تلاش؛ سینک ظرفشوئی شما شانسی برای آلوده بودن ندارد. منتظر یک سینک تمیز باشید.

روش اول : شستن سینک آشپزخانه استیل

شستن سینک آشپزخانه استیل

  • تمام ظروف کثیف را بشویید و باقی مانده غذا ها را دور بریزید. وقتی شروع به سابیدن سینک می کنید، هیچ چیزی نباید در آن وجود داشته باشد. حواستان باشد، هر چیزی را که اطراف یا داخل سینک هم نگاه داری می کنید را بشوئید. جای اسفنج و محفظه آب را هم جدا کرده و تمیز کنید.
  • تمام سطح سینک ظرفشویی را بشویید. تمام سطح و اطراف سینک آشپزخانه را با یک شوینده متوسط، آب گرم و یک پارچه نرم به خوبی تمیز کنید. این عمل را هر بار که از سینک آشپزخانه برای شستشو و یا آماده کردن غذا استفاده می کنید، انجام دهید.
  • بگذارید آب داغ از محل تخلیه آب سینک گذر کند. این عمل علاوه بر باز نگاه داشتن محل تخلیه از باقی مانده غذاها، از ایجاد بوی بد نیز جلوگیری می کند. روش جایگزین، ریختن آب جوش بر روی کف شور سینک است. این عمل هم موجب سست تر شدن باقی مانده غذاها در مسیر تخلیه آب خواهد شد. حواستان باشد آب داغ را بر روی تمامی سطح های سینک بریزید. این عمل را چند بار در هفته تکرار کنید.
  • ترکیبی از جوش شیرین و آب لیمو تهیه کنید. ۱ قاشق چای خوری جوش شیرین را در یک چهارم لیوان آب لیمو بریزد و ترکیب حاصل شده را بر روی تمامی سطوح سینک ظرفشویی بریزید. بگذارید این محلول حدود ۱۰ دقیقه بر روی سینک باقی بماند و سپس آنرا با آب داغ بشوئید. حداقل هفته ای یکبار اینکار را تکرار کنید. جوش شیرین یک شوینده طبیعی است که می تواند چربی ها را از بین برده و یا سست کند. پس با آسودگی خاطر از آن برای تمیز کردن تمامی بخش های سینک و جاهائی که به راحتی دسترسی به آن نیست استفاده کنید. مانند اطراف شیر آب و دسته های آن. شما می توانید از یک مسواک قدیمی برای این منظور استفاده نمائید.
  • مقدار بیشتری از این محلول را برای محل تخلیه آب تهیه کنید. نصف لیوان پودر جوش شیرین و ¼ لیوان آب لیمو را با هم ترکیب کرده و مستقیما در محل تخلیه سینک ظرفشویی بریزید. بلافاصله پس از آن ½ لیوان سرکه سفید را هم در این محل به صورت مستقیم خالی کنید. درپوش تخلیه را بگذارید و ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید. در همین حال مقداری آب جوش بیاورید و در محل تخلیه بریزید. این محلول شوینده موجب سست شدن آلودگی ها و تمیز شدن مسیر تخلیه آب می شود. آب جوش هم از فرم گرفتن دوباره ی آنها جلوگیری کرده و آنها را جدا می کند. ( عکس – گیف )
  • از آرد برای شستن سینک استفاده کنید. سینک را به صورت کامل با حوله خشک کنید. هر ذره آب باقی مانده هم در ترکیب با آرد، خمیر ایجاد خواهد کرد. آرد را در سینک پخش کنید. و به آرامی و به صورت چرخشی آن را بر روی سینک به وسیله ی یک حوله خشک و نو پولیش کنید. (همانطوری که ماشین تان را برق می اندازید.) آردهای باقی مانده را جمع آوری کنید و دور بریزید.
  • اندازه گیری دقیقی برای میزان آرد مصرفی نیاز نیست. ولی معمولا ¼ لیوان آرد کفایت می کند.
  • این عمل را تا رسیدن به نتیجه دلخواه چندین بار تکرار کنید. معمولا باید چند باری این عمل را تکرار کنید تا سینک شما به صورت کامل برق بیفتد.
همین حالا بخوانید!
تميز كردن تلویزیون و صفحه لپ تاپ بدون مواد مضر

روش دوم : شستن سینک های چینی 

شستن سینک های چینی

  • سینک را با آب گرم و یک شوینده ی معمولی بشوئید. این موضوع موجب ضد عفونی شدن سینک شما قبل از شستشو می گردد. سرکه می تواند جایگزینی کم ضررتر از شوینده های معمول مانند وایتکس باشد. البته که دارای توان پاک کنندگی کمتری برای از بین بردن باکتری ها به نسبت سفید کننده ها و شوینده های ظرفشویی است.
  • برای شستن سینک به تمامی سطح آن آب اکسیژنه بزنید. تمام بخش ها را اسپری کنید و از ۱۵ دقیقه تا چند ساعت صبر کنید. (هر چقدر بیشتر صبر کنید، لک های بیشتری از بین خواهند رفت) آب اکسیژنه بدون حساسیت های مواد سفید کننده مانند اشک چشم، تقریبا همان عملکرد را دارد. با آب گرم تمامی آنرا بشوئید. این عمل تمامی لکه ها را هم از بین خواهد برد. لکه های باقی مانده هم با کمی سابیدن از بین خواهند رفت.
  • مقداری جوش شیرین بر روی تمامی سطح بریزید. با یک دستمال مرطوب مشغول به سابیدن شوید. جوش شیرین با ترکیب کف مانندی که ایجاد می کند موجب می شود تا آلودگی ها راحتتر تمیز شوند. در این جا هم برای دسترسی به بخش ها بد دست یا کوچک می توانید از یک مسواک استفاده کنید.
  • برای از بین بردن لکه های باقی مانده از ترکیب نمک و آبلیمو استفاده کنید. روی بخش های کثیف باقی مانده نمک بریزد و بر روی آن در حدود آب نصف لیمو بریزید. (و در صورت نیاز کمی بیشتر) بگذارید این ترکیب در حدود ۵ دقیقه باقی بماند، و سپس با یک پارچه تمیز یا اسفنج آنرا بشوئید. حواستان باشد در صورتی که سینک چینی را با نمک خیلی زیاد بسائید، به آن آسیب می رسانید و در صورتی که نو هم باشد، موجب بروز خط و خش می گردد.
  • پولیش و شستن سینک با روغن لیمو. ۳ تا ۴ قطره از روغن لیمو را بر روی یک دستمال بریزید و بر روی تمامی سطوح سینک بمالید. در صورت نیاز دوباره اینکار را انجام دهید، اما هر بار بیشتر از چند قطره استفاده نکنید. در کنار بوی خوب، این عمل از باقی ماندن شوینده بر روی چینی و سخت تر شدن تمیز کردن آن در دفعات آتی جلوگیری می کند.

 

روش سوم : سینک ظرفشویی خود را تمیز نگاه دارید.

سینک ظرفشویی خود را تمیز نگاه دارید.

  • ظروف خود را بصورت منظم بشوئید. اگر ماشین ظرفشویی ندارید، ظروف خیلی ساده ممکن است برای ۱ یا دو روز در کنار سینک باقی بماند. باقی ماندن ظروف در سینک می تواند به صورت مضاعف منجر به تولید باکتری های مضر گردد. اگر نمی توانید بلافاصله آنها را بشوئید، بگذارید در آب بمانند تا عمل شستشو راحتتر باشد. تلاش کنید بیش از یک شب ظروف در آب باقی نمانند.
  • پس از شست و شوی ظروف، آب داغ در سینک ظرفشویی بریزید. این امر از تثبیت و چسبندگی بیشتر باقی مانده غذاها در محل و مسیر تخلیه جلوگیری می کند. از آب جوش و داغ برای این عمل می توانید استفاده کنید. این امر از شکل گیری بوی بد هم جلوگیری می کند.
  • یک اسپری ضدعفونی خانگی تهیه کنید. از ترکیب یک لیوان آب سرکه سفید یا سیب و آب نصف لیمو برای تهیه یک اسپری ضد عفونی و از بین برنده چربی ها استفاده کنید. این اسپری از تشکیل باکتری ها جلوگیری می کند. به جای آب لیمو می توانید از ۲۰ تا ۴۰ قطره روغن پایه لیمو هم استفاده کنید. (یا سایر روغن های عطری مانند، درخت چای، پرتقال یا اسطوخدوس و غیره) این اسپری را دم دست نگاه دارید و پس از هر بار ظرفشویی از آن استفاده نمائید.

اما ساده ترین راه حلی که توصیه می کنیم اینه که با یه زنگ ساده، کارو بسپرین به نیروهای متخصص پین ورک و خیال خودتونو راحت کنین 🙂

 

0
نویسنده مطلب زهرا طباطبایی
زهرا طباطبایی هستم! از روز های اول فعالیت "مجله پین ورک" دست به قلم شدم و نوشتم و یاد گرفتم و با بزرگ شدنش من هم بزرگ تر شدم... و توی این مدت، به قول " آنتوان کلیما " همیشه برام خود نوشتن مهم بوده; خیلی مهم تر از انتشارش!!! امیدوارم قلمم رو دوست داشته باشید :)

بدون دیدگاه