
اگر لامپ رشتهای که استفاده میکنید سوخته یا به فکر عوض کردن آن هستید، بهتر است از لامپ کم مصرف به جای آن استفاده کنید. درست است که قیمت بالاتری نسبت به لامپهای رشتهای دارد اما این لامپها کیفیت و بازده بالاتری دارند و همین موضوع استفاده از این لامپها را به صرفه کرده است و جایگزین مناسبی برای لامپهای رشتهای شدهاند.
طرز کار لامپ کم مصرف
لامپ کم مصرف نوعی لامپ فلورسنت است که برخورد الکترونها با هم باعث میشود اتمهای جیوه برانگیخته شوند و اشعه ماوراءبنفش تولید کند. سپس این اشعه با برخورد به فسفر نور مریی تولید میکند. به دلیل استفاده از بخار جیوه در ساختمان این لامپها بسیار خطرناک میباشند و در صورتی که بشکنند باید فورا در و پنچرهها را باز کرد و از محیط خارج شد.
طول عمر لامپ
طول عمر لامپها به عواملی چون کیفیت تولید، نوسانات ولتاژ، ضربههای مکانیکی وارد شده، تعداد دفعات روشن و خاموش شدن و میزان فاصلهی زمانی بین هر بار روشن و خاموش شدن. طول عمر لامپهای کم مصرف بین ۶۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰ ساعت و ولی عمر لامپهای معمولی بین ۷۵۰ تا ۱۰۰۰ ساعت است. لامپ کم مصرف برای مکانهایی که لامپ به مدت زمان کمی روشن میماند مناسب نیست و در هر بار روشن شدن باید حداقل به مدت ۱۵ دقیقه روشن بماند.
در صورتی که این لامپها در مدت زمانهای ۵ دقیقهای روشن بمانند طول عمر آنها به اندازه ۸۵ درصد کاهش میابد. لامپهای رشتهای به محض برقرار شدن جریان برق روشن میشوند اما روشن شدن لامپهای کم مصرف چند لحظه طول میکشد.
این مدت زمان در هوای سرد افزایش مییابد. میزان روشنایی لامپهای کم مصرف با گذشت زمان کم میشود اما این مدار محسوس است به طوریکه در نیمه عمر آنها میزان روشنایی به ۷۵ درصد میزان اولیه میرسد. قیمت لامپهای کم مصرف ۳ تا ۱۰ برابر لامپهای رشتهای است اما عمر آنها ۸ تا ۱۵ برابر آنها نیز است. و میزان مصرف برق را بسیار کاهش میدهند که استفاده از آنها را بسیار به صرفه میکند.
دلیل چشمک زدن لامپهای کم مصرف
چشمک زدن لامپهای کم مصرف علتهای مختلفی میتواند داشته باشد که در این نوشته آنها بررسی کرده و راه حل آنها را شرح میدهیم.
استفاده از کلید چراغدار
ابتدا سراغ کلید برق خود بروید. اگر کلید برق شما از آنهایی است که یک لامپ کوچک درون خود دارد میتواند عامل این مشکل باشد. دلیل استفاده از این کلیدها مشخص است و آن این است که فرد را در محیط تاریک راهنمایی میکند تا به سمت کلید هدایت شود.
چراغ این کلیدها دارای مقاومت بزرگ است که باعث میشود جریان کمی عبور کند اما همین جریان کم باعث میشود تا مدار لامپ فعال باشد و باعث چشمک زدن لامپ میشود.
اتصال سیم فاز به مصرف کننده
در برق یک قانون کلی وجود دارد آن این است که هنگام روشن کردن لامپ و ایجاد جریان، لامپ را باید بین سیم فاز و نول قرار دهند تا جریان عوری از لامپ بگذرد و لامپ روشن شود. اما گاهی به اشتباه سیم فاز را به مصرفکننده یعنی لامپ کم مصرف، وصل میکنند و سیم نول را به کلید وصل میکنند.
در این حالت که سیم فاز یه لامپ کم مصرف وصل است، هرچیزی مانند بدنهی لامپ میتواند نقش نول را بازی کند و جریان بسیار کمی را از لامپ عبور دهد و باعث چشمک زدن لامپ شود.
راه حل برای این روش این است که اگر در برق سررشته دارید جای سیم فاز و نول را باهم عوض کنید در غیر این سمتش نروید که بسیار خطرناک میباشد.
استفاده از کلید دیمر
معمولا کلید دیمر را برای پنکه سقفی یا وسیلهای استفاده میکنند که میخواهند میزان آن را کنترل کنند و استفادهی آن برای لامپ کم مصرف زیاد جالب نمیباشد. یکی از علتهای چشمک زدن لامپ کم مصرف استفاده از کلید دیمر است. این کلید ولتاژ خروجی را از یک مقدار حداقل تا حداکثر تنظیم میکند. در موقع استفاده از کلید دیمر برای لامپ کم مصرف ممکن است کلید تا آخر پیچانده نشود و مقدار کمی جریان از مدار عبور کند.
راه حل برای این روش این است که کلید دیمر را باز کنید و کلید یک پل را به جای آن نصب کنید. البته توجه کنید که کلیدی وصل میکند دارای چراغ داخلی نباشد.
مقاله مرتبط: خانه هوشمند چیست؟
مزایای لامپهای کم مصرف
- عمر لامپهای کم مصرف ۸ برابر عمر لامپهای رشتهای است.
- مصرف کم و عمر زیاد لامپ کم مصرف باعث بالا رفتن قیمت این لامپها شده اما برای افرادی که بیشتر از هزار کیلو وات ساعت در ماه مصرف دارند، مقرون به صرفه است.
- لامپهای کم مصرف یک پنجم لامپهای رشتهای انرژی الکتریکی مصرف میکنند.
خدمات برقکاری و سیمکشی ساختمان پینورک
در صورت نیاز به خدمات برقی ساختمان، متخصصان ما در پینورک در هر زمان و مکانی که بخواهید در کنار شما خواهند بود. پس از ثبت درخواست توسط شما، نیروهای ما در محل حاضر شده و در زمینههای مختلف برقکشی ساختمان به شما خدمترسانی میکنند.
خدمات ما شامل موارد زیر است:
- سیمکشی
- نصب پریز و کلید
- عیبیابی سیمکشی در ساختمان
- عیبیابی و نصب لوستر و هالوژن
- اجرای نور نمای داخلی و خارجی
- دربهای برقی و نصب دزدگیر
- برق اضطراری
- کرکره برقی
- سرویس و نگهداری آسانسور
- و سایر خدمات گوناگون برق…
کافیه روی لینک زیر کلیک کنید و درخواست خودتون رو ثبت کنید.
مشکلات لامپهای کم مصرف
همچنین استفاده از لامپ کم مصرف در مدت زمان کوتاه توصیه میشود و استفاده طولانی مدت از آن ممکن است منجر به ایجاد بعضی مشکلات جسمی و روحی شود. مشکلات رایج در مورد مصرف طولانی مدت از نور لامپهای فلورسنت عبارتاند از:
خستگی زودرس- افسردگی- ضعف و بیحالی- از دست دادن تمرکز ذهنی- کاهش راندمان یا بازده کاری- افزایش تنشهای روانی
علاوه بر مشکلات ذکر شده استفاده از نور لامپهای فلورسنت باعث مشکلات جدی دیگری نیز میشود که در ادامهی متن این مشکلات و راههای جلوگیری از آن را شرح میدهیم.
- استفاده از نور لامپ کم مصرف در طولانی مدت باعث ایجاد کک و مک در پوست میشود. راه جلوگیری از آن استفاده از کرمهای ضد آفتاب برای محافظت از پوست میباشد.
- طبق تحقیقات انجام شده نشان داده شده است که افرادی که در طول شب زیر لامپهای کم مصرف به دلیل شب کار بودن و … قرار میگیرند بیشتر از دیگران به ممکن است به سرطان سینه یا سرطان پروستات دچار شوند. زیرا نور آبی رنگی که با طول موج کوتاه از لامپهای فلورسنت منتشر میشود بسیار شبیه به نور خورشید در روز میباشد که بر هورمون ملاتونین در بدن تاثیر میگذارد. این نور همچنین بر میزان هوشیاری و ضربان قلب و دمای بدن تاثیر میگذارد.
- استفاده بیش از حد لامپهای فلورسنت باعث افزایش آلودگی نوری میشود.
- افرادی که بیشتر از ۸ ساعت در معرض نورهای فلورسنت قرار دارند ۵ برابر دیگران به آب مروارید دچار میشوند.
- پس از شکسته شدن این لامپها در کمتر از ۱۵ دقیقه فضا را ترک کنید زیرا این لامپها حاوی مواد سمی چون جیوه هستند و باعث میگرن یا از دست دادن هوشیاری میشود.
در این مطلب از پینورک در مورد دلایل چشمک زدن لامپهای کممصرف و برطرف کردن مشکل آنها گفته شد. امیدواریم این نوشته برای شما مفید باشد.
3 سال پیش ملیحه احمدی
سلام. من ملیحه احمدی به عنوان یه عضو کوچک از پین ورک در کنار شما هستم تا بتونم مطالب متنوع و جالبی رو با شما به اشتراک بذارم. یکی از ویژگیهایی که منو به نوشتن محتواهای جدید ترغیب میکنه، روحیهی بالا برای یادگیری مطالب جدید و بکارگیری خلاقیت در نوشتههام هست. امیدوارم این مطالب به اندازه کافی براتون جذاب و به دلتون نشسته باشه :)
افزودن دیدگاه