پین‌ورک درخواست آنلاین خدمات منزل

طرز تهیه لاته | چگونه در خانه قهوه لاته درست کنیم؟(بهترین روش دم کردن قهوه در خانه)

4 هفته پیش
طرز تهیه لاته

دم کردن قهوه در خانه یک تجربه بسیار دل‌پذیر است همچنین مهارتی است که باید خوب یاد بگیرید تا بتوانید از مهمان‌ها به‌خوبی پذیرایی کنید. به‌جز این‌ها، اگر دم کردن و تهیه لاته را یاد بگیرید، می‌توانید کاپوچینو و یا ماچیاتو نیز درست کنید. در این مطلب از مجله پین‌ورک به موضوع نحوه دم کردن و تهیه لاته در خانه می‌پردازیم زیرا بسیاری از افراد به آن علاقه خاصی دارند.

ساختار لاته

ابتدا با این سؤال شروع می‌کنیم که لاته چطور درست می‌شود. در درجه اول به مقداری اسپرسو (معمولاً دوبل) و ۵ الی ۶ برابر شیر نیاز داریم. منظور شیر جوشیده است، و این‌ها تمام چیزی هستند که در کافه‌ها مصرف می‌کنند تا لاته را درست کنند و این نوشیدنی معمولاً به مقدار زیاد (لیوانی) سرو شده و آن را با چاشنی‌های مختلف سرو می‌کنند.

طرز تهیه لاته در منزل

ممکن است هنگامی‌که لاته در خانه درست می‌کنید، به‌خوبی و قشنگی چیزی که در کافه‌ها سرو می‌شود نباشد. هرچند می‌توانید با کمی دقت و خلاقیت، تا حد زیادی به استانداردهای آن‌ها نزدیک شوید. ممکن است تصور کنید اضافه کردن شیر مهم‌ترین و یا سخت‌ترین قسمت این کار است، اما راه‌هایی وجود دارد که این بخش هم ساده و راحت، در عین خوش‌مزگی انجام شود.

دقت داشته باشید که آماده کردن شیر وقت کم‌تری نسبت به دم کردن قهوه می‌گیرد، پس بعد از خواندن این متن سعی کنید جوشاندن شیر را تمرین کنید تا همه‌چیز به‌خوبی پیش برود. می‌خواهیم با مقدار ۲۰۰ الی ۲۳۶ میلی‌لیتر لاته شروع کنیم. دقت کنید که این مقدار ذکرشده درنهایت بیش‌تر خواهد بود زیرا حجم شیر دو برابر می‌شود. پس ظرفی که نوشیدنی را در آن می‌ریزید باید تقریباً به‌اندازه ۴۷۰ میلی‌لیتر فضا داشته باشد.

مواد لازم:

  • ۳۰ میلی‌لیتر اسپرسوی دوبل
  • ۱۸۰ میلی‌لیتر شیر، که بعد از فومی کردن، حجم آن دو برابر می‌شود

چگونه بدون دستگاه، فوم شیر درست کنیم؟

خب اجازه بدهید با شیر شروع کنیم ازآنجایی‌که خیلی درباره آن صحبت کردیم. وقتی‌که می‌خواهید لاته درست کنید باید شیر در اختیار داشته باشید و آماده کردن آن نیازمند تمرکز زیادی است.

طرز تهیه لاته خانگی

من یک متن کامل درباره این‌که چطور در خانه فوم شیر یا همان کف شیر درست کنیم نوشته‌ام که می‌توانید برای یادگرفتن روش‌های بیش‌تر، آن را مطالعه کنید. اما این بار می‌خواهیم از دستگاه مخصوص این کار استفاده کنیم چراکه این دستگاه بهترین بازدهی را خواهد داشت.

مثل همیشه به شیر گرم و حرارت دیده احتیاج داریم. همچنین باید بدانید که مقدار لات شما دقیقاً چقدر خواهد شد و یا می‌خواهید چقدر باشد، زیرا در همین ابتدا این موضوع باید تعیین شود.

اگر از دستورالعمل من پیروی می‌کنید پس مقدار نهایی نوشیدنی شما به‌اندازه یک لیوان استارباکس (حدود ۴۷۰ میلی‌لیتر) خواهد بود. و این یعنی به ۱۷۷ میلی‌لیتر شیر گرم (نه داغ و جوشیده) نیاز دارید.

برای شیر گرم باید دمای ۶۸ درجه سانتی‌گراد را در نظر بگیرید زیرا این مناسب‌ترین دما برای این کار است.

این دستورالعمل برای تهیه لاته گرم است، پس اگر لاته سرد موردنظرتان است، شیر باید خنک باشد و بهتر است در آخر یک یا دو قالب یخ به نوشیدنی خود اضافه کنید.

۳/۱ ظرف خود را با ۱۸۰ میلی‌گرم شیر پرکنید. بهتر است برای اطمینان یک ظرف بزرگ انتخاب کنید. اگر شیر زیادی در ظرف بریزید و دقت کافی نداشته باشید، شیر سر می‌رود.

در نظر داشته باشید که حجم شیر دو برابر خواهد شد.

وقتی شیر را در ظرف ریختید، بااحتیاط نوک دستگاه را در شیر قرار دهید. با روشن شدن آن صدای وزوز خواهید شنید و حباب‌هایی را در سطح شیر خواهید دید که این نشانه خوبی است.

اگر نوک دستگاه را نزدیک به ته ظرف نگه‌دارید، شیر حاصل حالت میکرو فوم خواهد گرفت. اگر نزدیک به بالای ظرف نگه‌دارید، فوم ضخیم‌تر همراه با حباب‌های بزرگ‌تر خواهید داشت.

برای تهیه لاته به شیر میکرو فومی نیاز دارید، و مقداری هم فوم برای لایهٔ بالایی لاته. پس وسیله را به‌آرامی بالا و پایین ببرید اما بیش‌تر در قسمت ته ظرف نگه‌دارید.

این کار کمی زمان خواهد برد، معمولاً یک دقیقه. در آخر باید مقدار اندکی مایع گرم در ته ظرف، یک‌لایه ضخیم از میکرو فوم روی آن (تا جایی که ممکن است نزدیک آن)، و کمی کف در سطح ظرف باشد.

اگر نتیجه کار نسبتاً شبیه به چیزی که توضیح دادیم بود، بازهم خوب است. اگر اولین بار است که این کار را انجام می‌دهید، لزومی ندارد که همه‌چیز را بدانید.

اگر وسیله‌ای برای فومی کردن شیر در دسترس ندارید، از دستگاه “زولا” استفاده کنید. این دستگاه به‌صورت خودکار بوده، منبع تغذیه آن باتری است، یک لبه‌بلند دارد تا به‌راحتی به شیر حالت فومی بدهد، حتی فومی به‌خوبی میکرو فوم.

وقتی‌که شیر آماده شد، بهتر است سطح ناهمواری داشته باشد و ممکن است تعدادی حباب بزرگ در آن وجود داشته باشد. به‌آرامی شیر را هم بزنید و یا به کناره‌های ظرف ضربه بزنید تا حباب‌های بزرگ بترکند.

هنگامی‌که شیر کاملاً آماده شد می‌توانید آن را به اسپرسو اضافه کنید، و یا برعکس.

چگونه بدون دستگاه قهوه ساز لاته درست کنیم؟

خب، حال به سراغ دم کردن اسپرسو برای تهیه لاته می‌رویم. فرض می‌کنیم که هیچ دستگاهی برای دم کردن اسپرسو در اختیار ندارید، که در غیر این صورت کار بسیار آسان‌تر می‌شد.

تهیه لاته در خانه

اگر دستگاه قهوه ساز دارید، به مطلب من درباره اصول دم کردن اسپرسو با دستگاه مراجعه کنید. مراحل آن را طی کنید و درنهایت قادر خواهید بود یک اسپرسو عالی برای تهیه لاته درست کنید.

و اما برای کسانی که دستگاه قهوه ساز ندارند. ما به اسپرسو دوبل نیاز داریم و این یعنی اسپرسو باید غلیظ باشد، درواقع غلیظ‌تر از اسپرسو معمولی.

معمولاً هر گیلاس حاوی ۳۳ میلی‌لیتر اسپرسو است. اما ما اسپرسو دوبل می‌خواهیم که مقدار آن همان ۳۳ میلی‌لیتر خواهد بود اما غلظت آن از اسپرسو معمولی بیش‌تر خواهد بود.

اگر می‌خواهید قهوه‌تان غلیظ‌تر باشد، می‌توانید غلظت آن را سه برابر کنید و مقدار آن را تا ۴۵ میلی‌لیتر افزایش دهید.

اما قهوه دوبل به چه معناست؟ یک فنجان حداقل ۷ گرم و حداکثر ۹ گرم دانه قهوه دارد. پس این عدد در قهوه دوبل ۱۴ الی ۱۸ گرم می‌رسد و در قهوه‌ای که غلظت آن سه برابر معمول است به ۲۱ الی ۲۷ گرم می‌رسد، و این مقدار کاملاً به خودتان بستگی دارد.

پیشنهاد می‌کنم اگر مقدار پودر قهوه مطمئن نیستید، برای اندازه‌گیری از ترازو آشپزخانه خود استفاده کنید.

در این قسمت من به شما دو انتخاب برای تهیه اسپرسوی ساختگی برای درست کردن لاته معرفی می‌کنم. این اسپرسوی واقعی نیست ولی بسیار شبیه آن است.

از قوری مخصوص موکا برای تهیه قهوهٔ غلیظ استفاده کنید.

با استفاده از دستگاه مخصوص موکا، می‌توانید قهوه‌ای غلیظ شبیه اسپرسو درست کنید.

همین حالا بخوانید!
طعم دهنده قهوه | 19 روش برای طعم دادن به قهوه | چگونه به قهوه خود طعم بدهیم؟

طرز تهیه لاته

تمام چیزی که برای تهیه موکا دارید عبارت است از:

  • قوری مخصوص تهیه موکا
  • ۴۰ میلی‌گرم آب، زیرا بخشی از آن در بین دانه‌های قهوه می‌ماند.
  • ۱۴ الی ۱۸ گرم پودر قهوه

آب را به قسمت ته قوری موردنظر اضافه کنید. مقداری از این آب در بین دانه‌های قهوه می‌ماند پس باید کمی بیش‌تر از چیزی که باید درنهایت حاصل شود، آب مصرف کنیم.

در قسمت میانی قوری، پودر قهوه و صافی آن را قرار دهید و همه آن‌ها را دورهم بپیچید.

قسمت بالایی قوری هم‌محلی است که قهوه حال در ریخته می‌شود و باید به آن دقت کنید تا قهوه را به‌خوبی از آن خارج کنید.

انجام این کار با مواد کم‌تر، ساده‌تر است، اما با مقادیر بیش‌تر نیز امکان‌پذیر است.

اگر قوری مخصوص تهیه موکا ندارید، از محصولات برند” بایلت” استفاده کنید. این دستگاه قادر است ۱۳۰ میلی‌گرم قهوه در هر سری تهیه کند و مزه قهوه حاصل از آن قطعه شبیه به اسپرسو اصلی است.

اجاق‌گاز را روشن کرده و قوری را روی آن قرار دهید. این دما باعث می‌شود آبی که در قسمت پایینی قوری قرار دارد بجوشد و بخار شود، سپس این بخار به سمت پودر قهوه می‌رود؛ بسیار شبیه عملکرد دستگاه قهوه ساز.

هرچند این مرحله کمی زمان‌بر است و چند دقیقه طول می‌کشد تا آب به جوش بیاید. اما بعدازآن همه‌چیز به‌سرعت پیش می‌رود و باید حواستان به قسمت بالایی قوری باشد که قهوه آماده‌شده در آن قرار می‌گیرد.

در ابتدا نمی‌توانید به‌خوبی داخل آن را ببینید چراکه دریچه بخش بالایی قوری بسته است، در غیر این صورت قهوه به بیرون پاشیده می‌شود. اما قطعاً بعد از آماده شدن قهوه تغییراتی در صدای قوری احساس خواهید کرد، و این‌که دیگر آبی برای بخار شدن وجود ندارد.

وقتی‌که این صدا را شنیدید، گاز را خاموش کرده و قوری را بردارید.

قهوه را در لیوان موردنظر بریزید، و تمام.

برای دم آوری اسپرسو ساختگی از اروپرس استفاده کنید.

خب، اروپرس چیست؟ این دستگاه نوشیدنی بسیار شبیه اسپرسو برای شما درست می‌کند. پس بیایید این روش را هم امتحان کنیم.

طرز تهیه لاته در منزل

برای دم آوری قهوه به این روش به موارد زیر احتیاج دارید:

  • ۱۴ الی ۱۸ گرم پودر قهوه
  • دستگاه اروپرس
  • ۴۰ میلی‌گرم آب داغ ۹۰ تا ۹۳ درجه سانتی‌گراد
  • ظرفی گرم برای قهوه آماده‌شده

برای تهیه لاته، تنها برای تهیه اسپرسو به این دستگاه نیاز داریم اما بد نیست طرز استفاده از آن را بلد باشیم.

این دستگاه قابل‌حمل، سبک، و دارای صافی‌های مخصوص به خود و ابزار دیگر است.

ابتدا باید صافی را در قسمت پایینی اروپرس قرار دهید و پودر قهوه را روی آن بریزید. به‌آرامی و به‌صورت پیوسته به بدنه آن ضربه بزنید تا پودر قهوه به‌خوبی پخش شود.

دقت کنید که قبل از شروع، ظرفی در زیر دهانه آن بگذارید تا قهوه حاصل در داخل آن جمع شود.

سپس صافی دیگری روی پودر قهوه بگذارید و پیستون را بفشارید تا قهوه را به سمت پایین هدایت کنید. این کار را با حرکات آرام و چرخشی انجام دهید زیرا قهوه باید به‌صورت فشرده در صافی قرار بگیرد.

دلیل انجام این کار این است که قهوه فشرده‌شده، بسیار شبیه اسپرسو خواهد بود. هرچه پودر قهوه فشرده‌تر باشد، آب سخت‌تر به داخل آن نفوذ می‌کند و شانس تشکیل خامه در آن بیش‌تر خواهد شد و طعم آن شبیه اسپرسو می‌شود.

پس زمانی که قهوه به‌خوبی در جای خود قرار گرفت، آب داغ را به‌آرامی و به‌صورت دایروی به آن اضافه کنید. وقتی آب به پودر قهوه رسید، پیستون را به‌آرامی حرکت دهید.

سپس با دقت پیستون را مقداری به عقب بکشید تا فضای خلأ ایجاد کنید، این کار به دم کشیدن کمک می‌کند.

سپس به‌آرامی اما محکم پیستون را به پایین بکشید.

ممکن است متحمل کمی فشار بشوید چراکه پیستون به‌راحتی پایین نمی‌آید و ممکن است صدایی از قسمت انتهایی پیستون بشنوید. این صدا ناشی از هوایی است که در آخر کار برای ایجاد خلأ از اروپرس خارج می‌شود.

و بعدازاین مرحله کار تمام است و قهوه معقول و شبه اسپرسو شما آماده است.

برای تهیه لاته، شیر و قهوه را باهم ترکیب کنید.

درنهایت وقتی قهوه را به یکی از روش‌های بالا درست کردید، می‌توانید آن را با شیر مخلوط‌کنید. نحوه ترکیب کردن این دو باهم به خودتان بستگی دارد.

بعض‌ها قهوه را به فوم شیر اضافه می‌کنند که این روش کمی حالت خامه‌ای به نوشیدنی می‌دهد و همچنین قسمت خامه‌ای را از اسپرسو جدا می‌کند. در قسمتی که قهوه را به داخل شیر می‌ریزید نیز نقطه تیره‌ای به وجود می‌آید که ظاهر لاته را زیباتر می‌کند.

برخی دیگر معتقدند ریختن فوم شیر در قهوه تنها راه برای درست کردن لاته است. حداقل روشی است که در اکثر کافه‌ها به کار گرفته می‌شود.

اگر می‌خواهید قهوه را به شیر اضافه کنید، باید ابتدا شیر را در لیوان موردنظر بریزید. سپس به‌آرامی قهوه را به آن اضافه کنید.

اما اگر شیر را به قهوه اضافه می‌کنید، باید با کمک یک قاشق، فوم را نگه‌داشته و مایع باقی‌مانده را روی قهوه بریزید.

سپس می‌توانید به‌آرامی بخش فومی شیر را روی نوشیدنی بریزید و یا با قاشق این کار را انجام دهید. همچنین می‌توانید با آن کمی بازی کنید و به‌طور هنرمندانه‌ای آن را در لیوان قرار دهید.

وقتی شیر را در ظرف می‌ریزید، با زاویه این کار را انجام دهید. لیوان قهوه را با زاویه ۴۵ درجه نگه‌دارید و به‌آرامی شیر را در آن بریزید.

وقتی لیوان در حال پر شدن بود، آن را به حالت اولیه برگردانید. کافه‌دارها در این مرحله استکان را آهسته تکان می‌دهند تا خطوطی را در هنگام ریختن شیر ایجاد کنند و شیر را در راستای آن خطوط به داخل ظرف بریزند و درنهایت شکل یک برگ را در سطح لاته درست کنند.


مقالات مرتبط :


باکمی تمرین، می‌توانید به‌سادگی لاته خود را در خانه درست کنید، حتی به کیفیت چیزی که در کافه سرو می‌شود، و حتی بهتر از آن، چراکه شما دیگر مختار هستید هر طور که علاقه دارید آن را درست کنید. امیدوارم این مطلب از مجله پین‌ورک برای شما مفید بوده باشد، زیرا درست کردن لاته در خانه بدون دستگاه قهوه ساز کمی دشوار است. به‌هرحال این یک نوشیدنی بر پایه قهوه و ترکیب آن با فوم شیر است، پس اگر از آن‌ها استفاده نکنید، نوشیدنی حاصل با لاته متفاوت خواهد بود

0/5 ( 0 نظر )
۰
نویسنده مطلب ملیحه احمدی
ملیحه احمدی هستم. ذهن خلاقی دارم و از خوندن و نوشتن مطالب جدید به خصوص تخیلی و فانتزی خیلی لذت می‌برم. در حال حاضر هنرجوی تئاترم. تئاتر یکی از رویاهای من در نوجوانی بود که حالا تونستم برآوردش کنم. دوست دارم یه کلبه‌ی چوبی توی جنگل بسازم و در حالی که ماگم توی دستمه و دارم هات چاکلتم رو مینوشم یکی از جذاب ترین ایده هام برای نوشتن یک رمان مثل یک صاعقه به ذهنم خطور کنه. امیدوارم متنایی که مینویسم به اندازه کافی براتون جذاب باشه و به دلتون بشینه :)

بدون دیدگاه