
میکس قهوه با عسل برای شیرین کردن قهوه روشی بسیار قدیمی است که خواص بسیاری دارد. قهوه خاصیت آنتیاکسیدان دارد. البته تا زمانی که با شیر و شکر مخلوط نشود و از طرفی عسل نیز یک داروی قدیمی برای بسیاری از بیماریها است و در نتیجه این دو ماده به همراه یکدیگر نیز خواص و فواید بسیاری خواهند داشت. در این مطلب از پینورک به میکس قهوه با عسل میپردازیم. امیدواریم مطالعه این مطلب و یادگیری این روش تهیه نوشیدنی برای شما جالب و کاربردی باشد.
آیا میتوان به قهوه عسل اضافه کرد؟
بله شما میتوانید از قهوه با عسل نتیجهی خیلی خوبی نیز بگیرید. زمانی که عسل با قهوه مخلوط شود، طعمی متفاوت نسبت به قهوهی شیرین شده با شکر تجربه خواهید کرد. ازآنجاییکه عسل بهطور طبیعی طعم شدیدی دارد، در نتیجه تا حدی باعث کمرنگ شدن طعم قهوه خواهد شد.
بسته به میزان عسلی که به قهوه اضافه میکنید طعم آن را شدید یا ضعیف حس خواهید کرد. اگر عسل بیشتری اضافه کنید طعم شدیدتری نیز خواهید داشت ولی از طرفی در طولانیمدت کالری بیشتری مصرف خواهید کرد و در صورت استفادهی بیش از حد عسل، مقداری از خواص قهوه را از دست خواهید داد. سؤالی که پیش میآید این است که چه زمان باید به میکس قهوه با عسل پرداخت؟ پاسخ این سؤال و طرز انجام آن ساده است ولی بااینحال نکاتی هست که باید در نظر داشته باشید.
۱ . هیچگاه عسل را به قهوهی داغ اضافه نکنید!
میکس عسل با قهوه خیلی داغ مثل اسپرسوی تازه یا قهوههایی که با فیلتر آماده میشوند، درست نیست. مسئلهی مد نظر نوع قهوهی مورداستفاده نیست، بلکه ی دمای نوشیدنی شما است.
میدانید که عسل در صورتی که در دمای بیش از ۴۰ درجهی سانتیگراد یا ۱۰۴ درجهی فارنهایت قرار بگیرد، بیشتر خاصیت خود را از دست میدهد. در نتیجه اگر میکس عسل با قهوه را به خاطر خواص آن انجام میدهید، باید توجه کنید که دما از حد خاصی بالاتر نباشد چون در غیر این صورت فایدهای برای شما نخواهد داشت. بیشتر قهوهها در دمای ۹۰ درجه سانتیگراد یا ۱۹۴ درجهی فارنهایت آماده میشوند و تنها پس از اتمام دم کشیدن میتوان دمای آنها را پایین آورد.
چه زمانی عسل را به قهوه اضافه کنیم؟
تنها زمانی که دمای قهوهی شما به ۴۰ درجهی سانتیگراد و با ۱۰۴ درجهی فارنهایت رسید به آن عسل اضافه کنید. البته در دنیای امروز اکثر افراد به خود زحمت اندازهگیری دمای قهوهشان را نمیدهند که البته قابل درک است.
با این حال روش آسانی که میتوانید برای اندازهگیری دمای قهوه به کار ببرید این است که اجازه دهید قهوه کمی خنک شود، سپس درصورتیکه دما به حدی بود که توانستید به راحتی فنجان قهوه را بدون اینکه بسوزید به دست بگیرید و یا توانستید بدون اینکه بسوزید جرعهای از آن بنوشید، یعنی زمان میکس قهوه با عسل فرا رسیده است. حتی اگر نتوانستید خیلی منتظر بمانید تا دمای قهوه به ۴۰ درجه برسد، میتوانید زمانی که دما به ۵۰ درجهی سانتیگراد یا ۱۲۲ درجهی فارنهایت رسید نیز عسل را اضافه کنید و مهم این است که عسل را به قهوهای که تازه جوشیده است اضافه نکنید.
۲ . حتماً از عسل طبیعی و اصل استفاده کنید!
نکتهی دیگری که باید به آن توجه کنید، استفاده از عسل طبیعی و اصل است؛ اما چرا؟ میدانید که عسلهای اصل و تقلبی در بازار وجود دارند. عسل تقلبی عسل اصلی است که به آن شکر یا شیرینکنندهی دیگری اضافه شده و در نتیجه میزان آن افزایش یافته است. با آزمایشهای خاصی میتوان عسل اصل را از تقلبی بازشناخت.
یکی از این روشها در یک اینفوگرافی که در سایت MyBeeLine.co موجود است، آمده است. اما روش سادهتر که بدون نیاز به آزمایش و خرید عسل قابل انجام است، این است که از عسل خامی که پاستوریزه نیست استفاده کنید. عسل در این حالت در خالصترین شکل خود قرار دارد که ممکن است حاوی ذرات گردهی گل، موم عسل و هر از چند گاهی بال زنبور باشد. این عسل محصول مستقیم زنبورعسل است و دستکاری نشده است. این مواد اضافی نشان میدهند که عسل دستنخورده است. عسل پاستوریزه عسلی است که داغ و سپس سرد میشود تا مخمرهای احتمالی موجود در آن از بین برود و محصول نهایی حاصل از این روش ترش نخواهد شد.
به نظر من پاستوریزهکردن عسل ضروری نیست، چراکه بیشتر عسلها به حالت طبیعی خود قابلمصرفاند. توجه کنید که عسل پاستوریزه ممکن است به دنبال فرآیند گرم شدن برخی خواص خود را از دست بدهد. همچنین حتماً از عسل ارگانیک استفاده کنید. این بدین معناست که زنبورهایی که عسل را تولید کردهاند باید فقط از گلهای طبیعی تغذیه کرده باشند. این مسئله در طعم و عطر نهایی عسل تأثیر خواهد گذاشت. همچنین در تولید عسل ارگانیک، زنبورها از گردهی گل مصنوعی و یا آبقند تغذیه نمیکنند.
نحوهی میکس قهوه با عسل
برای این کار به مواد و لوازم زیر نیاز دارید:
- ۲۳۶ میلیلیتر قهوهی ساده که به قدری که دست را نسوزاند، سرد شده باشد
- عسل طبیعی
- یک قاشق چایخوری برای اندازهگیری و هم زدن قهوه
- دستمالکاغذی حولهای برای رفع کثیفی احتمالی
به محض اینکه قهوه به دمای مناسب رسید، میتوانید به میکس قهوه با عسل بپردازید. حتماً از قاشق چایخوری تمیز استفاده کنید. یک قاشق چایخوری عسل بردارید و کمی آن را بچرخانید تا عسل از آن چکه نکند. به آرامی قاشق چایخوری را وارد قهوه کنید و بگذارید کمی حل شود. درِ ظرف عسل که معمولاً ظرفی شیشهای است را ببندید و اطراف آن را با دستمالکاغذی حولهای نمدار تمیز کنید.
حالا دوباره سراغ قهوه بروید و آرامآرام آن را هم بزنید و هر از چند گاهی به قاشق نگاه کنید تا ببینید عسل کاملاً حل شده است یا نه. رنگ قهوهی شما کمی تغییر خواهد کرد که طبیعی است. قاشق را به ته فنجان بکشید اگر لایهای چسبناک احساس کردید یعنی عسل هنوز کاملاً حل نشده است. تا زمانی که تمام عسل حل شود به هم زدن قهوه ادامه دهید. زمانی که تمام عسل حل شد، قهوهی شما آمادهی نوشیدن است!
میکس قهوه با عسل برای چه نوع قهوهای بهتر است؟
نوع قهوهای که از آن به همراه عسل استفاده میکنید در طعم و عطر نهایی نوشیدنی تأثیرگذار است. صدها نوع دانهی قهوه وجود دارد که میتوانید قهوهی خود را از میان آنها انتخاب کنید و این نکته که هر دانه در کجا روییده است و چگونه برشته شده است، طعم و عطر نهایی قهوهی شما را تا حد زیادی تحت تأثیر قرار میدهد. بنابراین به شما دو نوع قهوه پیشنهاد میکنم که ترکیب فوقالعادهای با عسل به دست میدهند. نهایتاً میتوانید از این دو نوع قهوه و یا هر قهوهای که خودتان دوست دارید استفاده کنید.
۱ . قهوهی ملایم عربیکا آفریقایی، با برشتگی متوسط
آفریقا به اینکه دانههای قهوهی ملایم با تن عسلی و گاه مایل به سرخ تولید میکند، معروف است. این دانهها گاهی با روش خشک و گاهی با روشتر تهیه میشوند. اما دانههای نهایی طعم ملایم عربیکا را دارند و اغلب عسلیرنگ هستند. اگر به دنبال قهوهای هستید که با عسل همخوانی داشته باشد، این نوع قهوه انتخابی عالی است.
مسلماً به دو دلیل باید از دانههای کمرنگتر که کمتر برشته شدهاند استفاده کنید:
دلیل اول این است که دانههای روشنتر و یا دانههایی که کمتر برشته شدهاند، دارای ذرات طبیعی دانهی قهوه هستند. این بدین معناست که میتوانید به راحتی طعم قهوه را احساس کنید. دانههای تیرهی قهوه میتوانند طعم اصلی را از بین ببرند و طعم سوختگی خفیفی به نوشیدنی بدهند؛ و از آنجایی که در اینجا در مورد عربیکا صحبت میکنیم باید بگویم که واقعاً حیف است که ذرات فوقالعادهی آن را به سبب برشته شدن زیاد از دست بدهید. در یک صبح آفتابی یک فنجان قهوهی عربیکا از هر چیز دیگری بیشتر میچسبد.
۲ . مخلوط قهوهی قوی عربیکا و روبوستا، با برشتگی متوسط
این ترکیب نیز ترکیب مناسبی است که البته از مورد قبلی تیرهتر خواهد بود. در این نوع از کمی روبوستا استفاده شده است تا به سبب آن شیرینی قهوه تنظیم شود و بین ذرات روشن عربیکا و ذرات تیرهرنگ روبوستا تضاد برقرار شود.
در این مخلوط نباید از دو قهوه به میزان ۵۰/۵۰ استفاده کرد. بلکه باید از ۳۰ درصد قهوه روبوستا و ۷۰ درصد عربیکا بهصورت مخلوط استفاده نمود. در این صورت عربیکا رنگ روشن خاصی به نوشیدنی میبخشد و روبوستا نیز تن تیرهای به آن میدهد. در این نوع قهوه میتوانید کمی شیر نیز استفاده کنید. البته توجه کنید که شیر زیادی اضافه نکنید و فقط تا حدی شیر بیفزایید که با طعم عسل موجود در قهوه همخوانی داشته باشد.
آیا میکس قهوه با عسل خاصیت دارد؟
بله به شرطی که میکس قهوه با عسل زمانیکه قهوهی خیلی داغ انجام نشود، میتوانید از خواص آن بهره ببرید. همچنین باید دقت کنید که چقدر عسل به قهوه اضافه میکنید.
اگر عسل بیشتری اضافه کنید ممکن است نوشیدنی شما خاصیت بیشتری پیدا کند اما از طرفی کالری آن نیز افزایش خواهد یافت. شاید این مسئله برای بسیاری از افراد مهم نباشد اما اگر میخواهید وزن خود را کاهش دهید و یا جزو افرادی هستید که کالری مصرفی خود را کنترل میکنید، باید به این نکته توجه کنید.
همچنین مثل هر مادهی خوراکی دیگری، باید در مصرف این نوشیدنی نیز مداومت و صبوری شود تا خواص آن را احساس کنید. هر مادهای که به منظور دستیابی به خواص آن مصرف شود، باید به مقدار کم مورداستفاده قرار گیرد که این بدین معناست که باید مصرف این ماده را به عادتی منظم و مداوم تبدیل کنید تا نتیجهی آن را ببینید. هماکنون بگذارید به تعدادی از این خواص بپردازیم.
خواص میکس عسل با قهوه
۱ . عسل و قهوه هر دو دارای میزان زیادی آنتیاکسیدان هستند!
عسل دارای آنتیاکسیدانهای خاصی است و با قهوه که خواص مخصوص خود را دارد همخوانی خوبی دارد. میکس قهوه با عسل میتواند به کاهش تأثیر رادیکالهای آزاد بر روی بدن کمک کند. اگر نمیدانید رادیکالهای آزاد چه هستند، به این تعریف ساده توجه کنید: رادیکالهای آزاد سلولهای ناپایداریاند که الکترون خود را از سلولهای دیگر میگیرند. این کار باعث به وجود آمدن سلولهای بیمار شده که میتوانند در نهایت به سلولهای سرطانی تبدیل شوند.
علت این امر این است که گاهی بدن نمیتواند سلولهای خود را به قدر کافی تغذیه کند و اغلب به دنبال رژیم غذایی نامناسب، عدم تحرک، بیخوابی، استرس زیاد و … رخ میدهد. بنابراین سبک زندگی نامناسب احتمال وجود رادیکالهای آزاد را افزایش میدهد که میتواند سبب تهدید سلامت شخص شود.
۲ . میکس قهوه با عسل میتواند گردش خون را بهبود بخشد!
شاید مسئلهی سادهای به نظر برسد اما مصرف میکس قهوه با عسل در طولانیمدت میتواند سبب عملکرد صحیح قلب، تأمین اکسیژن کافی برای مغز و کاهش بیماریهای قلبی شود. اگر فشار خون طبیعی دارید، سطح کلسترول مناسبی نیز خواهید داشت چراکه در غیر این صورت فشار خون با اختلال رو به رو میشود.
دلیل دیگری که قهوه با عسل گردش خون را بهبود میبخشد این است که قند خون را تنظیم میکند. بدین ترتیب که مقاومت انسولین کاهش مییابد و در نتیجه گلوکوز موجود در جریان خون کاهش خواهد یافت. این به این معناست که احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ کمتر خواهد بود و چه کسی است که نخواهد این خطر را کاهش دهد؟
۳ . قهوه و عسل سبب تأمین ویتامینها و مواد معدنی ضروری میشوند!
ترکیب فوقالعادهی این دو ماده ویتامینها و مواد معدنی بسیاری را برای بدن انسان فراهم میآورد. این نوشیدنی منجر به تأمین منیزیم، سلنیم و زینک میشود که با اینکه به راحتی یافت نمیشوند اما برای بدن بسیار ضروریاند. ترکیب عسل و قهوه یک نوشیدنی مفید و سالم فراهم میآورد که سبب تقویت بدن شما در طول روز خواهد شد.
۴ . عسل موجود در قهوه میزان کربوهیدرات مصرفی کل را کاهش میدهد!
از آنجایی که قهوه و عسل هر دو به سبب داشتن آنتیاکسیدانهای خاص سبب کاهش قند خون میشوند، هر کدام به تنهایی نیز بسیار مفید هستند. ترکیب قهوهی ساده با عسل کمی شرایط را متفاوت میکند.
اول از همه باید گفت که زمانی که از عسل بهعنوان شیرینکنندهی قهوهی خود استفاده میکنید شیرینی کمتری را حس میکند چراکه قند موجود در عسل با قند موجود در شکر متفاوت است و به بیانی دیگر قهوهی شیرین شده با عسل شیرینی کمتری دارد؛ اما از آنجایی که میدانید به قدر کافی عسل به قهوه اضافه کردهاید دیگر عسل اضافه نخواهید کرد و میدانید که این طعم شیرینی خفیف به خاطر طبیعت عسل است. این موضوع سبب میشود که قهوهتان را با شیرینی کمتری بنوشید که البته در ابتدا چندان خوشایند به نظر نمیرسد ولی در طولانی مدت از بسیاری از مشکلاتی که سلامتی را تهدید میکنند، جلوگیری خواهد کرد.
دوم اینکه شما با نوشیدن یک قهوهی معمولی خواص زیادی را دریافت میکنید. این به این معنی است که گرچه قهوهی شما شیرین شده است و دارای کربوهیدرات نیز هست اما درعینحال ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدان هم دریافت میکنید که این مواد در هیچ لاته ای موجود نیست!
این نکات باعث کاهش مصرف کربوهیدرات میشوند که اگر شما و یا عزیزانتان به دنبال رژیم غذایی صحیح و دوری از خوراکیهای فرآوری شده هستید به شما کمک بسیاری خواهد کرد.
مقالات مرتبط :
- موکاپات
- قهوه سبز
- طرز تهیه قهوه با شیر
- آیا قهوه یک میوه است؟
- آشنایی با انواع متنوع قهوه
- شیرینکنندههای طبیعی قهوه
در آخر پیشنهاد پینورک به شما این است که حتما این نوشیدنی آسان را در منزل تهیه کنید و از آن لذت ببرید. میکس قهوه با عسل به شرطی که در افزودن عسل به آن زیادهروی نکنید، باعث خواهد شد که یک نوشیدنی بسیار سالم داشته باشید. ترکیب قهوه و عسل حاوی میزان زیادی ویتامین، مواد معدنی و آنتیاکسیدان است که بهسلامتی کمک میکند.
3 سال پیش فرزانه شریعتی
فرزانه شریعتی هستم. همیشه عاشق خوندن کتاب و مقاله بودم و به دنبال یاد گرفتن موضوعات جدیدم. دانشگاه مدیریت خوندم ولی به هنر و صنایع دستی علاقه ی زیادی دارم. تولید محتوا کار فعلی منه و ازش لذت میبرم. امیدوارم تو این کار موفق بشم و شما هم از خوندن مطالب من لذت ببرید!
افزودن دیدگاه