کابینت آشپزخانه راحتترین راه برای مخفی کردن شلوغی ها و بهم ریختگی ها است؛ اما قرار نیست به این صورت باشند. کمی نظافت و نظم می تواند به شما کمک کند هر آنچه را که می خواهید، هر زمان که نیاز داشتید بیابید. چند راهکار ساده ی نظم دهی و مرتب کردن کابینت می تواند هر چیزی را در جای خود قرار دهد. از جمله آنها می توان به ابزار های آشپزخانه و قابلمه ها اشاره کرد. با انجام این روش ها حتی کشوی تنقلات نیز مرتب خواهد بود. با پین‌ورک همراه باشید:

بخش اول مرتب کردن کابینت : چیدمان مجدد کشوها

  • کشوها را به بخش های مختلف تقسیم کنید. این بخشها به عملکرد شما در هر قسمت از آشپزخانه مربوط می شوند. اگر آشپزخانه ی کوچکی دارید، احتمالا تنها دو بخش خواهید داشت. آشپزخانه های بزرگتر تا ۳ یا ۴ بخش خواهند داشت. این بخش ها شامل موارد زیر می گردند:
  • بخش پخت و پز: این بخش مربوط به کشوهای اطراف اجاق گاز، فر و مایکروویو می باشد. در این بخش باید قابلمه، ماهیتابه و ابزار پخت و پز قرار بگیرد.
  • بخش آماده سازی غذا: این بخش در قسمتی بزرگتر و زیر فضای کانتر قرار دارد. این کشوها و کمدها می بایست شامل، انواع کاسه های غذا ساز، ابزارهای پخت و پز، تخته های خرد کردن و چاقو ها و غیره باشد.
  • بخش بشقاب ها: این بخش باید در نزدیکی سینک ظرفشویی و یا ماشین ظرفشویی باشد. این موضوع به شما کمک خواهد کرد تا بلافاصله کارد و چنگال و بشقاب ها را پس از شستشو در آنها قرار دهید. شما همچنین می توانید حوله های آشپزخانه را هم در آن قرار دهید.

مرتب کردن کابینت

درخواست نظافت منزل

بهترین متخصص با کمترین قیمت

  • به هر کشو یک قالب بدهید. پس از بخش بندی آشپزخانه، حالا باید تصمیم بگیریم چه اقلامی در کدام کشو قرار می گیرند. اقلام شبیه به هم را در یک کشو قرار دهید. چند روش مرسوم مرتب کردن و دسته بندی کشو ها به شرح زیر است:
  • اقلام نقره
  • اقلام پخت و پز
  • پلاستیک های بسته بندی، انواع کاغذ های آشپزی و فویل آلمینیومی
  • پارچه ها و دستمال ها مانند، حوله ها، زیر قابلمه ای ها و انواع پارچه های میز نهارخوری
  • ادویه ها
  • یک کشو برای اقلام متفرقه ای بگذارید که در هیچ یک از این گروه ها قرار نمی گیرند.
  • همه ی آیتم ها را برای آغاز نظم بخشیدن به کشوها و کابینت های آشپزخانه خارج نمائید. اگر همه چیز را خارج نکنید، در اینکه کدام اقلام را در کجا قرار داده اید دچار مشکل خواهید شد. آنها را با ترتیبی که برای چیدن شان در نظر دارید به صورت جداگانه قرار دهید. زمانی که تمامی آیتم ها گروه بندی شدند، می توانید آنها را در کشوهای مربوطه قرار دهید.

خالی کردن کابینت آشپزخانه

  • از تمامی اقلام موجود در کابینت ها لیست برداری کنید. این عمل باعث می شود شما دقیقا بدانید، چه اقلامی نیاز به نظم دهی دارند و هر آیتم چه میزان یا تعدادی در اختیار دارید. دانستن این موضوع به نظم دهی بهتر کابینت ها کمک خواهد کرد.
  • از شر اقلام غیر ضروری خلاص شوید. به مرور زمان شما اقلام بیشتر و بیشتری جمع آوری می کنید. اگر از آیتم هائی استفاده نمی کنید آنها را کنار بگذارید. بعد از نوشتن لیست سراغ تمامی اقلام بروید و ببینید به کدام یک دیگر نیازی ندارید.
  • به طور مثال شما به ۳ قاشق اسکوپ بستنی نیازی ندارید. یکی را نگه داشته و باقی را کنار بگذارید.
  • برخی از آیتم ها هم وجود دارد که دیگر به آنها نیازی ندارید. مثلا اگر دیگر پیتزا نمی خرید. پیتزا بُر تنها بخشی از فضای شما را اشغال کرده است.
  • هر چیز خراب یا ناقصی را دور بریزید. مانند درب هائی که خبری از ظرف اصلی شان نیست.
  • اقلام غیر ضروری را در یک جعبه قرار دهید. ممکن است بخواهید آنها را به خیریه یا یک دوست ببخشید.
  • کشوها و کابینت ها را با دستمال و شوینده تمیز کنید. اگر مدت ها است کابینت های خود را تمیز نکرده اید، الان زمان ایده آلی است. با یک اسپری آنتی باکتریال و دستمال تمامی آلودگی ها را بزدائید.

تمیز کردن کابینت با دستمال مرطوب

بخش دوم تمیزکردن داخل کابینت : چیدمان اقلام آشپزخانه

  • اقلام را با توجه به دسته بندی استفاده از آنها چیدمان کنید. اگر این کار را انجام دهید، در حین پخت و پز تنها به یک یا دو کشو مراجعه خواهید کرد. اگر یک ابزار چند کاربرد دارد، پر کاربردترین آنرا در نظر بگیرید. برخی از مثال ها عبارتند از:
  • ابزارهای پخت و پز: پیمانه ها ( قاشق و لیوان )، کفگیرها، همزن ها و وردنه
  • ابزارهای مربوط به گوشت: دماسنج پخت، ابزارهای آماده کردن گوشت و فرم دهنده ها
  • ابزارهای خوردن: چنگال ها، چاقوها، قاشق ها و چاپستیک
  • ابزارهای نوشیدن: نی ها، صافی چای و ظروف قهوه
  • تیکه های کوچکتر ممکن است کابینت یا کشوی اختصاصی نداشته باشند که اشکالی نیز ایجاد نخواهد کرد. تا زمانی که اقلام مشابه در کنار هم هستند. اشکالی برای قرار دادن اقلام دیگر در کنار آنها نیست.

مرتب کردن لوازم آشپزخانه

  • یک دیوایدر کابینت آشپزخانه تهیه کنید. اینها جعبه هائی هستند که برای قرار گیری در کشوها طراحی گردیده اند. آنها بخش های مجزائی برای هر آیتم آشپزخانه دارند. ابتدا ابعاد هر کشو را اندازه بگیرید. شما دیوایدرها را می توانید از لوازم خانگی فروش ها، فروشندگان وسائل آشپزخانه و یا آنلاین تهیه کنید.
  • تقسیم کننده هائی با بخش متنوع خریداری کنید تا جائی برای تمامی اقلام داشته باشند.
  • اگر تقسیم کننده مناسب برای کشوی خود نیافتید از تقسیم کنندهائی با قابلیت تغییر سایز استفاده کنید. شما می توانید آنها را با توجه به سایز کشوی خود تنظیم نمائید.

ارگنایزر کشو کابینت

  • در هر بخش از یک گروه آیتم مشابه استفاده کنید. به طور مثال چنگال ها را در یک بخش و چاقوها را در بخش دیگر قرار دهید. بخش های بزرگتر را برای ملاقه، کفگیر و دیگر اقلام بلند بگذارید. یادتان باشد، اقلام مشابه را در کنار یکدیگر قرار دهید.
  • صفحه ی نگهداری از چاقوها را در کشو بالایی تعبیه نمائید. چاقوهای تیز آشپزی مانند چاقوی گوشت و استیک باید در داخل قاب قرار گیرند. ابعاد کشو را در نظر گرفته و قاب چاقوی مناسب تهیه کنید. تا جای ممکن آن را در انتها کشو قرار دهید. حالا شما یک جای مناسب برای چاقوهایتان دارید.
  • کشوی بالائی امن ترین جا برای چاقوها هستند. این امر به شما در انتخاب چاقو بدون نیاز به خم شدن کمک می کند.
  • این قاب های چاقو را از فروشگاه های لوازم آشپزخانه و یا بصورت آنلاین خریداری کنید.

مرتب کردن چاغوی آشپزخانه

بخش سوم مرتب کردن کابینت : جای دادن قابلمه ها و ظروف

  • یک کمد عمیق را برای اقلام بزرگتر انتخاب کنید. قابلمه ها و ماهیتابه ها به جای بیشتری نیاز دارند. اگر کابینت شما عمیق تر از طول ماهیتابه شما است محل مناسبی برای نگاه داری آن است.
  • اگر آنها در کشو جای نشدند از یکی از طبقات کابینت استفاده کنید و یا آنها را بر روی یک برد دیواری نصب کنید.
  • درب ها و قابلمه ها را به صورت جداگانه دسته بندی کنید. قرار دادن درب بر روی قابلمه ها، جایگذاری آنها در کشوها را دچار مشکل می کند. در عوض تمامی درب ها را به صورت جداگانه نگاه دارید. چند روش برای انجام این کار عبارت است از :
  • اگر کابینت ها و کشوهای عریضی دارید، آنها را به دو بخش تقسیم کرده. در یک طرف درب ها و در طرف دیگر ظروفشان را قرار دهید.
  • از آویزها برای قرار دادن درب ها استفاده کنید و کمی آنورتر هم، خود ظروف را قرار دهید.
  • اگر کشوهای کوچک زیادی دارید در یک طبقه قابلمه و در کشوی بالائی آن درب اش را قرار دهید. اگر آنرا در کابینت هم قرار دادید، می توانید درب اش را در کشوی بالا بگذارید.
  • آویزهای مخصوص تقسیم بندی کابینت تهیه کنید. سایز کابینت خود را حساب کنید و یک آویز مناسب تهیه کنید تا از حداکثر فضای کابینت ها استفاده کرده باشید. شما می توانید آویز مناسب را خریداری کرده و برای هر آیتمی که دارای دسته است مانند، ماهیتابه، قابلمه و غیره از آن استفاده نمائید.

مرتب کردن قابلمه ها

بخش چهارم مرتب کردن کابینت : چیدمان اقلام متفرقه 

  • یک کشو را به سایر اقلام اضافه اختصاص دهید. این کشوئی است که در آن طناب ها، بانداژها و خلاصه هر چیزی که در آشپزخانه کاربرد دارد اما این کاربرد به صورت منظم و دائمی نیست استفاده کنید. برخی از اقلام این گروه عبارتند از :
  • سیم ها و شارژرها
  • نخ ها و ریسمان ها
  • باتری ها
  • قیچی ها
  • چسب
  • چراغ قوه
  • برگه های یادآوری و …

چیدمان اقلام متفرقه در آشپزخانه

  • اقلام کوچکی که به راحتی گم می شوند را در یک کیسه قرار دهید. کیسه های کوچک یا ظروف درب دار کوچک بهترین گزینه هستند. شما می توانید چند تا از آنها را در یک کشو جای دهید. ظروف شفاف به شما کمک می کنند تا بلافاصله ببیند در هر کدام چه اقلامی قرار دارد. اگر ظروف شفاف ندارید از برچسب استفاده نمائید. برخی از اقلام کاربردی این گروه عبارتند از :
  • کش های پلاستیکی
  • گیره های کاغذ
  • بست ها
  • سوزن های ته گرد و غیره
  • سس ها و ادویه های یکنفره و غیره

قرار دادن اقلام ریز در پلاستیک

  • اقلام بزرگتر را در ظروف بدون درب جای دهید. این اقلام نیازی به ظرف درب دار ندارند. شما می توانید از یک جعبه کوچک، یک تقسیم کننده کشو و یا یک ظرف پلاستیکی استفاده کنید. هر گروه از اقلام متفرقه را در یک ظرف جای دهید. این روش برای اقلام زیر به خوبی کاربرد دارد :
  • شارژرها
  • قیچی ها
  • خودکار و مداد
  • گیره های کیسه

مرتب کردن کابینت

د. کشوها و کابینت های متشکل از اقلام گوناگون به سرعت تبدیل به کابینت های بی نظم می شوند. اگر کشوها را به صورت منظم مرتب نکنید به سرعت بی نظم می شوند. هر سه ماه یکبار به سراغ بخش متفرقه ها بروید و اقلامی را که نیاز ندارید کنار بگذارید.

هر سه ماه یکبار کابینت و کشوها را تمیز کنی

امیدواریم این نکات مفید در مرتب کردن کابینت کار رو براتون راحت تر کنه 🙂

 

منتظر دیدگاه شما هستیم
به اشتراک بگذارید

4 سال پیش زهرا طباطبایی

درباره نویسنده

زهرا طباطبایی هستم! از روز های اول فعالیت "مجله پین ورک" دست به قلم شدم و نوشتم و یاد گرفتم و با بزرگ شدنش من هم بزرگ تر شدم... و توی این مدت، به قول " آنتوان کلیما " همیشه برام خود نوشتن مهم بوده; خیلی مهم تر از انتشارش!!! امیدوارم قلمم رو دوست داشته باشید :)

مطالب مشابه

افزودن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.