پین‌ورک درخواست آنلاین خدمات منزل

مدت زمان ماندگاری قهوه | آیا دانه‌های قهوه تاریخ انقضا دارند؟

2 ماه پیش
تاریخ انقضا قهوه

آیا دانه‌های قهوه خود را بررسی کردید تا ببینید که تازه هستند یا خیر؟ شاید شما هم با این صحنه روبرو شده‌ باشید که برای خرید قهوه به مغازه رفته و به بسته‌بندی‌های پرزرق‌وبرق برخورد کرده‌اید ولی وقتی درب آن را باز کردید با بوی عجیب و کهنه مواجه شده‌اید و موقع دم کردن قهوه دیگر آن طعم همیشگی را ندارد. ما در مطلب از مجله پین‌ورک سعی داریم شما را با مدت زمان ماندگاری قهوه و تاریخ انقضای دانه‌های قهوه آشنا سازیم.

مدت‌ زمان ماندگاری قهوه

در مورد مدت زمان ماندگاری قهوه و  زمانی که قهوه بو و عطر و طعم خود را از دست می‌دهد هنوز توافق نشده است اما در صنعت قهوه به این توافق رسیده‌اند که بهترین زمان برای استفاده از قهوه رست شده بین ۲ الی ۳ هفته پس از رست شدن است.

بهترین زمان استفاده از قهوه

طعم و بوی آن پس از ۳ هفته باقی خواهد ماند اما نه به‌شدت مقدار اولیه البته این بستگی به عوامل مختلفی ازجمله برند قهوه، درجه رست شدن و نوع دم کردن شما داشته باشد.

ماهیت دانه قهوه آن را به یک‌دانه سبک و فراری تبدیل کرده است یعنی به‌سرعت ساختار خود را نسبت به سایر مواد غذایی تغییر می‌دهد اما از هم نمی‌پاشد، اما اگر پس از رست شدن در فضای باز قرار گیرد فقط به یک پوسته تلخ تبدیل خواهد شد. البته اگر آن را در شرایط نامناسب نگه‌داری کنید قهوه هم می‌تواند خراب شود و کپک بزند.

تازه بودن با شماست!

تازه بودن قهوه یک موضوع کاملاً قابل‌لمس است. مثل دانه قهوه‌ی شخصی، کم‌رنگ‌تر از شخص دیگر باشد ولی به همان اندازه خوب باشد، نشانه‌های مشخصی برای اندازه‌گیری تازه بودن قهوه شما وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید قهوه خود را مقایسه کنید.

اما در پایان این بینی شماست که وسیله اندازه‌گیری نهایی برای تشخیص تازه بودن قهوه است زیرا بینی و دهان به یکدیگر متصل هستند و با بو کردن به‌راحتی از طعم آن‌ هم باخبر می‌شوید و به‌راحتی می‌توانید قهوه تازه را از کهنه تشخیص دهید.

به‌عنوان‌مثال اگر شما کیسه لوبیای را برای مدت ۳ ماه نگه‌داری کرده باشید، مقداری از عطروطعم آن حتماً از بین رفته است اما همچنان خوب خواهد بود. اما اگر فرد دیگری آن را بو کند تا بفهمد آیا لوبیا هنوز هم خوب است یا نه شاید جوابی متفاوت با جواب شما داشته باشد.

وقتی دانه قهوه کم‌رنگ شده است بدان معنی است که عطر خود را ازدست‌داده‌اند و فقط بوی تلخ خود را دارند اما اگر بوی خیلی تلخ‌تر و عجیب‌تر استشمام می‌کنید دیگر قهوه قابل‌ استفاده نیست و آن را دور بیندازید، البته قهوه کافئین خود را حفظ کرده است ولی دیگر نمی‌شود از آن استفاده کرد.

اکسیداسیون و رست شدن نشانه‌های خوبی از تازه بودن است!

همان‌طور که گفته شد نشانه‌هایی وجود دارد که باوجود آن‌ها می‌توان بفهمید که قهوه‌ای که استفاده می‌کنید تازه است یا خیر. اول تاریخ رست شدن آن است که تاریخ آن روی بسته‌بندی آن‌ها درج‌شده است تا دو الی سه روز پس از باز شدن بسته قهوه بهترین زمان مصرف آن است و پس از باز شدن بسته نیتروژن داخل بسته از بین خواهد رفت پس از مدت چند هفته عطر قهوه شروع به از بین رفتن می‌کند پس باید حواستان مدت زمان ماندگاری قهوه باشد.

تاریخ انقضای قهوه

استفاده از نیتروژن در این بسته‌ها بدان علت است که اکسیژن را از داخل بسته خارج سازد تا قهوه در حالت اولیه خود بماند و هوا روی آن اثر نگذارد. از لحظه‌ای که درب کیسه را باز می‌کنید ۲ الی ۳ فرصت دارید تا قهوه را مصرف کنید.

حالا نوبت به اکسیداسیون است، چیزی که باید از آن پرهیز کرد تا قهوه تازه‌ای به دست آورید. هوا شاید برای ما لازم باشد ولی برای دانه قهوه یک مخرب محسوب می‌شود حتماً دانه قهوه را در یک ظرف یک بشود هوای داخل آن را خالی کرد قرار دهید تا هوای روی قهوه اثر نگذارد.

آیا هنوز هم مطمئن نیستید که قهوه تازه است یا خیر؟ می‌توانید یک امتحان را انجام دهید و آن‌هم این است که مقداری دانه قهوه را آسیاب کرده و آن را داخل فنجان بریزد سپس آب داغ را به آن اضافه کنید، باید حباب‌هایی رو روی فنجان خود مشاهده کنید. باید یک کف زیبا و تقریباً ضخیم روی قهوه شما شکل بگیرد اگر این اتفاق نیافتد متأسفانه قهوه شما قابل‌استفاده نیست.

همین حالا بخوانید!
طرز تهیه پای موز ساده و کرم‌دار

نحوه نگهداری دانه قهوه بسیار اهمیت دارد!

خوب با نشانه‌ها و راه‌های تشخیص قهوه تازه آشنا شدیم حالا وقت آن است که از قهوه خود نگهداری درستی انجام دهیم. نگهداری بسیار مهم است ب خصوص اگر این ماده دانه هم باشد و اهمیت کار چند برابر می‌شود و اگر قصد دارید دانه قهوه را نگهداری کنید داشتن یک ظرف نگهداری مناسب بسیار ضروری است. ظروفی که استفاده می‌کنید حتماً باید از هوا خالی باشند، شاید پیدا کردن این ظروف کاری سخت باشد ولی قهوه شمارا تازه نگه می‌دارد.

در اینجا اکسیژن دشمن اصلی دانه قهوه است پس بهتر است آن را در جای خشک و خنک نگهداری کنید البته خنک بودن به معنی یخ بستن آن نیست زیرا یخ بستن دانه قهوه باعث می‌شود در هنگام دم کردن چگالی آن به هم بریزد و قهوه خراب شود. در مورد ظروف نکته دیگر که باید به آن اضافه کنم است که رنگ این ظروف باید تیره و مات باشد تا نور خوشید روی آن تأثیر نگذارد.

نحوه نگهداری قهوه طبق آنچه گفته شد از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا این‌گونه می‌توانید قهوه خود را تازه نگه‌دارید و طراوت اولیه آن را حفظ کنید اگر تمام اصول نگهداری را رعایت کنید می‌توانید به‌جای ۳ هفته ۳ ماه از قهوه خود تقریباً به همان طعم و بوی اولیه استفاده کنید.

البته فریز کردن دانه قهوه تا حدی ایده خوبی است که روند تحلیل بو و عطر آن را متوقف می‌سازید ولی در هنگام آب شدن یخ و دم کردن قطعاً با مشکلاتی ازجمله برهم ریختن چگالی قهوه و بدمزه شدن قهوه مواجه خواهید شد، در کل به شما توصیه می‌کنم از هرگونه فریز کردن ماده معطر خودداری کنید.

چه زمانی دانه قهوه سفت می‌شود؟

زمانی متوجه خواهید شد که مدت زمان ماندگاری قهوه شما و تاریخ انقضای آن به پایان رسیده است که عطر خود را ازدست‌داده است، و حتی فراتر از آن‌هم پیش خواهد و قهوه بوی بدی خواهد گرفت. اگر ظرفی که در آن قهوه را نگهداری می‌کنید مرطوب باشد ممکن است در چگالی قهوه تأثیر منفی بگذارد.

زمان ماندگاری قهوه

اگر قهوه شما مزه و طعمی شور بدی پیدا نشانهٔ خراب شدن قهوه است، این امر به دلیل وجود رطوبت در آن باشد. به‌خصوص در مورد دانه‌ها این امر بسیار رخ می‌دهد زمانی که آن‌ها درجایی گرم نگهداری می‌شوند، زیرا گرما باعث می‌شود سرعت میعان بالا رود و روغن موجود رد قهوه از بین برود.

روغن موجود در قهوه در اثر رطوبت به‌سرعت تبخیر می‌شوند و باعث از بین رفتن قهوه و بوی بد آن می‌شود برای اینکه آیا قهوه قابل‌استفاده است یا خیر بهتر است یک فنجان از آن را دم‌کنید. قهوه سیاه طعم واقعی قهوه را به شما نشان خواهد داد و برخلاف دم کردن با شیر که طعمی دیگر به آن می‌دهد.


مقالات مرتبط :


امیدواریم در این مطلب از مجله پین‌ورک سعی کرده باشیم شما را با زمان ماندگاری قهوه و تشخیص قهوه سالم و خوب آشنا سازیم، برای خیلی از افراد تشخیص قابل‌استفاده بودن قهوه از روی رنگ آن کار دشوار محسوب می‌شد که ما سعی کردیم شما را با روش‌های تشخصی قهوه از روی رنگ آشنا کنیم. درنهایت دانه قهوه را در ظروف مخصوص که در آن هوا به حداقل میزان وجود دارد نگهداری کنید، آن‌ها را فریز قرار ندهید و حتماً به تاریخ درج شدن رست شدن قهوه روی بسته‌بندی توجه فرمایید.

4/5 ( 1 نظر )
۰
نویسنده مطلب ملیحه احمدی
ملیحه احمدی هستم. ذهن خلاقی دارم و از خوندن و نوشتن مطالب جدید به خصوص تخیلی و فانتزی خیلی لذت می‌برم. در حال حاضر هنرجوی تئاترم. تئاتر یکی از رویاهای من در نوجوانی بود که حالا تونستم برآوردش کنم. دوست دارم یه کلبه‌ی چوبی توی جنگل بسازم و در حالی که ماگم توی دستمه و دارم هات چاکلتم رو مینوشم یکی از جذاب ترین ایده هام برای نوشتن یک رمان مثل یک صاعقه به ذهنم خطور کنه. امیدوارم متنایی که مینویسم به اندازه کافی براتون جذاب باشه و به دلتون بشینه :)

بدون دیدگاه