پین‌ورک درخواست آنلاین خدمات منزل

تهیه ماکیاتو | بررسی نحوه دم کردن ماکیاتو اسپرسو و ماکیاتو لاته

4 هفته پیش
تهیه ماکیاتو

همیشه پای یک شات اسپرسو در میان است، نامی که در بسیاری از نوشیدنی‌های قهوه فعالیت خودش را انجام می‌دهد. این بار در یک نوشیدنی با تقسیم رنگ بسیار زیبا جلب‌توجه می‌کند به نام لاته ماکیاتو! این نوشیدنی ممکن است با لاته ، کاپوچینو یا کافه ماکیاتو اشتباه گرفته شود چون در هر سه از اسپرسو و شیر استفاده می‌کنیم اما در میزان و نحوه ترکیب آن تفاوت‌هایی وجود دارد که باعث ایجاد نوشیدنی‌های مختلفی می‌شود. با ما برای یادگیری نحوه تهیه ماکیاتو همراه باشید. در این مطلب از پین‌ورک به بررسی نحوه دم کردن و تهیه ماکیاتو اسپرسو و ماکیاتو لاته می‌پردازیم. امیدواریم از مطالعه این مطلب لذت ببرید.

دستورالعمل تهیه ماکیاتو (ترکیب قهوه اسپرسو و لاته)

دنیای قهوه، دنیای خلاقیت، طعم‌های نو و ذائقه‌های مختلف است. درحالی‌که آدم‌هایی مثل من به نوشیدنی‌های کلاسیک علاقه‌ی بیشتری دارند، بسیاری به دنبال ماجراجویی و طعم‌های متفاوت در این دنیا هستند. شاید اگر این دسته از مردم نبودند، انواع و طعم‌های مختلف قهوه هیچ‌گاه پدیدار نمی‌شدند. البته باید اغراق کنم که دراین‌بین من هم گاهی دوست دارم چیزی جز «همیشگی‌» هایم را در کافه امتحان کنم. من عاشق طعم گیرای اسپرسو هستم و جدا از لاته، دوست دارم کم‌ترین میزان افزودنی به اسپرسویم اضافه شود. پس طبیعتاً ماکیاتو یکی از بهترین گزینه‌ها برای من و امثال من است.

ماکیاتو یکی از نوشیدنی‌هایی است که اگر به روش سنتی تهیه شود، می‌تواند جزو محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در بین طرفداران قهوه باشد. در بسیاری از مواقع، ماکیاتویی که در قهوه‌خانه‌ها میل می‌کنید نمی‌تواند انتظارات شما را برآورده کند و دلیل آن نیز این است که فرد قهوه‌چی (باریستا) نتوانسته به خوبی کارش را انجام دهد.

بااین‌وجود، ماکیاتو یکی از گزینه‌هایی است که همواره باید در نظر داشته باشید. این نوشیدنی چه با اسپرسو و چه با لاته تهیه شود و یا با هر دستورالعمل دیگری ترکیب شود، همواره یکی از محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها است.

در ابتدا باید بیان کنیم ماکیاتو چیست

در ابتدا باید بیان کنیم که ماکیاتو کلمه‌ای ایتالیایی است. این اصطلاح در ایتالیا برای چیزهای لکه‌دار به کار می‌رود. در حقیقت این نوشیدنی از یک شات اسپرسو (۳۳ میلی‌لیتر) تشکیل می‌شود که یک لایه شیر روی آن قرار دارد.

برای اولین بار ماکیاتو را یک باریستای ایتالیایی برای تمایز ایجاد کردن بین اسپرسوی معمولی و اسپرسویی که مقداری شیر به آن اضافه شده به کار برده و بعدها نیز همین نام فراگیر شد.

نوشیدنی ماکیاتو

در دهه‌های گذشته ما شیوه دیگری برای تهیه ماکیاتو پیدا کرده‌ایم: ماکیاتو لاته. این ماکیاتو تا حد زیادی با روش سنتی تهیه ماکیاتو تفاوت دارد. برای تهیه ماکیاتو به شیر جوشانده شده نیاز خواهیم داشت.

مشکلی که امروزه با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنیم این است که امروزه هر کافی‌شاپی تصور می‌کند، ماکیاتوی آن‌ها، ماکیاتوی واقعی است. ممکن است یک نوشیدنی در کافی‌شاپی، ماکیاتو اسپرسو محسوب شود و همان نوشیدنی در یک کافی‌شاپ دیگر ماکیاتو لاته محسوب شود. دلیل آن هم نوع آموزشی است که باریستا دیده است. ازآنجاکه در کافی‌شاپ این تفاوت به شما گفته نمی‌شود، در زمان سفارش دادن باید بسیار دقت کنید (می‌توانید آنچه می‌خواهید را دقیقاً به باریستا توضیح دهید تا نوشیدنی اشتباهی به شما تحویل داده نشود). بهتر است نزد باریستا بروید و تفاوت بین ماکیاتو اسپرسو و ماکیاتو لاته را به باریستا بگویید.

تهیه ماکیاتو لاته و ماکیاتو اسپرسو

در حقیقت، هر دوی این نوشیدنی‌ها حاوی شیر و اسپرسو هستند؛ اما میزان ترکیبات مورد استفاده در هر کدام از نوشیدنی‌ها بسیار متفاوت است، به همین دلیل در انتها دو نوشیدنی متفاوت خواهیم داشت.

در ماکیاتو لاته از مقدار زیادی شیر به همراه مقدار اندکی اسپرسو استفاده می‌شود. شیر جوشانده می‌شود و در زمان جوشاندن شیر باید کف کند. به همراه شیر (بین ۱۷ تا ۸۹ میلی‌لیتر شیر) باید از یک شات اسپرسو (یک شات استاندارد) استفاده شود. البته گاهی اوقات نیز از دو شات اسپرسو استفاده می‌شود. این موضوع به خواسته و سلیقه شما بستگی دارد. این دو ماده عصاره اصلی ماکیاتو لاته هستند. نوشیدنی ماکیاتو لاته یک نوشیدنی پر از شیر است و هنگامی‌که اسپرسو را روی آن می‌ریزید، باید بتوانید تشکیل یک لایه تیره، روی آن را مشاهده کنید.

ماکیاتو اسپرسو از یک شات اسپرسو تشکیل می‌شود (۱ اونس یا ۳۳ میل)، به همراه آن یک لایه شیر نیز باید روی آن تشکیل شود. این نوشیدنی از نظر حجمی بسیار کوچک است و به اندازه یک شات اسپرسو معمولی است که تنها یک لایه کوچک شیر جوشانده شده به آن اضافه شده‌است. به‌صورت نرمال و معمولی نباید مقدار زیادی شیر به اسپرسو اضافه شود؛ اما برخی باریستاها برای کم کردن اثر اسپرسو از میزان شیر بیشتری استفاده می‌کنند.

یکی دیگر از روش‌هایی که باریستاها استفاده می‌کنند این است که ابتدا شیر را درون یک فنجان خالی می‌ریزند و سپس اسپرسو را روی آن می‌ریزند و سپس مجدداً مقداری شیر به آن اضافه می‌کنند.

اگر بخواهیم این دو نوشیدنی را از نظر مزه مقایسه کنیم باید بگوییم که ماکیاتو اسپرسو مزه‌ای غلیظ‌تر و تلخ‌تر دارد. دلیل آن نیز این است که این نوشیدنی حاوی مقدار کمی شیر در مقایسه با اسپرسو است.

نوشیدنی ماکیاتو

در کشور ایتالیا، ماکیاتو اسپرسو یکی از نوشیدنی‌های همواره ثابت است که جای خود را در فرهنگ مردم ایتالیا تثبیت کرده است. به همراه کاپوچینو و آفوگاتو اسپرسو، ماکیاتو اسپرسو یکی از گزینه‌های محبوب کافی‌شاپ‌های ایتالیایی است.

ماکیاتو لاته در کشورهای غربی رواج بیشتری دارد و به‌تازگی مصرف آن فراگیر شده است. خاستگاه دقیق این نوشیدنی مشخص نیست؛ اما این نوشیدنی جزو نوشیدنی‌های قدیمی نیست و دارای دستورالعمل‌های مختلفی است که می‌تواند باریستاها را دچار سردرگمی کند.

این نوشیدنی تا حد بسیار زیادی مزه شیرین لاته را دارد و تا حدی نیز رایحه قهوه را داراست. اگر نمی‌توانید قهوه سیاه بنوشید (نوشیدنش برایتان سنگین است) می‌توانید از این قهوه استفاده کنید.

برای تهیه ماکیاتو از هر نوع به چه موادی نیاز خواهید داشت

چه بخواهید ماکیاتو اسپرسو تهیه کنید و چه بخواهید ماکیاتو لاته تهیه کنید، به ابزار یکسانی نیاز خواهید داشت. در حقیقت شما فقط به یک ابزار نیاز خواهید داشت.

شما تنها به یک دستگاه اسپرسو ساز نیاز خواهید داشت. اگر می‌خواهید ماکیاتو اسپرسو تهیه کنید به اسپرسو سازی قوی نیاز خواهید داشت.

همچنین باید شیر را به بهترین روش ممکن بجوشانید. البته روش‌های دیگری نیز وجود دارد اما هیچ‌کدام نمی‌تواند مزه واقعی ماکیاتو را به ارمغان بیاورد. شاید تا حدی شبیه ماکیاتو باشد، اما مزه آن خیلی متفاوت خواهد بود.

دستگاه اسپرسو ساز برویل، می‌تواند گزینه بسیار مناسبی برای تهیه ماکیاتو باشد.

این دستگاه بزرگ است و فضای زیادی از محیط آشپزخانه شما را اشغال خواهد کرد؛ اما این دستگاه یکی از بهترین دستگاه‌های اسپرسو ساز خانگی موجود در بازار است.

این دستگاه اسپرسو ساز دارای یک آسیاب است که قادر است هر چه را که در مسیرش قرار دهید برای شما آسیاب کند.

نوشیدنی ماکیاتو

برای اینکه دانه‌های قهوه به خوبی ریز شوند باید با دست خود چند ضربه وارد کنید که باعث می‌شود فرایند تهیه قهوه با دخالت شما نیز همراه باشد.

این دستگاه دارای دو گزینه یک شات و دو شات است. البته امروز ما نمی‌خواهیم دابل شات را موردبررسی قرار دهیم.

همین حالا بخوانید!
شیرچای | نوشیدنی دلنشین چای همراه با شیر

علاوه بر خود دستگاه، یک سری تجهیزات جانبی را همراه دستگاه مثل یک ظرف برای شیر، تمیزکننده‌ها، فیلتر، کلید آلن و غیره دریافت خواهید کرد.

فرض کنیم که شما دستگاه اسپرسو ساز را تهیه‌کرده‌اید و آماده‌اید که نوشیدنی خود را تهیه کنید.

آنچه برای تهیه هر نوع از ماکیاتو نیاز دارید به شرح زیر است:

دستگاه اسپرسو ساز، برای تهیه اسپرسو و جوشاندن شیر

۷ تا ۹ گرم قهوه برای یک شات استاندارد اسپرسو

حدود ۳ اونس شیر ۲ درصد

فنجانی به ظرفیت ۵ اونس یا ۱۵۰ میل

یک ظرف برای جوشاندن شیر

نباید هر شیرین‌کننده یا طعم‌دهنده‌ای را به نوشیدنی خود اضافه کنید، اما مختار هستید هر چه می‌خواهید به نوشیدنی خود اضافه کنید. حال نوبت این است که ماکیاتو اسپرسو و ماکیاتو لاته تهیه کنید.

نحوه دم کردن ماکیاتو اسپرسو

برای تهیه ماکیاتو اسپرسو، در ابتدا باید اسپرسو را بجوشانید.

دستگاه اسپرسو ساز را روشن کنید و اجازه دهید دستگاه برای چند دقیقه گرم شود.

نوشیدنی ماکیاتو

سپس بین ۷ تا ۹ گرم قهوه رنده شده را درون فیلتر مخصوص بریزید. اگر دستگاه قهوه ساز توانایی رنده کردن قهوه را داشته باشد بسیار عالی است و تنها باید اندازه شات خود را مشخص کنید.

فیلتر را در جای مخصوص قرار دهید. اگر دستگاه قهوه ساز شما همه چیز را اتوماتیک انجام می‌دهد، تنها کافی است دکمه موردنظر را فشار دهید تا یک شات استاندارد اسپرسو داشته باشید.

باید یک فنجان خالی آماده داشته باشید تا اسپرسو درون آن بریزد. اگر فنجان را مستقیماً زیر دستگاه بگیرید، فنجان شما داغ خواهد شد.

هنگامی‌که اسپرسو آماده شد، زمان آماده‌سازی شیر است. درون ظرف مخصوص شیر سرد بریزید. از تمیز بودن ظرف مطمئن شوید.

هنگامی‌که درون ظرف شیر ریختید (نباید بیش از یک سوم ظرف را پر از شیر کنید)، نوک قاشقی را درون ظرف غوطه‌ور کنید و آن را در نزدیکی ته ظرف قرار دهید.

هرچه این قاشق به کف ظرف نزدیک‌تر باشد، شیر کم کف تری خواهید داشت. هرچه قاشق به سطح ظرف نزدیک‌تر باشد میزان جوشش و کف شیر بیشتر خواهد بود.

برای تهیه ماکیاتو اسپرسو، نوک قاشق را در نزدیکی سطح شیر قرار دهید تا میزان جوشش بیشتری داشته باشد. دستگاه را روشن کنید و با تکان دادن ظرف به جوشیدن شیر کمک کنید.

این فرایند باید زیر ۱ دقیقه انجام شود.

هنگامی‌که شیر آماده شد یک قاشق چای‌خوری بردارید و به میزان کافی از کف تشکیل شده روی سطح شیر به اسپرسو اضافه کنید. به‌صورت عادی، یک قاشق چای‌خوری باید کافی باشد و همین مقدار شیر باعث ایجاد یک ناحیه زیبای سفید خامه‌ای روی سطح شیر خواهد شد.

کار شما تمام شده و ماکیاتو اسپرسو آماده است. آماده کردن این نوشیدنی کار ساده‌ای است و می‌توانید از نوشیدنش لذت ببرید.

نوشیدنی ماکیاتو

نحوه تهیه ماکیاتو لاته

در این نوشیدنی، ریختن اسپرسو روی سطح شیر باعث ایجاد یک ناحیه تیره روی نوشیدنی خواهد شد. تهیه کردن ماکیاتو لاته کار بسیار آسانی است، اما باید زمان بیشتری را برای آماده‌سازی شیر صرف کنید. دوباره برای تهیه اسپرسو مطابق آنچه در بالا اشاره شد اقدام کنید.

تنها تفاوتش این است که به یک لیوان خالی اضافه نیاز دارید و باید آن را با استفاده از آب داغ، گرم نگه‌دارید.

از این لیوان باید برای گرم نگه‌داشتن اسپرسو استفاده کنید.

تمام شیر را درون ظرف بریزید (۳ اونس یا ۸۸ میل) و شروع به جوشاندن و کف‌آلود کردن شیر کنید (مطابق آنچه در بالا توضیح دادیم). نازل عصایی را به سطح پایینی ظرف نزدیک کنید.

قصد ما این است که نوشیدنی دارای کف‌های ریزی باشد یعنی بیشتر شبیه لاته باشد. باید ظرف شیر را به سمت بالا و پایین عصایی حرکت دهید و هنگام تکان دادن ظرف، باید با زاویه دادن به ظرف این کار را انجام دهید.

هنگامی‌که کف شما آماده شد یک قاشق بردارید و به میزان دلخواه کف و شیر جوشانده شده را درون یک لیوان خالی به حجم ۱۵۰ میل بریزید و حدود نیم اینچ از حجم ظرف را برای افزودن اسپرسو خالی نگه دارید.

هنگامی‌که شیر درون فنجان قرار دارد، به آرامی اسپرسو را اضافه کنید. هنگام ریختن اسپرسو، یک ناحیه تیره روی شیر (به خاطر اسپرسو) ایجاد خواهد شد.

ظاهر این نوشیدنی بسیار جالب است و تقریباً دارای رنگ قهوه‌ای است.

در نهایت نوشیدنی شما به‌احتمال‌زیاد شباهت زیادی به کاپوچینو خواهد داشت.

نوشیدنی ماکیاتو

چیزی که باید به آن توجه کنید این است که ماکیاتو لاته از لحاظ ظاهری چیزی مشابه با لاته و کاپوچینو خواهد بود. البته دقت کنید که این نوشیدنی با هر دوی آن‌ها متفاوت است.

اگر قصد دارید ماکیاتو لاته را در حجم بیشتری تهیه کنید (مثلاً ۱۲ اونس یا ۳۵۴ میلی‌لیتر) احتمالاً مقدار زیادی لاته خالص خواهید داشت؛ و این مسئله‌ای است که باریستاها باید آن را همواره در نظر داشته باشند.

اگر می‌خواهید به نوشیدنی خود، افزودنی اضافه کنید، این کار را باید در آخرین مرحله و پس از آماده شدن نوشیدنی انجام دهید. می‌توانید مقداری سس کارامل را به نوشیدنی خود اضافه کنید

نکاتی پیرامون ماکیاتو استارباکس (شرکتی آمریکایی که در زمینه قهوه فعالیت دارد)

بسیار خب. به اندازه کافی به ماکیاتو لاته پرداختیم. این نوشیدنی بسیار خوشمزه است و افراد زیادی دوست دارند این نوشیدنی را تست و از آن استفاده کنند.

ماکیاتویی که استارباکس عرضه می‌کند، ماکیاتوی مناسبی است و به‌عنوان یک نوشیدنی لکه‌دار (روی سطحش یک لایه مثلاً خامه‌ای تشکیل می‌شود) شناخته می‌شود.

بنابراین آن‌ها به درستی روی محصولات خود نام ماکیاتو اسپرسو گذاشته‌اند؛ زیرا قطعاً نوشیدنی آن‌ها جزو نوشیدنی‌های لکه‌دار است و در منوی خود نیز به این موضوع اشاره می‌کنند.

اما دستوری که آن‌ها برای تهیه اسپرسو ماکیاتو استفاده می‌کنند با دستور سنتی آن متفاوت است.

در انتها باید اشاره کنیم، با توجه به تنوعی که وجود دارد ممکن است هنگامی‌که یک بار وارد می‌شوید و به مغازه‌دار (باریستا) مراجعه می‌کنید و از او می‌خواهید به شما ماکیاتو بدهد، در ابتدا اندکی گیج شود، اما رفته‌رفته به این موضوع عادت می‌کند.

تصور می‌کنیم، دستور قدیمی موجود برای تهیه ماکیاتو از دیگر دستورالعمل‌ها بهتر است؛ اما باید بپذیریم که با گذشت زمان دستورهای متفاوت زیادی ایجاد شده و هر کدام از این دستورها مشتری‌های خاص خود را دارد.

نوشیدنی ماکیاتو

دلیلی ندارد بخواهیم وقت خود را روی بحث‌های بی‌مورد هدر دهیم.

فقط به شما توصیه می‌کنیم که در هنگام سفارش دادن نوشیدنی ماکیاتو بسیار بسیار دقت کنید که ماکیاتو لاته را سفارش می‌دهید و یا اینکه ماکیاتو اسپرسو را سفارش داده‌اید.


مقالات مرتبط :


در آخر پیشنهاد پین‌ورک به شما این است که این نوشیدنی آرام‌بخش را نوش جان کنید و از آن لذت ببرید. شما می‌توانید به راحتی این نوشیدنی را در منزل برای خود و عزیزانتان تهیه بفرمایید. سفارش دادن نوشیدنی ماکیاتو کار دشواری نیست. می‌توانید از نوشیدن هر دوی این نوشیدنی‌ها (ماکیاتو لاته و ماکیاتو اسپرسو) لذت ببرید. امیدواریم این مقاله تفاوت این دو نوشیدنی را برای شما مشخص کرده و به اکثر سؤالات شما پاسخ داده باشد.

0/5 ( 0 نظر )
۰
نویسنده مطلب فرزانه شریعتی
فرزانه شریعتی هستم. همیشه عاشق خوندن کتاب و مقاله بودم و به دنبال یاد گرفتن موضوعات جدیدم. دانشگاه مدیریت خوندم ولی به هنر و صنایع دستی علاقه ی زیادی دارم. تولید محتوا کار فعلی منه و ازش لذت میبرم. امیدوارم تو این کار موفق بشم و شما هم از خوندن مطالب من لذت ببرید!

بدون دیدگاه