021-87700770

واقعیت‌هایی وجود دارند که ما هنوز آن‌ها را نمی‌دانیم. آیا قهوه یک میوه است؟ آیا هر چیزی که از درخت حاصل می‌شود می‌تواند میوه باشد؟ برای مثال کاکائو از درخت حاصل می‌شود. آیا می‌توانیم کاکائو را میوه در نظر بگیریم؟  بگذارید کمی راجع به این موضوع صحبت کنیم. در این مطلب از پین‌ورک به بررسی گیلاس قهوه از ابتدای کاشت تا برداشت و طریقه دم کردن آن در منزل می‌پردازیم. امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما کاربردی و جالب باشد.

قهوه از کجا منشأ می‌گیرد؟ آیا قهوه هم مثل کاکائو است؟ آیا قهوه یک میوه است؟

بله قهوه یک نوع میوه است. دانه‌های قهوه که بسیار معروف هستند، از حفره‌های موجود در یک میوه استخراج می‌شود. این میوه شباهت زیادی به گیلاس دارد. در واقع به آن گیلاس قهوه نیز می‌گویند. دانه‌های قهوه بخش اعظم فضای داخلی این میوه را به خود اختصاص می‌دهند. می‌خواهیم بدانیم چگونه یک میوه قرمز و شیرین می‌توانید نوشیدنی‌ای به رنگ تیره و  طعم تلخ به شما بدهد.

گیلاس قهوه

نحوه تولید قهوه از میوه آن (به‌صورت خلاصه)

آیا تابه‌حال قهوه‌ با طعم‌های مختلف میوه‌جات نوشیده‌اید؟ شاید شنیده باشید که قهوه‌هایی با طعم توت یا زغال‌اخته وجود دارند. بیایید ببینیم چگونه یک قهوه تولید می‌شود. ابتدا می‌خواهیم مراحل اولیه تولید قهوه را بررسی کنیم.  بگذارید با همان دانه قهوه که براق و خوش‌بو است شروع کنیم. به نظر می‌رسد همه قهوه‌ها خوش‌بو، تیره و براق هستند. جالب است بدانید که اگر دانه‌های قهوه بوداده نشوند، سبز باقی می‌مانند. گیاه قهوه را در زمین‌های شیب‌دار، در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر، با آفتاب فراوان و باران‌های ثابت، در حدود ۱٫۲ کیلومتر (۰٫۷۴ مایل بالاتر از سطح دریا می‌کارند. رشد این گیاه چند سال طول می‌کشد. میوه‌های قهوه تخم‌مرغی شکل‌اند و به‌صورت خوشه ‌آویزان می‌شوند.

گیلاس قهوه

پس از چیده شدن این میوه‌ها، طی فرآوری خاصی که روی آن‌ها انجام می‌شود، دانه را از میوه جدا می‌کنند و پس از عبور از چندین فرآیند خاص مانند برشته کردن، آسیاب کردن و  دم آوری و … سر از فنجان شما درمی‌آورد.

این گیاه ابتدا گل‌های سفید و معطری تولید می‌کند. بعد از مدتی گیلاس‌های قهوه شکل می‌گیرند. تعداد این گیلاس‌ها بسیار زیاد می‌شود و اغلب روی شاخه‌ها رشد می‌کنند.

درخت گیلاس نباید زیاد از حد رشد کند. هر چه گیاه قهوه بیشتر رشد کند، احتمال کاهش دانه‌های قهوه بیشتر است، به همین دلیل این گیاه به هرس مداوم احتیاج دارد.

بعد از اینکه گیلاس قهوه از رنگ سبز به رنگ قرمز در آمد، آماده برداشت می‌شود. بعد از برداشت، گیلاس قهوه را در نور خورشید خشک می‌کنند تا بتوانند دانه‌های قهوه را استخراج کنند. روش دیگری که برای استخراج دانه‌های قهوه استفاده می‌شود برای نواحی مرطوب استفاده می‌شود. پوسته گیلاس‌های قهوه بعد از چیده شدن جداشده و در نتیجه دانه‌های قهوه تنها با یک پوسته نازک روی آن خشک می‌شوند.  اول گیلاس‌های تازه از یک ماشین پوست‌کنی رد می‌شوند تا پوستشان جدا شود.

سپس دانه‌ها از یک کانال آبی رد شده که باعث می‌شود بر اساس وزن از هم جدا شوند. دانه‌های سبک‌تر روی آب و دانه‌های سنگین‌تر و رسیده در زیر قرار می‌گیرند. سپس از تورهایی می‌گذرند که آن‌ها را از لحاظ اندازه هم تفکیک می‌کند.

بعد از تفکیک، دانه‌های قهوه به مخزن تخمیری پر از آبی منتقل می‌شوند و بسته به شرایط دانه‌های قهوه و یا آب‌وهوا و ارتفاع-بین ۱۲ تا ۴۸ ساعت- طول می‌کشد که لایه نرم موقت روی دانه‌ها هم برداشته شود. این اتفاق زمانی می‌افتد که دانه‌ها درون مخزن در حال استراحت هستند و آنزیم‌های طبیعی آن‌ها این پوسته را نیز جدا می‌کند. وقتی پوست‌کنی کامل شد، دانه‌های قهوه با گذشت از یک کانال آب دیگر آماده خشک شدن می‌شوند.

دانه‌های تازه استخراج‌شده، سبز و کمی نرم هستند. تقریباً همیشه ۲ دانه قهوه در هر گیلاس میوه وجود دارد.

بعد از استخراج دانه‌های قهوه، مطابق سفارش شرکت، حرارت داده می‌شوند. اگر دانه‌های قهوه کم‌تر حرارت ببیند، طعم اصلی قهوه حفظ می‌شود، اما اگر بیشتر حرارت ببیند، قهوه طعم و عطر بیشتری می‌گیرد.

بعد از پخت قهوه، آن‌ها را بسته‌بندی کرده و سپس به بازار عرضه می‌شود. این قسمت خلاصه‌ای از نحوه تولید قهوه بود. در تولید قهوه جزئیات بسیاری وجود دارد که طعم قهوه را تغییر می‌دهد. با این حال این توضیح بسیار کوتاهی درباره نحوه تولید قهوه بود. از این به بعد می‌دانید قهوه‌ای که مصرف می‌کنید چه مراحلی را طی کرده است.

از لحظه‌ای که قهوه بو داده می‌شود تا زمانی که آن را می‌نوشید، نباید بیش از ۳ یا ۴ هفته باشد. هر چه قهوه بیشتر بماند، طعم آن کم‌تر می‌شود. بنابراین اگر بخواهیم از فنجان قهوه‌مان لذت ببریم نباید فاصله تولید تا مصرف را زیاد کنیم.

کافئین موجود در قهوه، چه نپخته و چه بو داده همیشه همان مقدار خواهد بود. حتی بعدازاین که قهوه طعم و عطر خود را از دست می‌دهد، نیز مقدار کافئین آن تغییری نمی‌کند.

پی بری نوعی دانه قهوه است

پی بری نوعی دانه قهوه است که به‌صورت تکی در گیلاس قهوه رشد کرده است. معمولاً گیلاس قهوه دو دانه قهوه دارد و در بعضی مواقع فقط یک‌دانه قهوه در آن رشد می‌کند که به آن پی بری گفته می‌شود. این جهش در هر دو قهوه عربیکا و روبوستا روی می‌دهد و ارتباطی به ارتفاع، منطقه، نوع کشت و نوع فرآوری قهوه ندارد بلکه به‌سادگی و به‌صورت اتفاقی در ۵ تا ۱۰ درصد زنجیره کاشت قهوه اتفاق می‌افتد.

دانه پی بری از نظر ظاهری با دانه‌های معمولی متفاوت است. دانه‌های معمولی به‌صورت بیضی هستند و معمولاً یک سمتشان صاف است. اما دانه‌های پی بری معمولاً به‌صورت دایره هستند. طعم این دانه‌ها تلخ‌تر از دانه‌های معمولی است، به همین دلیل برای قهوه‌های پریمیوم از آن استفاده می‌کنند.

در قسمت بعدی می‌خواهیم بدانیم چرا بعضی از قهوه‌ها طعم میوه می‌دهند و چه چیزی باعث ایجاد این طعم در آن‌ها می‌شود.

قهوه می‌تواند طعم میوه‌ای داشته باشد

همان‌طور که در قسمت قبل گفته شد قهوه را می‌توان به دو روش تهیه کرد. به نظر می‌رسد قهوه‌‌ای که به روش سنتی تولید می‌شود شیرین‌تر و قابل‌اطمینان است. در این روش گیلاس قهوه را در مقابل نور خورشید خشک می‌کنند تا بتوانند دانه‌های قهوه را استخراج کنند. هر چه گیلاس قهوه رسیده‌تر و آبدار‌تر باشد، تخمیر آن بهتر است، بنابراین طعم قهوه شیرین‌تر می‌شود.. همچنین قهوه بو و طعم خود میوه را می‌گیرد.

گیلاس قهوه

پس از خشک کردن گیلاس قهوه دانه‌های قهوه را استخراج می‌کنند و گیلاس خشک شده را به عنوان کود برای گیاه قهوه استفاده می‌کنند. همچنین می‌توان از گیلاس خشک شده برای تهیه چای نیز استفاده کرد.

اما قهوه‌ای که به روش سنتی تهیه نشده است چطور؟ این قهوه نیز می‌تواند طعم و عطر میوه‌ای داشته باشد، هر چند که این طعم و عطر زیاد نیست. این موضوع به دلیل شستن پالپ در هنگام استخراج دانه از میوه است. در این روش قهوه طعم تمیزتری دارد، به همین دلیل ممکن است شما طعم میوه قهوه را احساس نکنید.

هر یک از این دو روش طعم متفاوتی از قهوه به شما می‌دهد. قهوه‌های تلخ و غلیظ معمولاً روبوستا هستند. طعم این قهوه‌ها حتی اگر به روش خشک کردن تهیه شوند نیز بسیار تلخ است، زیرا قند کم‌تری نسبت به قهوه عربیکا دارد.

سرانجام باید گفت طعم میوه‌ای قهوه بسیار به نوع قهوه بستگی دارد. نوعی از قهوه که فقط با هدف قرار دادن طعم میوه‌ای رشد داده شده است، حتی اگر به روش جدید بهره‌برداری شود، طعم میوه‌ای قهوه احساس می‌شود.

قهوه‌های روبوستا که تلخ و غلیظ هستند در بهترین حالت بهره‌برداری، طعم و عطر میوه‌ای بسیار کمی دارند. حتی اگر آن‌ها را در مقابل خورشید خشک کنیم طعم میوه‌ای کمی احساس می‌شود، زیرا به طور کلی این قهوه قند کم‌تری نسبت به عربیکا دارد.

مزایای آن برای سلامتی

مزایای آن برای سلامتی بسیار زیاد است. قهوه سیاه مانند میوه‌های مختلف حاوی آنتی‌اکسیدان است که به گردش خون شما بسیار کمک می‌کند. همچنین آنتی‌اکسیدان از ابتلا به بیماری‌های مختلف جلوگیری می‌کند. علاوه بر آنتی‌اکسیدان، ویتامین‌هایی که در آناناس، زغال‌اخته و توت‌فرنگی وجود دارد، در قهوه نیز یافت می‌شود. هرکدام از این ویتامین‌ها برای سلامت عمومی بدن مفید هستند.

گیلاس قهوه

نوشیدن قهوه یکی از بهترین راه‌های حفظ سلامتی است. اگر می‌خواهید از مزایای قهوه برای سلامتی برخوردار شوید توصیه می‌کنیم از اضافه کردن قند و خامه به قهوه‌تان خودداری کنید.

قهوه فشارخون را بالا می‌برد و باعث افزایش هوشیاری فرد می‌شود. کافئین حاصل از قهوه باعث افزایش انرژی بدن می‌شود و این افزایش انرژی خیلی سریع‌تر از افزایش انرژی حاصل از نوشیدن چای است. اضافه کردن شیر و شکر به قهوه فواید آن برای سلامتی را خنثی می‌کند. البته شکر و شیر بر روی عملکرد کافئین تأثیری ندارد، اما آنتی‌اکسیدان نمی‌تواند به‌درستی وظیفه خود را انجام دهد. پس برای بهترین نتیجه از نوشیدن قهوه، آن را به‌صورت تلخ و بدون شیر بنوشید.

گیلاس قهوه چه طعم و شکلی دارد؟

بیشتر آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های قهوه در خود میوه قهوه وجود دارد. بنابراین گیلاس قهوه مزایای سلامتی بیشتری دارد. بااین‌وجود این میوه چندان در دسترس نیست. در مناطقی مثل آمریکای جنوبی و مرکزی، بخش‌های وسیعی از آسیا و آفریقا که صادرات قهوه انجام می‌شود می‌توان گیلاس قهوه یافت. طعم این گیلاس‌ها شیرین و مانند توت است.

گیلاس قهوه

” من تابه‌حال در مزرعه قهوه نبوده‌ام، به همین خاطر نمی‌دانم طعم گیلاس قهوه چگونه است. بعضی افراد می‌گویند که طعم گیلاس قهوه شیرین است و برخی می‌گویند این میوه مزه طعم‌دهنده‌های توت را می‌دهد.”

خیلی از افراد آرزوی زندگی در مزرعه قهوه را دارند و دوست دارند گیلاس قهوه بخورند. این آرزویی است که تمام عاشقان قهوه دوست دارند به آن برسند.

در بعضی از نقاط جهان به‌ویژه آمریکای لاتین گیلاس خشک شده جمع‌آوری می‌شود و به‌عنوان نوشیدنی از آن استفاده می‌شود. با این پوست‌های خشک‌شده چای تهیه می‌کنند که طعم آن بسیار عالی است. نام این چای کاسکارا است. کاسکارا طعم‌های مختلفی دارد و این طعم به نوع گیاه قهوه بستگی دارد.

گیلاس گیاه بوربون (نوعی قهوه عربیکا) در رنگ‌های قرمز، زرد و نارنجی یافت می‌شود اما همه این گیلاس‌ها ابتدا به رنگ سبز بوده‌اند و پس از اینکه رسیده می‌شوند تغییر رنگ می‌دهند. بعضی از گیلاس‌ها به رنگ بنفش و صورتی هستند. این گیلاس‌ها رو ساقه‌های باریکی رشد می‌کنند.


مقالات مرتبط :


در آخر پیشنهاد پین‌ورک به شما این است که سعی کنید روش‌های گوناگون دم کردن قهوه را بیاموزید و اطلاعات خود را در زمینه تولید قهوه و خواص آن افزایش دهید. قهوه باعث افزایش انرژی و عملکرد بهتر مغز می‌شود که این ویژگی می‌تواند به شما کمک زیادی بکند. قهوه از زمانی که روی شاخه درخت است تا زمانی که ما آن را به عنوان نوشیدنی مصرف می‌کنیم سفر طولانی‌ای را طی می‌کند. حالا دیگر می‌دانید قهوه قبل از اینکه به دست شما برسد چه مراحلی را طی کرده است.

 

منتظر دیدگاه شما هستیم
به اشتراک بگذارید

1 ماه پیش فرزانه شریعتی

درباره نویسنده

فرزانه شریعتی هستم. همیشه عاشق خوندن کتاب و مقاله بودم و به دنبال یاد گرفتن موضوعات جدیدم. دانشگاه مدیریت خوندم ولی به هنر و صنایع دستی علاقه ی زیادی دارم. تولید محتوا کار فعلی منه و ازش لذت میبرم. امیدوارم تو این کار موفق بشم و شما هم از خوندن مطالب من لذت ببرید!

مطالب مشابه

افزودن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.