پین‌ورک درخواست آنلاین خدمات منزل

۶ روش برای آسیاب کردن قهوه بدون نیاز به دستگاه پودر کننده

آسیاب کردن قهوه

وقتی اسم قهوه می‌آید معمولاً یاد شب‌بیداری‌های امتحان و یا بیدار ماندن برای اتمام پروژه‌های کاری میفتیم. قهوه به دلیل وجود کافئین باعث هوشیاری بیش‌تر و کاهش خستگی می‌شود. همچنین آزمایش‌های کنترل‌شده‌ی بسیار روی انسان‌ها، نشان می‌دهد قهوه، جنبه‌های مختلفی از عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد، برای نمونه: حافظه، خلق‌وخو، هشیاری، انرژی، زمان واکنش و عملکرد شناختی. روزی که بخواهید آسیاب کردن قهوه را انجام دهید، اما به دستگاه آسیاب دسترسی نداشته باشید، روز سختی برای شما خواهد بود. در این روز می‌خواهید قهوه میل کنید، اما دستگاه آسیابی وجود ندارد که بخواهید دانه‌های قهوه را پودر کنید.

در این مطلب از پین‌ورک به بررسی روش‌های گوناگون آسیاب کردن قهوه می‌پردازیم. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما سودمند و کاربردی باشد.

۶ روش برای آسیاب کردن قهوه بدون نیاز به یک دستگاه مخصوص پودر کننده

خوردن یک فنجان قهوه صبح‌ها قبل از شروع کار، عادت بسیاری از افراد در سرتاسر جهان است. بهترین راه برای تهیه یک قهوه تازه و خوشمزه این است که خودتان پودر قهوه را تهیه کنید.

یکی از نوشیدنی‌های پرطرفداری که در سراسر دنیا دوستداران زیادی دارد، قهوه است. جالب است بدانید که در طول سال در حدود ۴۰۰ میلیارد فنجان قهوه نوشیده می‌شود. ترکیبات موجود در قهوه ازجمله منیزیم و پتاسیم به سوخت‌وساز قند در بدن کمک می‌کند. برای قهوه خواص زیادی ازجمله ضدافسردگی، ضد سردرد، ضدپوسیدگی دندان و… عنوان می‌کنند و این‌ها موجب شد تا به تعداد طرفداران قهوه و قهوه ساز هرروز افزوده شود و ابتکارات زیادی در این خصوص صورت بگیرد.

اما تهیه یک فنجان قهوه به این راحتی‌ها هم نبود و هرکسی نمی‌توانست یک فنجان قهوه خوب و خوش عطر را تهیه کند. در ابتدا قهوه‌خانه‌ها بودند که توانستند لذت یک قهوه خوب را به کام مردم بچشانند و کمتر افرادی بودند که می‌توانستند این نوشیدنی محبوب را در منزل خود تهیه کنند.

شما ابزار بسیار متنوع در آشپزخانه خود دارید که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. البته، در اغلب این موارد ناچارید از نیروی بدنی خود استفاده کنید. با توجه به‌اندازه و سایزی که می‌خواهید قهوه را پودر کنید می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید. می‌توانید از هر ابزاری که احساس می‌کنید با آن راحت هستید، استفاده کنید.

ما معتقدیم استفاده از لبه صاف یک چاقو روشی مناسب برای پودر کردن قهوه نیست.

آسیاب کردن قهوه به صورت ریز و یا خیلی ریز

اگر بخواهید قهوه را ریز و یا خیلی ریز کنید، به زور بدنی زیادی نیاز خواهید داشت. برای تهیه قهوه اسپرسو و قهوه ترکی به پودر قهوه خیلی ریز شده نیاز دارید. ازآنجاکه این دو نوع قهوه بین عموم مردم بسیار محبوب است، احتمالاً نیاز خواهید داشت که قهوه را بسیار ریز کنید.

این کار به زور بدنی زیاد و مداومی از طرف شما نیاز خواهد داشت، مخصوصاً در مورد قهوه اسپرسو. اگر در پودر کردن ضعیف عمل کنید، اسپرسوی حاصله کیفیت خوبی نخواهد داشت، پس در این کار باید دقت زیادی به خرج دهید.

پودر قهوه

استفاده از هاون و کوبه برای ریز کردن و آسیاب کردن قهوه 

اگرچه برخی افراد این ابزار (هاون و کوبه) را در اختیار ندارند، اما احتمالاً اغلب افراد این وسیله قدیمی و بسیار مفید را در منزل خود دارند. این وسیله از زمان ابداع دارای کاربردهای بسیار زیادی بوده است.

با استفاده از هاون و کوبه می‌توانید کنترل و تسلط بسیار زیادی روی کار داشته باشید. می‌توانید سرعت، فشار و یا اندازه قهوه‌ای که می‌خواهید را به‌راحتی کنترل کنید. نکته منفی در استفاده از این ابزار این است که تنها در حجم کمی می‌توانید عمل رنده کردن را انجام دهید و این کار را نیز باید به تنهایی انجام دهید. در مورد دانه قهوه باید ابتدا با وسیله‌ای مثل چکش دانه‌های قهوه را خرد کنید و سپس با استفاده از هاون و کوبه این دانه‌ها را پودر کنید.

بنابراین برای آسیاب کردن قهوه به این وسیله نیاز دارید و اگر این ابزار را در منزل خود ندارید، می‌توانید در بازار این وسیله را خریداری کنید.

یک نوع هاون ۶ اینچی (chef Sofi) وجود دارد که ظرفیت ۲ فنجان را داراست. جنس آن از گرافیت خالص است و هنگام کوبیدن دانه‌های قهوه باید هاون را محکم در دست خود نگه‌دارید. این محصول حاوی یک صفحه محافظ است که از کثیف شدن پیشخوان آشپزخانه شما جلوگیری می‌کند. هنگامی‌که این محصول را تهیه کردید با توجه به نیازتان شروع به پودر کردن قهوه کنید. اگر می‌خواهید یک شات استاندارد قهوه اسپرسو داشته باشید به ۷ تا ۹ گرم قهوه نیاز خواهید داشت. اگر دانه‌های قهوه بزرگ باشد، پودر کردن آن با هاون کار دشواری خواهد بود. به همین دلیل توصیه می‌شود ابتدا با استفاده از وسیله‌ای مثل چکش دانه‌ها را ریز کنید و سپس با هاون آن‌ها را پودر کنید.

هنگامی‌که دانه‌های قهوه خردشده باشد، آسیاب کردن قهوه کار آسانی خواهدبود، تنها ممکن است زمان زیادی را از شما صرف کند. از فشار به‌صورت یکنواخت استفاده کرده و با پیچاندن کوبه به جهات مختلف یک پودر یکنواخت و خوب خواهید داشت. به‌صورت کلی تکنیک و روش خاصی برای انجام این کار وجود ندارد و می‌توانید عمل پودر کردن را هر طور که راحت هستید انجام دهید.

می‌توانید هنگامی‌که پودر متوسطی (از نظر سایز) داشتید، دست از کار بکشید اما بهتر است که این کار را تا زمانی انجام دهید که یک پودر ریز حاصل شود.

پودر قهوه

فشردن قهوه با وردنه درون یک کیسه پلاستیکی زیپ‌دار

اگر قادر به استفاده از هاون و کوبه نیستید می‌توانید از یک روش فرانسوی برای تهیه قهوه استفاده کنید، یک وردنه و یک کیسه پلاستیکی زیپ‌دار تهیه کنید.

کیسه را پر از قهوه کنید و تا می‌توانید هوای آن را خالی کنید. کیسه را محکم ببندید (عایق کنید). بهتر است یک کیسه ضخیم تهیه کنید تا دانه‌های قهوه بدنه پلاستیک را سوراخ نکنند. همچنین بهتر است یک دستمال یا حوله را روی پیشخوان آشپزخانه خود پهن کنید.

این کار هم از کثیف شدن آشپزخانه جلوگیری می‌کند و باعث کم شدن سر و صدا می‌شود. اگر همه‌چیز آماده است کیسه را روی حوله و به صورت صاف پهن کنید. تلاش کنید تا تنها یک لایه از قهوه درون پلاستیک وجود داشته باشد.

سپس وردنه را بردارید. بهتر است از یک وردنه چوبی و ضخیم استفاده کنید. ابتدا به‌صورت عمودی توسط وردنه به دانه‌های قهوه ضربه وارد کنید.

هنگامی‌که دانه‌های قهوه خرد شد، می‌توانید عمل غلتیدن را انجام دهید. فشارثابتی را وارد کنید و وردنه را روی دانه‌های قهوه بغلتانید.

این روش باعث می‌شود تا دانه‌های قهوه به خوبی ریز شوند، فقط شاید لازم باشد که هر چند لحظه یک‌بار بسته قهوه را تکان دهید تا دانه‌هایی که پودر نشده‌اند بالاآمده و بتوانید تمام‌دانه‌های قهوه را به‌طور یکنواخت پودر کنید.

اگر نتوانستید با استفاده از وردنه عمل خرد کردن دانه‌ها را انجام دهید، می‌توانید از یک چکش کوچک برای این کار استفاده کنید.

آسیاب کردن قهوه به‌صورت دانه‌های متوسط و تقریباً بزرگ

دانه‌های قهوه زمانی که به‌صورت متوسط و تقریباً بزرگ پودر شده‌اند یعنی به‌اندازه دانه‌های شکر یا نمک دریایی شده باشد.

استفاده از غذا ساز برای آسیاب کردن قهوه

احتمالاً اولویت شما این است که بجای استفاده از چاقو ابتدا از غذا ساز استفاده کنید. استفاده از غذا ساز معمولاً سریع‌تر و بهتر از استفاده از چاقو است و کاربرد بسیار زیادی در آشپزخانه دارد.

پودر قهوه

با توجه به ساختار غذا ساز برای آسیاب کردن قهوه ناچارید اندکی غذا ساز را کج کنید تا بتوانید یک پودر قهوه ریز و یکنواخت داشته باشید. از طرفی برای تهیه یک حجم مشخص از پودر قهوه با استفاده از غذا ساز ناچارید که مقدار قهوه بیشتری را نسبت به حالت عادی استفاده کنید. دلیل آن نیز این است که همواره باید مقداری دانه در زیر قرار بگیرد تا دانه‌های بالایی بتوانند با لبه تیغه تماس پیدا کنند. هر چند لحظه یک‌بار، باید ظرف را اندکی تکان دهید تا دانه‌های زیرین (پودر نشده) بالا آمده و دانه‌های ریزتر (پودر شده) پایین بروند. این امر موجب می‌شود تا تمام‌دانه‌های قهوه پودر شوند.

حرارت ناشی از چرخش تیغه‌ها در غذا ساز باعث می‌شود که اندکی روغن از دانه‌های قهوه استخراج شود و در نتیجه ممکن است قهوه‌ای که مصرف می‌کنید حالت چربی داشته باشد.

این امر بستگی به میزان چرخش تیغه‌ها و همچنین نوع دانه‌های مورداستفاده دارد. به‌طورکلی هر چه میزان چرخش تندتر باشد، چربی بیشتری از دانه‌های قهوه حاصل می‌شود.

استفاده از چرخ‌گوشت یا چکش و سپس استفاده از وردنه

اگر علاقه‌ای به استفاده از غذا ساز ندارید، می‌توانید از روش وردنه که قبل‌تر به آن اشاره کردیم استفاده کنید. مجدداً، به وسیله‌ای مثل چکش یا چرخ‌گوشت و یا هر وسیله مشابه ای که بتواند دانه‌های قهوه را خرد کند، نیاز دارید.

همچنین به یاد داشته باشید که در هنگام خرد کردن دانه‌های قهوه و به‌منظور جلوگیری از پخش و پلا شدن دانه‌های قهوه می‌توانید از یک پلاستیک کیسه‌ای زیپ‌دار استفاده کنید. باید دقت زیادی به خرج دهید تا تفاوت بین دانه‌های پودر شده و پودر نشده را بتوانید تشخیص دهید. پس از اولین مرحله خرد کردن، بعضی دانه‌ها بزرگ‌تر و برخی نیز کوچک‌تر خواهند بود. باید به‌صورت منظم کیسه پلاستیکی را تکان دهید تا جای دانه‌های ریز و درشت عوض شود و بتوانید به‌صورت یکنواخت دانه‌های قهوه را پودر کنید. با توجه به اندازه پودری که نیاز دارید می‌توانید پودری متوسط، نسبتاً متوسط، نسبتاً درشت و یا درشت تهیه کنید.

پودر کردن قهوه به‌صورت درشت

هنگامی‌که بخواهید قهوه سرد یا قهوه فرانسوی تهیه کنید پودر کردن قهوه به‌صورت درشت به درد شما می‌خورد زیرا این دو نوع قهوه به دانه‌های درشت نیاز دارند. دانه قهوه هنگامی درشت محسوب می‌شود که اندازه آن برابر اندازه نمک هیمالیایی و یا به‌اندازه دانه فلفل باشد. رسیدن به این اندازه آسان است و طی چند دقیقه می‌توانید به آن دست پیدا کنید. البته در این روش نیز انسان‌های صبور موفق‌تر خواهند بود.

پودر قهوه

خرد کردن قهوه با چکش، یا چرخ‌گوشت

اولین روشی که می‌توانید امتحان کنید این است که از یک کیسه پلاستیکی زیپ‌دار استفاده کنید و سپس با استفاده از ضربات چکش دانه‌های قهوه را به سایز دلخواه خود ریز کنید. برای این کار باید دانه‌ها را درون پلاستیک قرار دهید، هوای درون آن را تخلیه کنید و سپس کیسه را محکم ببندید. برای جلوگیری از ایجاد سر و صدا یا ایجاد کثیفی در محیط، روی پیشخوان آشپزخانه و زیر کیسه پلاستیکی، یک حوله پهن کنید.

هنگامی‌که شرایط مهیا بود، دقت کنید که دانه‌ها تنها در یک لایه قرار گرفته باشند. سپس با ضربات کوتاه چکش شروع به خرد کردن دانه‌ها کنید.

در ابتدا با ضربات آرام چکش شروع کنید، زیرا اگر با ضربات محکم آغاز به کار کنید ممکن است تنها پودری متوسط و ریز بتوانید تهیه کنید و در نتیجه نمی‌توانید پودری با سایز و اندازه درشت تهیه کنید.

بنابراین با وارد کردن ضربات آرام، اندک‌اندک به پودر درشت دست پیدا خواهید کرد. به یاد داشته باشید که در هر صورت برخی دانه‌ها بزرگ‌تر از برخی دیگر خواهند بود. اگر به قصد یکنواخت کردن سایز قهوه به خرد کردن دانه‌های بزرگ‌تر ادامه دهید، ممکن است در انتها پودری ریز برای شما حاصل شود.

اگر اکثر دانه‌ها درشت هستند و تنها اندکی دانه با سایز بزرگ‌تر وجود دارد، می‌توانید از این تعداد اندک چشم‌پوشی کرده و از همین ترکیب موجود استفاده کنید.

استفاده از خردکن دستی برای آسیاب کردن قهوه

شاید همه افراد در منزل خود خردکن دستی نداشته باشند اما اگر این وسیله را در منزل خود دارید، می‌توانید از آن استفاده کنید. از این خردکن می‌توانید برای تهیه پودر قهوه با اندازه درشت استفاده کنید. اگر نمی‌دانید خردکن دستی چیست، در اینجا مثالی برای شما ارائه می‌دهیم.

این وسیله یک چرخ‌گوشت دستی است که یک‌طرف آن یک محور (دسته یا میل‌لنگ) یک طرف آن اکسترودر و در بالای آن خورنده (قسمتی که غذا را درون آن می‌ریزیم) وجود دارد. این وسیله را روی میز آشپزخانه قرار دهید و برای آسیاب کردن قهوه و خرد کردن از آن استفاده کنید. هنگام قرار دادن این خردکن روی میز آشپزخانه، اطمینان حاصل کنید که این دستگاه محکم روی میز قرار گرفته باشد (خطر افتادن وجود نداشته باشد). این وسیله سنگین است و در صورت افتادن، می‌تواند آسیب زیادی به پای شما وارد کند.

از طریق قسمت بالایی باید دانه‌ها را وارد دستگاه کرده و به‌وسیله دسته موجود دانه‌ها را خرد کنید. دانه‌ها در ابتدا درشت خواهند بود. اگر مایل هستید دانه‌های ریزتری داشته باشید می‌توانید مجدداً این دانه‌ها را درون دستگاه ریخته و عمل خرد کردن را مجدداً انجام دهید.

پودر قهوه

ناایمن – از چاقو یا مخلوط‌کن استفاده نکنید

تا اینجا چند روش ایمن برای پودر کردن دانه‌های قهوه را تشریح کردیم اما آیا می‌توان از یک چاقو یا مخلوط‌کن نیز برای پودر کردن دانه‌های قهوه استفاده نمود؟

شاید برخی از افراد از این وسایل استفاده می‌کنند، اما با توجه خطرات احتمالی سنگین آن توصیه می‌شود از این وسایل استفاده نکنید (می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری را برای شما به همراه داشته باشد).

چرا نباید از چاقو برای پودر کردن دانه‌های قهوه استفاده کنیم

برای آسیاب کردن قهوه می‌توانید از تیغه صاف و مسطح چاقو استفاده کنید. برای این کار باید با استفاده از لبه صاف و مسطح چاقو به دانه‌های قهوه فشار وارد کنید.

احتمال سر خوردن و لیز خوردن دانه‌های قهوه و بریدن ناگهانی انگشتان دست یا دیگر اعضای بدن و یا پرت شدن چاقو به درون آشپزخانه و آسیب دیدن دیگر اعضای خانواده در این حالت بسیار زیاد است.

دانه‌های قهوه همانند سیر و سبزیجات نرم نیستند (دانه‌های قهوه سفت‌وسخت هستند) و استفاده از چاقویی با لبه تیز برای پودر کردن دانه‌های قهوه کاری بسیار خطرناک و ناایمن است. تنها در صورتی که یک نینجا هستید و در استفاده از چاقو دارای مهارت بسیار بالایی هستید به شما توصیه می‌کنیم که از این مهارت برای پودر کردن قهوه استفاده کنید (منظور از این جمله این است که هرگز از چاقو برای پودر کردن دانه‌های قهوه استفاده نکنید).

چرا برای آسیاب کردن قهوه نباید از مخلوط‌کن استفاده کنیم

اصلی‌ترین دلیلی که نباید از مخلوط‌کن برای پودر کردن قهوه استفاده کنید این است که مخلوط‌کن برای برآورده کردن هدف دیگری ساخته‌شده و مخصوص آسیاب کردن قهوه نیست. حتی مخلوط‌کن‌های که قادر به خرد کردن یخ هستند نیز برای آسیاب کردن قهوه مناسب نیستند.

اکثر مخلوط‌کن‌های موجود در بازارهای جهانی تنها برای خرد کردن غذاهای نرم مثل سبزیجات و سیر مناسب هستند.

بعلاوه باید به این موضوع توجه کرد که در هنگام استفاده از مخلوط‌کن، این دستگاه داغ شده و این بدان معنی است که مشابه با دستگاه غذا ساز ممکن است در هنگام خرد کردن دانه‌های قهوه، روغن قهوه نیز تشکیل شود.

درنهایت باید دقت داشته باشید که به خاطر بوی تندی که قهوه دارد، اگر از دستگاه مخلوط‌کن برای خرد کردن دانه‌های قهوه استفاده شود، درون مخلوط‌کن بوی تند قهوه به وجود می‌آید و برای از بین بردن این بو بعضی اوقات مجبور می‌شوید چندین بار مخلوط‌کن را با آب و صابون بشویید.

پودر قهوه

نتیجه‌گیری

برای انجام دادن هر کاری از جمله آسیاب کردن قهوه، اولین و مهم‌ترین نکته‌ای که باید به آن توجه کنید، رعایت نکات ایمنی حین انجام کار است. آنچه در اینجا به آن اشاره کردیم تنها چند روش فوری برای خرد کردن دانه‌های قهوه بود و نمی‌توان به‌صورت دائمی از این روش‌ها استفاده نمود (تنها برای زمانی مناسب است که بخواهیم سریعاً قهوه خود را آماده کنیم). اگر مقدار زیادی قهوه را می‌خواهید خرد کنید، بهتر است ابتدا قهوه را پیش خرد کنید (ریز کردن اولیه). این کار باعث می‌شود تا خطر آسیب رسیدن به شما تا حد زیادی کم شود.


مقالات مرتبط :


در آخر پیشنهاد پین‌ورک به شما این است که هرگز آسیاب کردن قهوه را چاقو امتحان نکنید زیرا بسیار کار خطرناک و ناایمنی است و بهتر است از سایر روش‌های پودر کردن قهوه بهره ببرید.

0/5 ( 0 نظر )
۰
نویسنده مطلب فرزانه شریعتی
فرزانه شریعتی هستم. همیشه عاشق خوندن کتاب و مقاله بودم و به دنبال یاد گرفتن موضوعات جدیدم. دانشگاه مدیریت خوندم ولی به هنر و صنایع دستی علاقه ی زیادی دارم. تولید محتوا کار فعلی منه و ازش لذت میبرم. امیدوارم تو این کار موفق بشم و شما هم از خوندن مطالب من لذت ببرید!

بدون دیدگاه