تهیه اسپرسو کار تقریباً پیچیده‌ای است. این کار به مهارت، صبر، چشمانی تیزبین و تجربه زیادی نیاز دارد. هیچ‌کس باریستا (متخصص تهیه اسپرسو در کافی‌شاپ) متولد نشده است، تنها کسانی می‌توانند یک اسپرسو خوب درست کنند که برای آموختن آن تلاش کنند. این مطلب هم حاوی اصول مقدماتی است و هم نکات پیشرفته؛ اما همه آن‌ها به شما کمک می‌کنند تا یک اسپرسو رضایت‌بخش درست کنید. با توجه به طولانی بودن مطالب ارائه شده، بهتر است در طول مطالعه، از برخی مطالب آن یادداشت‌برداری کنید. در این مطلب از پین‌ورک قصد داریم به بررسی نحوه تهیه اسپرسو این نوشیدنی خوش طعم در منزل بپردازیم. امیدواریم ارائه این نکات برای شما کاربردی و جالب باشد.

چه چیزهای اسپرسو را خوش‌طعم می‌کند؟

با توجه به اینکه هر کس طعم موردعلاقه خود را دارد، بیان ویژگی‌های یک اسپرسو خوب واقعاً مشکل است. ازنظر ظاهری، یک اسپرسو خوب باید از غلظت مناسبی برخوردار بوده و لایه مناسبی از کف (حدود نیم اینچ) بالای آن وجود داشته باشد؛ که اگر آن را به‌درستی دم کرده باشید، رنگ آن کرم قهوه‌ای روشن خواهد بود. در نوشیدنی شما، علاوه بر کف، باید مقداری روغن قهوه هم وجود داشته باشد.

اسپرسو یک نوع قهوه نسبتاً متراکم می‌باشد، زیرا روش دم کردن آن سریع و کوتاه است. می‌توان گفت نوعی کنسانتره قهوه است. از نظر عطروطعم، یک شات اسپرسو تقریباً تمام عطروطعم موجود دردانه‌های قهوه را به خود جذب کند. بهترین طعم قهوه، حدود ۳۰ ثانیه پس از نوشیدن آن، خود را نشان می‌دهد. این موضوع به این دلیل است که تغییر دمای بدن پس از نوشیدن قهوه، ممکن است سبب فریب شما شود و منجر به پنهان یا برجسته شدن طعم خاصی شود. به همین ترتیب، اگر اسپرسو را به‌صورت خیلی داغ بنوشید نمی‌توانید به طعم واقعی آن پی ببرید. از طرف دیگر نوشیدن آن به‌صورت خیلی سرد هم توصیه نمی‌شود، زیرا ممکن است طعم واقعی آن به کلی از بین برود.

به طور خلاصه، یک اسپرسو خوب باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  • ضخیم، متراکم، لایه‌ای باشد.
  • یک لایه مناسب از کف (حدود نیم اینچ) بالای آن وجود داشته باشد. (وجود کف زیاد می‌تواند علامت وجود دانه‌های زیاد روبستا در آن باشد).
  • پس از حدود ۳۰-۲۵ ثانیه باید آن را بنوشید.
  • طعم و مزه مناسبی داشته باشد.

اسپرسو

اسپرسو با طعم‌های مختلفی وجود دارد، برخی بهتر و برخی بدتر هستند. در این مطلب، همه مواردی که برای تهیه اسپرسو دلخواه شما نیاز است را شرح خواهیم داد تا شما نیز بتوانید یک باریستای خانگی شوید!

در ابتدا فکر می‌کنم لازم باشد برخی موارد را به‌صورت شفاف بیان کنم.

قهوه اسپرسو چیست؟

اسپرسو روشی برای دم کردن قهوه است، به این معنی که در این روش می‌توانید بیشترین عطر و طعم را از دانه‌های قهوه در کمترین زمان ممکن به دست آورید. از این رو نام آن را اسپرسو گذاشته‌اند که به ایتالیایی، به معنی سریع، فوری است.

به دلیل اینکه، آب داغ را با فشار زیاد از میان دانه‌های آسیاب شده قهوه عبور می­دهند و هم‌چنین سرعت درست کردن آن بسیار بالا بوده و در مدت چند ثانیه آماده می‌شود. همچنین یک لایه از کف روی آن تشکیل می‌شود، زیرا آب گرم چربی موجود دردانه‌های آسیاب شده قهوه را بیرون می‌کشد و تحت تأثیر هوا قرار می‌دهد. قبل از اینکه، روش تهیه اسپرسو را شرح دهیم، اجازه دهید شما را با انواع آن آشنا کنیم، زیرا در مطالب بعدی به آن نیاز خواهیم داشت.

انواع اسپرسو

در هر جای این مقاله از واژه اسپرسو برخورد کردید، منظور ما اسپرسو استاندارد است، مگر اینکه نوع دیگری برای آن عنوان کنیم.

اسپرسو استاندارد

رایج‌ترین نوع اسپرسو، به روش استاندارد معروف است که بیشتر قهوه‌ها نیز به همین روش درست می‌شوند. برای تهیه هر شات آن، به حدود ۷ گرم پودر قهوه نیاز داریم؛ که در پایان کار، ۳۳ میلی‌لیتر یا ۱ اونس قهوه با احتساب کف بالای آن، به دست می‌آید. بعضی وقت­ها غلظت آن بیشتر می­شود و حجم آن کمتر از ۱ اونس به نظر می‌رسد، اما وزن آن ۱ اونس خواهد بود. البته بعضی وقت­ها ممکن است، اسپرسو شما بسیار رقیق شود. با فرض اینکه دستگاه اسپرسو ساز شما به اندازه کافی گرم شده باشد، برای درست کردن یک شات اسپرسو استاندارد به حدود ۳۰-۲۵ ثانیه زمان نیاز دارید.

اسپرسو

اسپرسو ریسترتو

حجم آن حدود نصف یک شات اسپرسو استاندارد است، با اینکه به همان میزان پودر قهوه، نیاز دارد (۷ گرم). در واقع، آب موجود در آن نصف شده است، هم‌چنین زمان درست کردن آن نیز نصف تهیه اسپرسو استاندارد می‌باشد. در پایان کار، ۱۵ میلی‌لیتر یا ۰٫۵ اونس قهوه همراه با کف، به دست می‌آید که طعم آن از قهوه استاندارد قوی‌تر می‌باشد. اما ممکن است طعم آن نامتعادل باشد، به این معنی که طعم همه قسمت‌های آن یکسان نباشد.

اسپرسو ریو

تقریباً در نقطه مقابل ریسترتو قرار دارد. برای درست کردن یک شات بزرگ آن نیز، به ۷ گرم پودر قهوه نیاز داریم، در این روش، مدت زمان بیشتری آب از میان دانه‌های قهوه عبور می‌کند. برای تهیه آن تقریباً یک دقیقه زمان لازم است و نتیجه کار، حدود ۶۰ میلی‌لیتر یا ۲ اونس اسپرسو می‌باشد. این نوع اسپرسو رقیق‌­تر از انواع دیگر بوده و دارای کف کمتری است، اما ممکن است طعم بهتری داشته باشد.

دوبل و سه‌گانه اسپرسو

دوبل و سه‌­گانه، شات‌های استاندارد هستند، اما زمان تهیه و میزان آب لازم متفاوتی دارند؛ و میزان پودر قهوه که برای تهیه آن‌ها استفاده می‌شود، دو یا سه برابر نوع استاندارد است. نتیجه کار برای ۱۴ و ۲۱ گرم قهوه، حدود ۳۳ میلی‌لیتر یا ۱ اونس اسپرسو است.

اسپرسو

می‌توان گفت، این قهوه، یک نوع اسپرسو ریسترتو با حجم بیشتر اما ویژگی‌های مشابه است. با این حال شما می‌توانید مدتی وقت بگذرانید تا زمان لازم برای عبور آب از میان دانه‌های قهوه به پایان برسد، زیرا این کار می‌تواند بر طعم اسپرسو تأثیر بگذارد.

حالا که با انواع اسپرسو آشنا شدید، اجازه دهید در مورد تجهیزات مورد استفاده برای تهیه آن صحبت کنیم. شما به مجموعه تجهیزاتی نیاز دارید تا بتوانید یک شات اسپرسو در خانه یا هر جای دیگر درست کنید. چون اصول درست کردن آن در همه‌جا یکسان است.

برای درست کردن یک شات اسپرسو عالی به چه چیزی نیاز دارید

بسیار خب، اکنون ما می‌دانیم که اسپرسو چیست، چند نوع اسپرسو وجود دارد و چگونه می‌توانیم به آنچه شما نیاز دارید دسترسی داشته باشیم و به تهیه اسپرسو بپردازیم. استفاده از تجهیزات مناسب، نیمی از مهارت لازم برای انجام این کار را فراهم می‌کنند. با چند صد دلار می‌توانید تجهیزات مناسبی تهیه کنید، اگر در خصوص نتیجه کار سخت‌گیر هستید، باید بتوانید بین کیفیت موردنظر خود و هزینه صرف شده تعادل برقرار کنید. یا، کمبود برخی از تجهیزات را با افزایش سطح مهارت خود جبران کنید.

۱ . برای تهیه یک قهوه عالی، از دانه­‌های عربیکای بیشتر و مقدار کمی روبوستا استفاده کنید.

این موضوع، یکی از مهم‌ترین مواردی است که باید رعایت کنید. استفاده از دانه‌های قهوه مناسب، بسیاری از مشکلات شما را هنگام دم کردن قهوه حل می‌کند. اما ما باید به دنبال چه نوع قهوه‌ای باشیم؟ بیشتر افراد از عربیکا استفاده می‌کنند، اما من برای روبوستا هم ارزش قائلم که به آن خواهم پرداخت.

درحالی‌که عربیکا دارای عطر و طعم بیشتری است، روبوستا کافئین بیشتری داشته و جذابیت بیشتری به نوشیدنی می‌دهد؛ اما ترکیبی از این دو نوع، بهترین انتخاب است. اگر از روبوستا استفاده کنید، قهوه شما تلخ­تر می­شود و هم‌چنین استفاده بیش‌ازحد از آن منجر به تولید مقدار زیادی کف خواهد شد که به نظر نمی‌رسد بتواند قهوه شما را خوشمزه‌تر یا حتی ظاهر آن را بهتر نماید.

اسپرسو

به نظر من، ترکیب دانه‌های عربیکا و روبوستا با نسبت ۳۰/۷۰ بهترین انتخاب می‌باشد. اگر می‌خواهید یک قهوه سینگل اورجین درست کنید، باید بدانید دانه‌های عربیکا کف کمتری تولید می‌کنند و کافئین کمتری دارند.

۲ . استفاده از یک دستگاه آسیاب قابل‌اطمینان که ریزترین دانه‌های آسیاب شده را به ما بدهد.

برای این کار، دانه‌های تازه برشته شده و آسیاب نشده تهیه کنید. اگر بخواهید واقعاً روش خود را برای انجام آن داشته باشید، حتی می‌توانید دانه‌های قهوه را خودتان در خانه برشته کنید و استفاده از یک راهنما در مورد برشته کردن، کمک زیادی به شما خواهد کرد.

اما اکثر شرکت‌ها نیز محصولات خود را به اندازه مناسبی برشته می‌کنند. هنگام آسیاب کردن به این نکته توجه داشته باشید. دانه‌های قهوه آسیاب شده پس از مدتی طعم و بوی خود را از دست می‌دهند، به خصوص اگر چند هفته در ظرف در باز باقی بمانند. بنابراین، من توصیه می‌کنم که درست قبل از دم کردن قهوه، آن را آسیاب کنید.

برای این کار شما به یک دستگاه آسیاب قهوه مته‌ای یا تیغه‌ای مناسب نیاز دارید. هر دو نوع، دانه‌های قهوه را به اندازه مناسبی آسیاب می‌کنند، اما به‌طورکلی آسیاب‌های مته‌ای قابل‌اطمینان‌تر بوده و دوام بیشتری دارند. شما باید دانه‌های قهوه را به‌گونه‌ای آسیاب کنید که ریزترین حالت ممکن را پیدا کنند، در غیر این صورت تهیه اسپرسو به خوبی انجام نمی‌شود. در صورت استفاده از دانه‌های درشت، اصلاً اسپرسو درست نمی‌شود و یا بسیار رقیق می‌شود.

بنابراین به شما توصیه می­‌کنیم از یک آسیاب مته‌ای استفاده کنید. می‌توانید با هر بودجه‌ای آن را از سایت OXO تهیه کنید. این نوع آسیاب، در هر بار استفاده دانه‌های قهوه زیادی را می‌تواند آسیاب کند (بدون اینکه تکه‌های آسیاب نشده در آن باقی بماند). البته هنگام کار، سروصدای بیشتری تولید می‌کند. وجود تنظیمات آسیاب با ۱۵ حالت مختلف، به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید به هراندازه که بخواهید، دانه‌های قهوه را آسیاب کنید.

۳ . دستگاه اسپرسو ساز، قیمت مناسب اما کارآمد

در پایان، دستگاه اسپرسو ساز یکی از مهم‌ترین وسایلی است که شما نیاز دارید. دستگاه‌های اسپرسو ساز در دو نوع دستی و خودکار موجود می‌باشند.

اسپرسو

من به شما توصیه می‌کنم از یک دستگاه اتوماتیک استفاده کنید، زیرا سبب می‌شود قضاوت و ارزیابی نوشیدنی شما ساده‌تر شود. اسپرسو سازهای دستی شبیه چای‌ساز هستند، به این معنی که برای تهیه اسپرسو عالی، به یک چشم تیزبین‌تر و یک روش مخصوص به خود نیاز دارید و برای کار با آن به مهارت‌های بیشتری نیاز دارید. یک دستگاه اسپرسو ساز خوب برای گرم شدن به زمان نیاز دارد؛ که این زمان می‌تواند در حدود ۱۰ دقیقه، نیم ساعت و یا بیشتر باشد.

البته امروزه، دستگاه‌های گران‌قیمت‌تر، با گزینه‌ها و دکمه‌های فانتزی بیشتر برای دم کردن قهوه، در بازار وجود دارد. همچنین از طریق همین دستگاه می‌توان دانه‌های قهوه را آسیاب کرد و نیازی به آسیاب کردن آن‌ها به صورت دستی وجود ندارد.

بنابراین به شما توصیه می‌کنم که سراغ یک دستگاه اسپرسو خوب و با قیمت مناسب بروید که به شما امکانات کافی برای تهیه قهوه مطلوب خود بدهد. به عنوان مثال، دستگاه اسپرسو ساز برند بریول، با اینکه ابعاد بزرگی دارد، اما این کار را به‌خوبی انجام می‌دهد.

این دستگاه به شما امکان می‌دهد تا تقریباً برای تهیه هر نوع قهوه‌ای آن را تنظیم کنید؛ و به‌راحتی می‌توانید آن را تمیز کنید. همراه با آن یک تمپر ارائه می‌شود که کار شما را بسیار آسان می‌کند زیرا می‌توانید از آن برای شکل‌دهی و فشرده‌سازی توده قهوه قبل از گذاشتن آن در سبد دستگاه اسپرسو ساز، استفاده کنید.

آسیاب مته‌ای تعبیه شده در آن، به شما کمک می‌کند تا دانه‌های قهوه را به‌صورت یکنواخت و با اندازه دلخواه خود آسیاب کنید. هم‌چنین با استفاده از آن می‌توانید کف شیر جهت استفاده در اسپرسو، درست کنید. این دستگاه در صورتی می‌تواند برای شما مفید باشد که یک قهوه‌خور قهار باشید و به چندین دوز کافئین در روز احتیاج داشته باشید!

 روش تهیه اسپرسو خانگی با استفاده از دستگاه اسپرسو ساز

با دستگاه اسپرسو ساز، کارها آسان‌تر می‌شود و بیشتر کارها با استفاده از این دستگاه انجام می‌شود. آب در دستگاه گرم می‌شود و از میان دانه‌های آسیاب شده قهوه عبور داده می‌شود. دستگاه را روشن کنید و اجازه دهید به اندازه کافی گرم شود. پس از گرم شدن، می‌توان حرارت را از سطح خارجی دستگاه هم حس کرد.

با استفاده از ترازوی آشپزخانه، ۷ گرم قهوه آسیاب شده جدا کنید. اگر ترازوی آشپزخانه ندارید، از قاشق‌های اندازه‌گیری پلاستیکی که همراه با دستگاه اسپرسو  وجود دارد، استفاده کنید. پودر قهوه را به کناری بگذارید و پودر را در فیلتر خالی در هدگروپ قرار دهید (انجام این کار مهم است)؛ و بدون اینکه پودر قهوه را در دستگاه قرار دهید، فرآیند تهیه اسپرسو را اجرا کنید.

انجام این کار باعث می‌شود تا جریان آب در دستگاه پیش رود و تمام اجزای داخل دستگاه را گرم می‌­کند. به این ترتیب، اولین اسپرسو شما به دلیل دمای پایین آب با خطر عصاره گیری ناقص و درنتیجه آن طعم نامطلوب، قرار نمی‌گیرد. پس از انجام این کار، فیلتر و هدگروپ را تمیز کنید و پودر قهوه را داخل سبد دستگاه قرار دهید.

شما باید پودر قهوه را فشرده کنید. این کار باعث می‌شود تا یک توده فشرده از قهوه داشته باشیم و آب گرم به‌راحتی از میان آن‌ها عبور کند. عدم فشرده‌سازی پودر قهوه، سبب ایجاد یک اسپرسو رقیق خواهد شد.

اسپرسو

بیشتر دستگاه‌های اسپرسو ساز دارای قاشق‌هایی با سطح صاف هستند که می‌توانید از آن‌ها برای فشرده‌سازی استفاده کنید. اگر از این نوع قاشق‌ها ندارید می‌توانید از انگشت خود برای فشرده‌سازی استفاده کنید.

آن را به‌صورت توده دربیاورید تا اسپرسو شما عالی شود.

هنگامی‌که فیلتر داخل دستگاه قفل شد، لیوان خود را در آن قرار داده و دکمه مربوطه را فشار دهید. در بیشتر موارد، روی این دکمه واژه اسپرسو نوشته شده است، یا طرح یک فنجان نیمه خالی روی آن را قرار دارد.

اسپرسو شما، باید در زمان مشخص شده بیرون بیاید. اکثر ماشین‌ها به شما اجازه نمی‌دهند که دمای آب یا زمان دم کردن قهوه را تغییر دهید، اما اگر امکانش برای شما وجود داشت، می‌توانید با انجام چند آزمایش، تنظیمات مطلوب خود را پیدا کنید.

نحوه تهیه اسپرسو خانگی، بدون استفاده از دستگاه اسپرسو ساز

اگر دستگاه اسپرسو نداشته باشید یا نخواهید از دستگاه اسپرسو ساز استفاده کنید، چه می‌کنید؟ می‌توانید از قوری موکا استفاده کنید. درواقع می‌توان آن را، روش سنتی تهیه اسپرسو در نظر گرفت، زیرا با همان اصول، اما با سرعت بسیار کندتر، عمل می‌کند. روش کار قوری موکا به این صورت است که، آب گرم از طریق حفره موجود در آن، به سمت بالا هدایت می‌شود.

در محفظه پایین آن، به‌اندازه کافی آب اضافه می‌کنید. در محفظه وسط که حاوی فیلتر می‌باشد، پودر قهوه قرار دهید. در این روش، از دانه‌های آسیاب شده بزرگ‌تری (در حد متوسط)، استفاده کنید. وقتی آب به اندازه کافی گرم شد، حباب درست می‌شود؛ و از طریق شکاف موجود، به داخل محفظه میانی می‌رود و از طریق یک حفره دیگر به داخل محفظه بالایی که قهوه دم شده در آن جمع می‌شود، می‌رود.

پس چگونه می‌توان قهوه موکا درست کرد؟ تا زمانی که اجاق‌گاز (منبع گرما) در حال گرما رسانی است، تنظیمات انجام شده‌اند. توصیه می‌کنم که آب را از قبل گرم کنید و به اتاق زیرین اضافه کنید تا زمان دم کردن را کاهش دهید.

آب گرم را به اتاق زیرین اضافه کنید، پودر قهوه را در محفظه وسط قرار دهید و سپس آن‌ها را به هم پیچ کنید. از یک حوله آشپزخانه استفاده کنید، البته ممکن است بسوزد. سپس روی محفظه بالایی پیچ کنید، این محفظه باید خالی باشد.

سپس قوری را روی شعله گاز قرار دهید و صبر کنید تا صداهای تکان دهنده‌ای ایجاد شود. در این لحظه قهوه دم شده است و از میان حفره‌ها به سمت بالا رفته و در داخل محفظه بالایی جمع می‌شود.

اسپرسو

نکته اصلی در اینجا این است که اجازه ندهید قوری مدت زمان خیلی طولانی یا خیلی کم روی شعله بماند. در حالت خیلی کم، قهوه شما حالت نیمه آماده پیدا می‌کند که اگر دوباره آن را بر روی شعله قرار دهید، طعم خوبی پیدا نمی‌کند.

با این حال آنچه می‌توانم به شما بگویم این است که به‌محض اینکه سروصدا متوقف شد، باید فوراً قوری را از روی شعله بردارید. چرا که آب بیشتری برای بالا آمدن وجود ندارد. در این روش، میزان کف تولید شده به‌طور قابل‌توجهی کاهش خواهد یافت، اما نزدیک‌ترین نوشیدنی به اسپرسو است که می‌توانید بدون دستگاه اسپرسو ساز درست کنید.

انجام چه کارهایی هنگام تهیه اسپرسو اشتباه است و چگونه می‌توان از انجام آن‌ها اجتناب کرد

هنگام تهیه اسپرسو، ممکن است اشتباهاتی مرتکب شویم. رفع مشکل یعنی اینکه ما می‌خواهیم به بهترین شکل یاد بگیریم، بنابراین اگر اسپرسو شما پایین‌تر از استاندارد از آب در آمد، می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید.

اسپرسو من خیلی رقیق یا خیلی غلیظ است

مشکل غلیظ شدن قهوه ارتباط زیادی با چگونگی عبور آب داغ از میان دانه‌های آسیاب شده قهوه و یا نوع قهوه انتخابی شما دارد. بسته‌های قهوه با دانه‌های بیشتر روبوستا دارای تراکم بالایی هستند و اسپرسو را غلیظ‌تر می‌کنند. بسته‌های قهوه با دانه‌های بیشتر عربیکا قهوه متعادل‌تری ارائه می‌دهند. در صورت استفاده از عربیکا خالص بیش از یک فنجان آب خواهیم داشت.

اگر اجازه دهید روند تهیه اسپرسو بیشتر طول بکشد منجر به تولید یک قهوه رقیق‌تر می‌شود. اگر دستگاه شما یک زمان پیش فرض دارد، می‌توانید از دکمه ESC یا هر دکمه دیگری برای توقف فرآیند در هر نقطه‌ای استفاده کنید. بنابراین در این مورد می‌توانید مقدار آبی که دستگاه اختصاص داده را کاهش می‌دهید. یا برعکس، گزینه اسپرسو لانگو را انتخاب کنید و ببینید این مقدار برای آن مناسب‌تر است.

در خصوص پودر قهوه، دست‌کاری مناسب ضروری است. با این کار مطمئن می‌شوید که پودر قهوه کاملاً مسطح است و آب به همه قسمت‌های آن می‌رسد. بنابراین قبل از قفل‌کردن فیلتر مطمئن شوید همه قسمت‌های پودر قهوه مسطح است.

اسپرسو

و در پایان، ممکن است برای درست کردن یک شات استاندارد اسپرسو به مقداری کمتر یا بیشتر از ۷ گرم پودر قهوه نیاز داشته باشید؛ بنابراین مقادیر ۹، ۱۱ و ۵ گرم را برای تعیین بهترین میزان، امتحان کنید.

بازی کردن با تمام این عوامل را ادامه دهید تا بتوانید میزان غلظت مطلوب خود را پیدا کنید.

اسپرسو من تقریباً هیچ کفی ندارد

این موضوع معمولاً به دلیل استفاده از قهوه کهنه است. اگر شما از قهوه‌ای استفاده کرده‌اید که مدت‌زمان طولانی (مانند چند هفته یا چند روز) در آن بازماندهاست، به واسطه تشکیل گاز فرار، بیشتر عطر خود را از دست می‌دهد.

این گاز، همراه با چربی‌های داخل قهوه، باعث ایجاد کف می‌شود.

گاز و چربی کم، تقریباً هیچ کفی ایجاد نمی‌کند.

کف بیش از حد به این معنی است که قهوه شما باید چند روز در یک جا بماند و این موضوع به ویژه در صورتی که دانه‌های روبوستا زیادی در ترکیب دانه‌های قهوه شما وجود داشته باشید، بیشتر صادق است.

یکی دیگر از پاسخ‌های احتمالی برای ایجاد کف کم، استفاده از دانه‌های عربیکای خالص است. این ترکیب مقدار بسیار کمی کف تولید می‌کند؛ بنابراین با توجه به آنچه شما به آن عادت کرده‌اید یا به دنبال آن هستید، ممکن است عربیکا برای شما خیلی رقیق باشد یا نباشد.

اسپرسو من مرده و تلخ شده است

مشکل دیگر تهیه اسپرسو این است که اگر به مدت طولانی آن را رها کنید، مثلاً به مدت ۱۰ دقیقه، می‌تواند حالت کهنگی پیدا کرده و حتی طعم آن کمی تلخ می‌شود. این حالت به اسپرسو مرده معروف شده است. اسپرسو تازه دم شده بهترین طعم را دارد، اما معمولاً خیلی گرم است. رها کردن اسپرسو (هر نوع قهوه دیگر) برای مدت زمان طولانی سبب از بین رفتن طعم آن می‌شود؛ و کف آن نیز شروع به از بین رفتن می‌کند.

اسپرسو

این حالت همچنین در شرایطی اتفاق می‌افتد که روند تهیه اسپرسو بیش از حد طولانی شود و شما در نهایت بیش‌ازحد از دانه‌های قهوه عصاره گیری کنید یا وقتی آب شما خیلی داغ باشد، در این صورت رقیق کردن آن ضروری است. شما باید درجه حرارت را روی ۹۳ سانتی‌گراد یا ۲۰۰ فارنهایت تنظیم کنید.

اسپرسو من ترش، خیلی اسیدی شده است

برعکس حالت قبل، در این اسپرسو عصاره‌گیری به صورت کامل انجام نشده است؛ و قهوه شما به اندازه کافی طعم دار نشده است. این موضوع به ویژه در صورتی که دانه‌های روبوستا زیادی در ترکیب دانه‌های قهوه شما وجود داشته باشید، بیشتر صادق است. همچنین ممکن است در دستگاه‌های اسپرسو قدیمی که مدت زیادی است تمیزنشده‌اند، اتفاق بیفتد. هر چند ماه یک‌بار لازم است که همه اجزای دستگاه جدا شده و داخل آن تمیز شود. این موضوع، مخصوصاً در مورد آسیاب داخلی دستگاه بیشتر صادق است. روغن قهوه می‌تواند تیغه و مته‌ها را بدبو کند و این امر بر اسپرسو شما تأثیر می‌گذارد.

اسپرسو


مقالات مرتبط :


در آخر پیشنهاد پین‌ورک به شما این است که تا آنجا که می‌توانید دانش بیشتری در مورد نحوه تهیه اسپرسو کسب کنید. امیدواریم توانسته باشیم در این زمینه به شما کمکی کرده باشیم. در پایان باید بگوییم، تهیه اسپرسو کار آسانی نیست اگر بخواهید آن را درست انجام دهید. باید به عوامل زیادی توجه کنید، مانند زمان دم کردن، فشرده کردن، اندازه آسیاب، دمای آب و غیره. اما با تمرین زیاد و حتی صبر بیشتر، یاد می‌گیرید که چگونه در تهیه اسپرسو بی‌نقص عمل کنید. به یاد داشته باشید که هیچ‌کس یک باریستا به دنیا نیامده است و همه به سال‌ها آموزش نیاز دارند تا بتوانند یک شات اسپرسو بی‌نقص درست کنند.

منتظر دیدگاه شما هستیم
به اشتراک بگذارید

4 سال پیش فرزانه شریعتی

درباره نویسنده

فرزانه شریعتی هستم. همیشه عاشق خوندن کتاب و مقاله بودم و به دنبال یاد گرفتن موضوعات جدیدم. دانشگاه مدیریت خوندم ولی به هنر و صنایع دستی علاقه ی زیادی دارم. تولید محتوا کار فعلی منه و ازش لذت میبرم. امیدوارم تو این کار موفق بشم و شما هم از خوندن مطالب من لذت ببرید!

مطالب مشابه

افزودن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.