فصل گرم سال و باز هم دغدغه برای خنک کردن محیط ساختمان، شاید دیگر با این گرمای بی‌ سابقه دیگر کولر‌های آبی هم جوابگو نیستند و باید فکری اساسی برای این چالش کرد. یکی از راه‌های پیش رو که اتفاقا خیلی هم موثر می باشد استفاده از فن کویل می‌باشد.

فن کویل چیست؟

فن کویل وسیله‌ای برای سرمایش، گرمایش و تهویه هوای محیط های ساختمانی استفاده میشود. امروز هم این وسیله در اغلب مکان‌های مسکونی و تجاری و بیشتر در مکان‌های صنعتی و کارخانه‌ایی نصب و استفاده می‌شود.
فن کویل ها به دو بخش فن و کویل تقسیم بندی می‌شوند، کویل‌ها که شامل لوله‌های مسی و پره‌های آلومینیومی می‌شود. از آنجایی که فن کویل ها قابلیت کانال کشی را ندارند درجه حرارت این دستگاه توسط ترموستات تنظیم میشود ولی از نظر اقتصادی نصب فن کویل از سیستم های سرمایشی و گرمایشی مرکزی به صرفه تر می‌باشد. ولی ممکن است به خاطر اینکه همه اجزای وسیله در یکجا قرار داند کمی پر سرو صدا باشد.

فن کویل

انواع فن کویل

از نظر سیستم لوله کشی درونی فن کویل به دو دسته تقسیم بندی می‌شوند:
فن کویل‌های دو لوله‌ایی و فن کویل‌های چهار لوله‌ایی، تفاوت بین این دو فن کویل علاوه بر تعداد لوله‌ها، در فن کویل‌های چهار لوله‌ایی امکان همزمان از سیستم گرمایش و سرمایش وجود دارد.

انواع فن کویل

انواع فن کویل بر اساس محل قرار گیری؛

فن کویل های زمینی

ظرفیت این فن کویل‌ها ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه بوده و هوا را به صورت بالا زن یا روبرو زن منتشر میسازند، فن کویل‌های زمینی که امروزه دارای تقاضای کمتری هستند، نوعی از فن کویل‌ها می باشند که معمولا بیشتر در بیمارستان‌ها و فضا‌های آموزشی مورد استفاده قرار می گیرند. فن کویل‌های زمینی معمولا مکش هوا را از پایین و دهش هوا را از بالای دستگاه انجام می‌دهند.

فن کویل های سقفی

ظرفیت این فن کویل‌ها هم معمولا بین ۲۰۰ الی ۱۰۰۰ فوت دقیقه در هر متر مکعب می‌‌باشد. فن کویل‌ها به دو صورت کابینت دار و بدون کابینت تقسیم می شوند. این دستگاه ها که بیشترین تقاضا را در ساختمان های مسکونی دارند، به دلیل سادگی و سطح صدای بسیار پایین، دارای محبوبیت بالایی می باشد. فن کویل سقفی توکار درون سقف کاذب طبقات قرار داده می‌شود.

فن کویل سقفی
فن کویل های کانالی

در ظرفیت‌های ۶۰۰ الی ۲۰۰۰ فوت مکعب در دقیقه ساخته می‌شوند و به سه طرح زیر می‌باشد، در مکان هایی که امکان کانال کشی و تهویه هوای یک منطقه با یک سیستم را دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرند این دستگاه‌ها نیز همچون نوع سقفی توکار درون سقف کاذب ساختمان قرار داده می‌شوند و از طریق کانال کشی فضای مختلف را تهویه می کنند.

دیواری روکار

فن کویل دیواری معمولا به دلیل شباهت ظاهری که به کولرهای اسپلیت دارند، مورد اشتباه قرار می‌گیرند. این دستگاه ها همانطور که از نام آنها پیداست، بر روی دیوار نصب می‌شوند. امروزه به دلیل قرار گیری این دستگاه بر روی دیوار ( که می تواند محل نصب تابلو باشد) از این نوع فن کویل کمتر در ساختمان‌های مسکونی استفاده می‌شود.

فن کویل دیواری

مزایا استفاده از فن کویل:

  • سرمایش و گرمایش محیط به طور یکنواخت
  • دارای فیلتر‌های هوای قابل شستشو
  • هزینه نگهداری کمتر نسبت به سیستم‌های سرمایش و گرمایش مرکزی

 

مشکلات رایج در فن کویل ها و روش های عیب یابی آن:

کم بودن هوای منتشر شده از فن کویل

ممکن است داغ شدن بیش از حد ترموستات و بروز خطا در مدار کنترل کننده دستگاه اشاره کرد. در صورت بروز این مشکلات باید علت را شناسایی و اصلاح کنید و سپس دستگاه را مجدداً برای استفاده راه اندازی نمایید.

جریان هوا کند شده و یا منتشر نمی شود

کند شدن انتشار هوا می‌تواند به دلیل کثیف شدن بیش از حد فیلترهای دستگاه رخ داده باشد. در این حالت باید فیلترها را تمیز کنید یا در صورت نیاز آن‌ها را تعویض نمایید

گرمایش فن کویل کار نمی کند

این مشکل می‌تواند به دلیل غیرفعال شدن دیگ بخار دستگاه رخ داده باشد. همچنین در صورتی که آب گرم درون کویل‌ها وجود نداشته باشد، فن کویل قادر به تولید هوای گرم نخواهد شد.

 

اگر میخواهید از تابستان خود لذت ببرید فن کویل ها می‌توانند بهترین گزینه برای سیستم سرمایش محل کار و یا منزل شما باشند. همچنین مهم نیست کولر گازی یا کولر آبی خود را از کجا خریداری کرده اید، متخصصان حرفه ای و باتجربه پین‌ورک جابجایی، نصب، سرویس و عیب‌یابی سیستم تهویه هوا و تعمیر کولر آبی و گازی تمام برندها و مدل ها را در استان تهران پشتیبانی می کنند.

منتظر دیدگاه شما هستیم
به اشتراک بگذارید

3 سال پیش زهرا طباطبایی

درباره نویسنده

زهرا طباطبایی هستم! از روز های اول فعالیت "مجله پین ورک" دست به قلم شدم و نوشتم و یاد گرفتم و با بزرگ شدنش من هم بزرگ تر شدم... و توی این مدت، به قول " آنتوان کلیما " همیشه برام خود نوشتن مهم بوده; خیلی مهم تر از انتشارش!!! امیدوارم قلمم رو دوست داشته باشید :)

مطالب مشابه

افزودن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.