پین‌ورک درخواست آنلاین خدمات منزل

طرز تهیه قهوه فلت وایت (Flat white) و همه‌ چیز درباره آن

4 روز پیش
تهیه فلت وایت

 قهوه فلت وایت انتخاب بسیاری از طرفداران قهوه از سال ۲۰۱۵ بوده است، دقیقاً زمانی که استارباکس این قهوه را به منوی خود اضافه کرد. اما فلت وایت چیست و ساختار آن به چه صورت است؟ همه ما می‌دانیم که طعم خوبی دارد، اما چطور می‌توانیم آن را در خانه درست کنیم؟ بگذارید تمام نکات مربوط به این قهوه را موردبررسی قرار دهیم. در این مطلب از مجله پین‌ورک به طرز تهیه فلت وایت می‌پردازیم.

فلت وایت چیست؟

فلت وایت نوعی قهوه است که جدیداً از حدود دهه ۸۰ رایج شده است. یک‌سوم این قهوه از اسپرسو و دوسوم آن از فوم شیر تشکیل‌شده است. نام “فلت” به معنی صاف، به دلیل نبود فومی ضخیم و حجیم درروی نوشیدنی است؛ همان فومی که در لاته و کاپوچینو می‌بینیم. فلت وایت را می‌توان یک کاپوچینوی بدون فوم در نظر گرفت. یا مثل شیر قهوه‌ای که شیر آن به‌صورت میکرو فوم با حباب‌های بسیار ریز باشد. مشخصه دیگر آن است که کرم اسپرسو در سطح نوشیدنی قرار می‌گیرد و باعث می‌شود این قسمت تلخ‌تر از لاته و کاپوچینو باشد.

قهوه فلت وایت

منشأ قهوه فلت وایت

شما می‌توانید قهوه فلت وایت را در اکثر کافه‌ها پیدا کنید، به‌خصوص در استرالیا و نیوزیلند، آن‌هم از اواخر دهه ۸۰ ! شهرت این قهوه تا بریتانیا و ژاپن رسید و درنهایت استارباکس از سال ۲۰۱۵ آن را به منوی خود اضافه کرد.

جدالی بین مردم استرالیا و نیوزیلند وجود دارد درباره این‌که فلت وایت برای اولین بار در کدام کشور وجود داشته است. هیچ‌یک از آن‌ها موافقت نمی‌کنند که دیگری نخستین بوده است و درواقع هیچ راهی هم برای تشخیص این موضوع وجود ندارد.

اما همه آن‌ها در این‌که قرار بوده است این قهوه شبیه به کاپوچینو باشد اتفاق‌نظر دارند. همان‌طور که ممکن است شما هم بدانید، برای بخار دادن شیر می‌توانید از هر نوع شیری به‌جز شیر بدون چربی استفاده کنید؛ در غیر این صورت شیر کف نخواهد کرد. اگر از شیر بدون چربی استفاده کنید، به‌جای شیر کف کرده، میکرو فوم تشکیل می‌شود.

ظاهراً این روند درست شدن فلت وایت بوده است؛ یک کاپوچینوی ناموفق. حکایت‌های مربوط به خلق این قهوه متعدد هستند، اما همه آن‌ها در این موضوع نظر مشترکی دارند. به‌هرحال این قهوه به هر روشی که درست شده باشد اهمیتی ندارد. نکته مهم این است که امروزه بسیار پرطرفدار بوده و یک نوشیدنی جهانی محسوب می‌شود. به نظر من مردم استرالیا و نیوزیلند هر دو باید به این موضوع افتخار کنند.

طرز تهیه قهوه فلت وایت

خب، نظر شما درباره نحوه درست کردن این قهوه چیست؟ اگر درست کردن کاپوچینو را بلدید، پس می‌توانید فلت وایت را نیز در خانه دم‌کنید، فقط باید مرحله فوم شیر روی نوشیدنی را حذف کنید. نگران نباشید. من دستورالعمل تهیه آن را خواهم گفت.

قهوه فلت وایت

مواد لازم :

  • یک فنجان استاندارد اسپرسو
  • ۶۶ میلی‌لیتر شیر میکرو فوم
  • یک فنجان با حجم ۱۵۰ میلی‌لیتر

ابتدا باید قهوه‌جوش را آماده کنید. دقت کنید که به‌اندازه کافی داغ شده باشد و دانه قهوه به مقدار لازم در آن بریزید. قهوه دم کشیده را در فنجان موردنظر بریزید. کرم روی سطح قهوه باید بسیار مرتب باشد به‌خصوص اگر اسپرسوی دوبل درست کرده‌اید. در همین مرحله ۶۰ میلی‌لیتر از شیر را اندازه بگیرید و در یک فنجان مناسب بریزید. از وسیله‌ای که همراه قهوه‌جوش قرار دارد برای فومی کردن شیر استفاده کنید. با هیچ روش دیگری نمی‌توانید میکرو فوم درست کنید، تنها حباب‌های بزرگ در شیر تشکیل می‌شود.

برای درست کردن میکرو فوم واقعی، سعی کنید نوک وسیله را نزدیک به ته فنجان نگه‌دارید. به‌آرامی آن را به سمت بالا و پایین ببرید اما بیش‌تر در قسمت پایین فنجان، و با زاویه‌ای خفیف نگه‌دارید. همیشه به یاد داشته باشید که به اطراف فنجان ضربه بزنید تا حباب‌های بزرگ از بین بروند. دقت داشته باشید که حجم شیر شما باید دو برابر شود، پس درنهایت شیر شما باید ۹۰ الی ۱۲۰ میلی‌لیتر به نظر برسد. حباب‌های کوچک باعث می‌شوند که احساس کنید مقدار شیر بیش‌تر شده، درحالی‌که این‌چنین نیست.

به‌آرامی میکرو فوم را روی اسپرسو بریزید. ازآنجایی‌که شیر به‌صورت میکرو فوم است، می‌توانید ببینید که سطح قهوه (کرم اسپرسو) به رنگ قهوه‌ای کم‌رنگ درمی‌آید چراکه هیچ حباب بزرگی وجود ندارد تا این کرم را در سطح قهوه به‌صورت شناور دربیاورد. زمانی که لایه‌بندی قهوه تمام شد، کار به پایان رسیده است. می‌توانید در حین ریختن میکرو فوم در قهوه مقداری از هنر خود استفاده کنید و طرح برگ یا قلب به آن بدهید، اگرچه که خیلی دقیق نباشد.

قهوه فلت وایت حاوی یک فنجان اسپرسو است یا دو تا؟

 برای درست کردن فلت وایت، انتخاب‌های زیادی دارید که به مقدار اسپرسویی که مصرف می‌کنید مربوط است. اگر از یک فنجان اسپرسو استفاده کنید، حجم آن ۳۳ میلی‌لیتر خواهد بود. و اضافه کردن ۶۰ میلی‌لیتر شیر میکرو فوم کاملاً متناسب با این میزان اسپرسو است. هرچند اگر از نصف اسپرسوی استاندارد استفاده کنید (۱۵ میلی‌لیتر)، طعم آن غلیظ‌تر خواهد بود و میکرو فوم طعم آن را ملایم‌تر خواهد کرد.

تهیه قهوه فلت وایت

اگر به دنبال روش سنتی برای درست کردن فلت وایت و میزان مصرف اسپرسو هستید، باید یا به روش استرالیایی‌ها درست کنید و یا به شیوهٔ نیوزیلندی‌ها. یکی از آن‌ها از مقدار اسپرسوی استاندارد (یک فنجان) استفاده می‌کند و دیگری نصف این مقدار. هر دو روش صحیح و معتبر هستند و بستگی به شما دارد که کدام‌یک را انتخاب کنید.

خواص اصلی قهوه فلت وایت

وقتی صحبت از فلت وایت می‌شود، بحث‌وجدل‌های زیادی وجود دارد همه آن‌ها یک سری ویژگی مشترک دارند. برای مثال قهوه فلت وایت همیشه:

  • به‌اندازه یک فنجان ۱۵۰ میلی‌لیتری فضا اشغال می‌کند.
  • لایهٔ ضخیمی از فوم شیر ندارد.
  • فقط شیر میکرو فوم دارد.
  • از کاپوچینو حجیم‌تر اما نسبت به لاته حجم کم‌تری دارد.

قهوه فلت وایت در بازار جهانی تقریباً جدید است این به معنی است که دستور پخت مشخصی ندارد، به‌خصوص در بخش اسپرسو. هرچند اگر قصد دارید در خانه این قهوه را درست کنید، کافی است فوم شیر ضخیمی در سطح نوشیدنی نداشته باشید.

فرق بین فلت وایت با لاته و کاپوچینو چیست؟

یک سری تفاوت‌های کوچک بین لاته و کاپوچینو با فلت وایت وجود دارد. اول این‌که کاپوچینو و لاته هر دو دارای فوم شیر ضخیم در سطح خود هستند درصورتی‌که فلت وایت فقط و فقط میکرو فوم دارد.

طرز تهیه قهوه فلت وایت

دوما، لایه ضخیمی از حباب شیر باعث می‌شود طرح‌های زیباتری به لاته بدهیم. وجود این طرح‌ها در کاپوچینو و لاته صرفاً به دلیل وجود لایهٔ کف شیر است. اما ازآنجایی‌که فلت وایت این ویژگی را ندارد، هرچقدر هنگام اضافه کردن میکرو فوم سعی کنید به آن طرح بدهید، شکل جذابی به خود نمی‌گیرد. همچنین سطح فلت وایت رنگی تیره خواهد داشت چراکه کرم اسپرسو در لایهٔ بالایی قرار دارد و همه این‌ها به این معنی است که طعم اسپرسو توسط شیر تعدیل می‌شود، درحالی‌که در کاپوچینو و لاته، تمرکز روی طعم شیر است (به‌خصوص در لاته.)

تفاوت دیگر بین کاپوچینو و لاته با فلت وایت، اندازه آن‌هاست. کاپوچینو معمولاً به‌اندازه ۹۰ تا ۱۲۰ میلی‌لیتر است، لاته حدود ۳۰۰ میلی‌لیتر و گاهی به‌اندازه ۴۸۰ میلی‌لیتر. فلت وایت معمولاً اندازه‌ای بیش‌تر از کاپوچینو دارد، اما نه خیلی بیش‌تر، و همیشه کم‌تر از لاته است.


مقالات مرتبط :


در این نوشته از مطلب پین‌ورک به طرز تهیه فلت وایت پرداختیم. درست کردن یک فنجان قهوه فلت وایت تمرین خوبی برای تهیه میکرو فوم است. چند بار باید امتحان کنید تا ساختار صحیح را ایجاد کنید، اما درنهایت یاد می‌گیرید. تا زمانی که ابزار موردنظر را در نزدیکی ته فنجان نگه‌دارید، به نتیجه مطلوب خواهید رسید. سعی کنید با انواع مختلف شیر این کار را تکرار کنید، شاید یکی را پیدا کنید که برای درست کردن میکرو فوم از همه مناسب‌تر است.

5/5 ( 1 نظر )
۰
نویسنده مطلب ملیحه احمدی
سلام. من ملیحه احمدی به عنوان یه عضو کوچک از پین ورک در کنار شما هستم تا بتونم مطالب متنوع و جالبی رو با شما به اشتراک بذارم. یکی از ویژگی‌هایی که منو به نوشتن محتواهای جدید ترغیب می‌کنه، روحیه‌ی بالا برای یادگیری مطالب جدید و بکارگیری خلاقیت در نوشته‌هام هست. امیدوارم این مطالب به اندازه کافی براتون جذاب و به دلتون نشسته باشه :)

بدون دیدگاه