
قهوه کن لچه که نوعی شیر قهوه است یکی از اصیلترین قهوههای اروپایی است. این قهوه بهقدری در اروپا رایج است که بسیاری از مردم از اهمیت آن خبردار نیستند چراکه اغلب قهوهشان را به این صورت نوشیدهاند. برای یادگیری طرز تهیه قهوه با شیر با ما همراه باشید. در این مطلب از پینورک با طرز تهیه قهوه با شیر آشنا خواهید شد. امیدواریم از مطالعه این مطلب لذن ببرید و برای شما کاربردی باشد.
طرز تهیه قهوه با شیر یا قهوه کُن لچه ی بینظیر خانگی چگونه است؟
این قهوهی شیرین و لطیف برای ان دسته از افرادی که به اروپا سفر میکنند، یک نوشیدنی گرم و دلپذیر است که به لاته شباهت دارد.
قهوه کن لچه چیست؟
این قهوه ترکیبی از یک فنجان قهوهی غلیظ (معمولاً اسپرسو یا موکا) و شیر داغ است. شیر میتواند در این روش گرم شود، جوشیده شود و یا به همراه کفساز شیر بهآرامی هم زده شود.
بیشتر اوقات این نوشیدنی شیرین است و طعم شدیدی از قهوه دارد و حجم آن زیاد است.
این قهوه در کشورهای اروپایی رایجترین نوع قهوهای است که به هنگام صبح مصرف میشود. با اینحال در سایر کشورهای جهان نیز نوشیده میشود، حتی اگر با اسم دیگری شناخته شود.
این قهوه در اسپانیا و آمریکای جنوبی با نام کن لچه شناخته میشود و در آلمان نیز به آن میلش کافه گفته میشود. کشورهای دیگر نیز از این قهوه استفاده میکنند و تقریباً در تمامی آنها معنای اسم بهگونهای به شیر و قهوه اشاره دارد.
همانطور که شاید حدس زده باشید طرز تهیه قهوه با شیر خیلی آسان است و فقط باید قهوه و شیر را مخلوط کنید. حق با شماست، طرز تهیه قهوه با شیر، این نوشیدنی ساده است؛ اما نکاتی وجود دارد که باید پیش از آماده کردن کن لچه ی صبحگاهیتان آنها را رعایت کنید.
بگذارید به سراغ دستور تهیه برویم تا متوجه منظور من بشوید.
طرز تهیهی قهوه کن لچه
طرز تهیه قهوه با شیر ساده است اما باید تمامی نکات مربوط به آن را رعایت کنید. مثل هر دستور پخت یا آمادهسازی دیگری باید مواد و لوازم موردنظر را به خوبی بشناسید و همگی را دم دست خود داشته باشید.
مواد و ابزاری که برای تهیهی یک فنجان ۲۳۶ میلیلیتری قهوه لازم دارید در زیر آمده:
۱۲۰ میلیلیتر قهوهی غلیظ تا جایی که میتوانید قهوه را غلیظ دم کنید.
۱۲۰ میلیلیتر از هر نوع شیر، گیاهی یا لبنی و با هر میزان چربی که تمایل داشتید.
یک لیوان بزرگ مخصوص قهوه که حداقل حجم آن ۲۳۶ میلیلیتر باشد.
شیرجوش فلزی و یا لیوان برای داغ کردن شیر
هر نوعی از قهوه ساز، معمولاً اسپرسو ساز و یا موکا کاپ
شیرینکننده دلخواه (اختیاری)
کفساز شیر (اختیاری)
کل فرآیند تهیهی این نوشیدنی تنها چند دقیقه طول خواهد کشید و دم کردن قهوه و جوشاندن شیر اصلاً کار دشواری نیست. پس بگذارید تا کارمان را شروع کنیم.
اغلب قهوه در موکا پات آماده میشود
بسیار خب، کار را با قهوه شروع میکنیم. میتوانید قهوه را از هر طریقی که مایلید آماده کنید. بهطورکلی میتوانید از هر نوع قهوهای که دوست دارید استفاده کنید، البته به شرطی که خیلی غلیظ باشد.
اما روشهایی برای آمادهسازی قهوه هستند که طعم بهتری را به این نوع نوشیدنی میدهند. یکی از آن روشها استفاده از اسپرسو ساز است چراکه حجم زیادی از قهوه را آماده میکند و روش دیگر استفاده از موکا پات است که روشی شبیه به اسپرسو ساز است.
اگر اسپرسو را بهصورت شات تهیه میکنید توجه داشته باشید که میزان کلی شاتها به ۱۲۰ میلیلیتر برسد و ممکن است بسته به اینکه چه نوع قهوهای استفاده میکنید اسیدیته آن افزایش یابد. بیشتر دستگاههای اسپرسو ساز دکمهای دارند که مخصوص تهیهی دو فنجان قهوه است خصوصاً انواع تمام اتوماتیک آنها.
اگر میخواهید حجم کمتری (کمتر از ۲۳۶ میلیلیتر) از نوشیدنی را تهیه کنید میتوانید دو شات استاندارد اسپرسو را استفاده کنید که حجم آن ۶۶ میلیلیتر خواهد بود و سپس به همین اندازه نیز شیر اضافه کنید. میتوانید تمام مواد موجود در دستور را نصف کنید تا نوشیدنی کمتری داشته باشید.
من بهشخصه از قهوه ساز استفاده میکنم اما به میزان دو برابر اوقات عادی از پودر قهوه استفاده میکنم تا غلیظتر شود. بله طعم قهوه تغییر خواهد کرد اما برای قهوه کن لچه لازم است.
همچنین میتوانید دو برابر قهوه در فرنچ پرس بریزید و بعد به آن شیر اضافه کنید.
بهعلاوه برای این کار میتوانید از ایروپرس استفاده کنید که خیلی هم بهتر است چراکه قهوهای که آماده میشود به اسپرسو شباهت زیادی خواهد داشت.
با تمامی این اوصاف استفاده از اسپرسو ساز یا موکا پات بهترین انتخاب است چراکه غلظت قهوهی شما را تضمین میکنند.
بیشتر مردم یکی از دو وسیلهی بالا را دارند و برای همین است که گمان میکنم شما هم باید از قبل یکی از آنها را داشته باشید.
پس قهوه غلیظتان را دم کنید و آن را در فنجان گرمی قرار دهید تا شیرتان آماده شود. به این نکته توجه کنید چراکه اول ریختن شیر یا قهوه در فنجان مهم است.
جواب این سؤال آن است که حتماً قهوه باید روی شیر گرم ریخته شود. در این صورت طعم بهتری خواهید داشت و به هم زدن نیازی نیست.
برای همین قهوه را دم کنید و آن را گرم نگهدارید تا شیر آماده شود.
شیر گرم شده را آماده کنید و در صورت تمایل از کفساز استفاده کنید
زمانی که شیر آماده شد میتوانید آن را بهصورت داغ استفاده کنید و یا اینکه با کفساز در آن کف ایجاد کنید.
این به شما بستگی دارد که میخواهید چقدر برای این نوشیدنی وقت بگذارید. این نوشیدنی چندان مجلل نیست و یک نوشیدنی روزمره محسوب میشود.
من زمانی که برای خودم این نوشیدنی را آماده میکنم از کفساز استفاده نمیکنم و فقط در شیر کمی نمک میریزم و آن را گرم میکنم. این کار باعث میشود شیر شیرینتر بشود. اندازهی نمک باید بهقدری باشد که در کیک و شیرینی و یا کارامل استفاده میکنید.
پس توصیهی من به شما این است که مقدار اندکی نمک به شیر اضافه کنید.
حالا شیر را گرم کنید. چه بخواهید آن را کف دار کنید و چه ساده استفاده کنید باید گرم باشد. بهترین دما برای شیر ۶۵ تا ۷۰ درجهی سانتیگراد یا ۱۵۰ تا ۱۶۰ درجهی فارنهایت است.
این عمل در شیرجوش فلزی بهتر صورت میگیرد چراکه میتوانید آن را روی شعلهی اجاقگاز بگذارید و شیر را تا رسیدن به دمای موردنظر گرم کنید. اگر دماسنج ندارید توجه کنید زمانی دمای شیر شما مناسب است که هنگامیکه آن را بو میکنید بوی شیر داغ نه شیر جوشیده به مشامتان برسد.
همچنین میتوانید شیر را در ماکروویو داغ کنید. البته این طرز تهیه قهوه با شیر که من پیشنهاد کنم نیست چون ممکن است که شیر بیش از اندازه داغ شود.
اما اگر شیر را در لیوانی که در ماکروویو قابلاستفاده است بریزید و برای چند ثانیه آن را در ماکروویو قرار دهید مشکلی نخواهد بود. برای گرم کردن ۱۲۰ میلیلیتر شیر حدود ۵ ثانیه زمان کافی است.
حالا در این مرحله میتوانید از شیر به همین صورت استفاده کنید و یا کف درست کنید. اگر میخواهید در شیر کف بسازید مطمئن شوید که ظرفی که شیر در آن قرار دارد کاملاً پر نباشد. چراکه حجم شیر افزایش پیدا میکند.
برای کف دار کردن شیر باید از کفساز استفاده کنید. هر مقدار که دوست داشتید شیر را کف دار کنید. پیشنهاد میکنم فقط لایهای نازک از کف در قسمت سطحی شیر ایجاد کنید. اگر فوم ایجادشده خیلی زیاد باشد به این معناست که لیوان موردنظر نیز باید بزرگتر باشد و در نتیجه این میزان مواد لیوان ۲۳۶ میلیلیتری شما را پر نخواهد کرد.
قهوه و شیر را ترکیب کنید و کف را روی سطح نوشیدنی بریزید
بهمحض اینکه قهوه و شیر آماده شد، زمان ترکیب آنها فرامیرسد.
شیر باید در لیوانی که میخواهید قهوه را در آن بنوشید ریخته شود. چه شیر کف دار شده باشد و چه ساده باشد، باید در لیوان بهاندازهی ۱۲۰ میلیلیتر قهوه جا داشته باشید.
اگر از شیر کف دار استفاده میکنید، اول شیر داغ را داخل لیوان بریزد و کف آن را نگهدارید. سپس قهوهی غلیظ را اضافه کنید. مشاهده خواهید کرد که رنگ قهوه کمکم قهوهای روشن خواهد شد و دیگر چندان نیازی به هم زدن نیست.
اگر میخواهید شکر یا شیرینکنندهی دیگری اضافه کنید اکنون زمان آن است تا بتوانید آن را هم بزنید. پسازاین مرحله اگر فوم یا کف شیر دارید با قاشق آن را روی نوشیدنی قرار دهید.
از یادگیری طرز تهیه قهوه با شیر و از نوشیدنیتان لذت ببرید!
تهیهی نوشیدنی ما به اتمام رسید. قهوهی کن لچه اکنون جزو نوشیدنیهایی است که دستور آن را میدانید و میتوانید در آیندهی نزدیک در تهیهی آن ماهر شوید.
این نوشیدنی بسیار ساده است اما واقعاً خوشمزه است. فکر میکنم که من از سال ۲۰۱۳ قهوهام را به این صورت نوشیدهام و گاهی در مصرف شیر و شکر زیادهروی نیز کردهام.
اگر این قهوه را امتحان کنید به زودی متوجه میشوید که نوشیدنی موردعلاقهتان است. این نوشیدنی لطیف، پر از شیر و کمی خامهای است و روشی عالی برای شروع روزتان به حساب میآید.
مقالات مرتبط :
در آخر پیشنهاد پینورک به شما یادگیری طرز تهیه قهوه با شیر است. زیرا نوشیدن قهوه به صورت تلخ برای بسیاری از افراد خوشآیند نیست و ترکیب آن با شیر طعم مناسبی و ملایمی به آن میدهد. قطعا یادگیری طرز تهیه قهوه با شیر بسیار آسان است و شما میتوانید هر روز صبح با صرف اندکی وقت آن را برای صبحانه آماده و نوش جان کنید.
3 سال پیش فرزانه شریعتی
فرزانه شریعتی هستم. همیشه عاشق خوندن کتاب و مقاله بودم و به دنبال یاد گرفتن موضوعات جدیدم. دانشگاه مدیریت خوندم ولی به هنر و صنایع دستی علاقه ی زیادی دارم. تولید محتوا کار فعلی منه و ازش لذت میبرم. امیدوارم تو این کار موفق بشم و شما هم از خوندن مطالب من لذت ببرید!
افزودن دیدگاه