ضربه خوردن صفحه ال سی دی تلویزیون یکی از مشکلات رایج و هزینه‌بری است که برای خانواده‌ها رخ می‌دهد. امروزه در بسیاری از خانه‌ها تلویزیون‌های قدیمی جای خود را به نسل جدید تلویزیون‌های فلت نظیر پلاسما، تلویزیون LCD و LED داده‌اند. شاید در گذشته چندان نگران بازیگوشی‌های فرزندتان در خانه نبودید که آسیبی به وسایلتان برساند.
آن‌ها حتی اگر با بچه‌های فامیل در خانه فوتبال هم بازی می‌کردند نهایتا ساعتی از دیوار می‌افتاد و در بدترین حالت آینه‌ای می‌شکست. آسیب‌هایی که هزینه چندانی هم در پی نداشتند، اما امروزه در هر خانه‌ای وسایل جدید و لوکسی دیده می‌شود که باید به دقت و چهارچشمی از آن‌ها مراقبت کنید. یکی از این وسایل که از حساسیت بالایی هم برخوردارند، تلویزیون‌های جدیدی هستند که جایگزین تلویزیون‌های کوچک و ضخیم قدیمی شده‌اند.

امروزه تقریبا در هر خانه یکی از این تلویزیون‌های ال سی دی (LCD) یا تلویزیون‌های نسل جدید “ال ای دی” (LED)، پیدا می‌شوند که با توجه به افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها در سال‌های اخیر، آسیب دیدن این تلویزیون‌ها می‌تواند هزینه مالی بالایی در پی داشته باشد. در این مطلب با ما همراه باشید تا با حساسیت‌ها و آسیب‌های ضربه خوردن صفحه LCD تلویزیون بیش‌تر آشنا شوید.

تعمیر و عیب یابی تلویزیون

بهترین متخصص با کمترین قیمت

تلویزیون LCD و ویژگی‌های شاخص آن

تلویزیون‌های LCD، از نخستین نمایشگرهایی بودند که با ضخامت کم، تصویر با کیفیتی را ارائه می‌دادند. تکنولوژی LCD یک صفحه نمایش تخت است که در آن از  نمایشگر کریستال مایع (Liquid Crystal Display) استفاده شده است. به این صفحه نمایش‌ها، نمایشگرهای نوری نیز گفته می‌شود.
در تلویزیون‌های LCD تمام نور تصاویر توسط یک منبع نور تامین می‌شود. در واقع کریستال‌های LCD از خود نور تولید نمی‌کنند و برای تولید نور به یک منبع نور خارجی یعنی لامپ فلورسنت نیاز دارند. به این ترتیب تصویر ساخته شده توسط LCD برای ببینده نمایش داده می‌شود.

مقرون به صرفه:

ال سی دی ها اگرچه در ابتدا با هزینه بالایی تولید می‌شدند، اما به سرعت هزینه آن‌ها پایین آمد. امروزه تلویزیون‌های ال سی دی با توجه به مزایای بلند مدت و هزینه مناسبی که دارند، مقرون به صرفه و محبوب هستند.

مصرف پایین انرژی برق:

تلویزیون‌های LCD در طول عمر خود، به میزان قابل توجهی در مصرف برق صرفه‌جویی می‌کنند. به عنوان مثال مصرف برق تلویزیون‌های ال سی دی ۳۰ درصد کمتر از تلویزیون‌های پلاسما است و حرارت کم‌تری تولید می‌کنند.

اشغال فضای کم:

تلویزیون‌های ال سی دی با توجه به ضخامت کم و قابلیت نصب دیواری که دارند، فضای کمی را اشغال می‌کنند.

جابجایی و نصب آسان:

تلویزیون‌های LCD به علت وزن کمی که دارند به راحتی جابه‌جا می‌شوند و همچنین به راحتی می‌توان آن‌ها را در ارتفاعات بالا نصب نمود.

روشنایی مناسب تصویر:

تلویزیون‌های ال سی دی نسبت به تلویزیون‌های پلاسما روشنایی بیشتری تولید می‌کنند و همچنین قادر به نمایش پیکسل‌های بیش‌تری هستند.

طول عمر بالا:

طول عمر تلویزیون‌های LCD حدود ۵٫۱ برابر بیشتر از رقیبای خود نظیر تلویزیون پلاسما است. منظور از طول عمر یک صفحه نمایش زمانی است که روشنایی صفحه آن به نصف مقدار اولیه کاهش یابد. یکی از عواملی که طول عمر آن را کاهش می‌دهد، ضربه خوردن صفحه ال سی دی تلویزیون است.

نحوه مراقبت از صفحه ال سی دی تلویزیون

تلویزیون‌های صفحه تخت، مانند LCD و پلاسما، هر دو دارای صفحه نمایشگرهای بسیار حساسی هستند. در برخی موارد، آسیب‌هایی که پیکسل‌ها یا صفحه وارد می‌شود قابل تعمیر هستند، اما در موارد بسیاری هم آسیب‌های پنل برطرف نمی‌شود و مجبور به جایگزینی آن هستید. در نتیجه اهمیت دارد که همه اقدام‌های احتیاطی لازم را انجام دهید و از تلویزیون ال سی دی خود به درستی مراقبت کنید.

۱٫ ترومای غیرنافذ

ترومای غیرنافذ یا ترومای کُند، در واقع به آسیب‌های فیزیکی‌ به بخشی از بدن اشاره دارد. در اینجا نیز منظور از ترومای غیرنافذ همه آسیب‌های فیزیکی‌ای است که صفحه نمایش تلویزیون ما را تهدید می‌کند.در واقع این اصطلاح به صدمه‌ها و خسارت‌های ایجاد شده از طریق ضربه اشاره دارد.
هنگامی که خرابی در پیسکل‌ها یا فلت به علت ضربه خوردن صفحه ال سی دی تلویزیون رخ می‌دهد، تعمیر آن‌ها معمولا بسیار دشوار است و اغلب نیاز به خدمات حرفه‌ای یا جایگزینی دارند.

هنگام جابجایی یا حمل و نقل تلویزیون و یا قرار دادن در منطقه پرترافیک خانه تلویزیون را در آستانه آسیب‌های فیزیکی قرار می‌دهید. شما باید تمامی اقدامات احتیاطی لازم برای جلوگیری از حتی لمس کردن صفحه نمایش را انجام دهید. برخورد صفحه نمایش با دست شما یا جسمی سخت که دیگر جای خود را دارد.! تولیدکنندگان معمولا توصیه می‌کنند که هنگام جابجایی تلویزیون، صفحه نمایش را با یک پارچه نرم بپوشانید.

۲٫ حفاظت از امواج

تلویزیون‌های ال سی دی نیز همانند سایر لوازم برقی خانگی از انرژی برق استفاده می‌کنند. نوساناتی که در سطح ولتاژ برق، به علت مشکلات تامین کننده انرژی یا اتصالات خانه شما، ایجاد می‌شود، ممکن است به تلویزیونتان آسیب برساند. در واقع این تغییر در نوسانات برق منجر به سرخ شدن مدارها و خرابی پیکسل‌ها می‌شود.
استفاده از یک سرج ارستر در همه زمان‌ها این تهدید را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. سرج ارستر وسیله‌ای است که دستگاه‌های برقی را از آسیب‌های ناشی از افزایش ناگهانی ولتاژ حفظ می‌کند.

۳٫ Burn-In

این پدیده زمانی رخ می‌دهد که یک تصویر ثابت برای بازه زمانی بسیار طولانی بر روی صفحه نمایش ال سی دی دیده می‌شود. مانند زمانی که در حال تماشای فیلمی بر روی تلویزیون هستید و آن را برای مدتی طولانی متوقف می‌کند یا هنگامی که در حال بازی کردن هستید و تصویر صفحه نمایش را بر روی یک لحظه نگه می‌دارید.

در این حالت پیکسل‌های تلویزیون در یک موقعیت ثابت گیر می‌افتند که می‌تواند منجر به سوختگی شود. تولیدکنندگان سعی کرده‌اند این مسئله را تا حد زیادی بر طرف کنند اما همچنان احتمال رخ دادن آن وجود دارد. پس بهتر است صفحه نمایش تلویزیون خود را برای مدتی طولانی بر روی یک تصویر ثابت نگه ندارید.

۴٫ دمای شدید

گرما و سرمای شدید و نم یا رطوبت دائمی تحت شرایط طولانی می‌تواند به صفحه نمایش ال سی دی آسیب برساند. رطوبت می‌تواند شدت جریان برق داخل تلویزیون را کاهش دهد. همچنین گرما یا سرمای شدید ممکن است توانایی پیکسل‌ها برای تغییر رنگ مناسب را مختل کند.
شاید شما قصد داشته باشید که تلویزیون ال سی دی خود را برای مدتی طولانی در شرایط جابجایی قرار دهید یا آنکه آن را در جایی نگهداری کنید. در این موقعیت بهتر است آن را در شرایط کنترل آب و هوایی نگه دارید.

علل منجر به آسیب صفحه ال سی دی تلویزیون

علت‌های بیشماری ممکن است منجر به آسیب‌دیدگی، شکستن یا ضربه خوردن صفحه ال سی دی تلویزیون شما شود. بهترین راهکار مقابله‌ای با این خسارات احتمالی، پیشگیری از وقوع آنهاست. در ذیل تنها به برخی از رایج‌ترین اتفاقات روزانه‌ای که منجر به ضربه خوردن فیزیکی صفحه ال سی دی تلویزیون می‌شود، اشاره می‌کنیم:

  • هنگام گردگیری وسایل خانه، سراغ تلویزیون ال سی دی خود می‌روید. اما به جای استفاده از دستمال ضدخش و مخصوص صفحه نمایش از دستمال معمولی استفاده می‌کنید. یا آنکه موقع تمیزکاری فشار زیادی به صفحه lcd وارد کنید و یا حتی دستمال کاملا خیس را بر روی صفحه نمایش تلویزیون می‌کشید.

برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله چگونه تمیز کردن صفحه نمایش لپ تاپ و صفحه نمایش تلویزیون را مطالعه کنید.

  • هنگام حمل و نقل، تلویزیون از دست شما رها شود یا از روی میز سقوط کند.
  • فرزند بازیگوشتان با مداد یا اشیاء نوک تیز بر روی پنل نقاشی بکشد.
  • با پلی استیشن ۵ که تازگی خریده‌اید در حال بازی هستید که ناگهان از کوره در می‌روید و دسته‌ی بازی را به سمت تلویزیون پرتاب می‌کنید.!
  • قرار گرفتن تلویزیون در معرض آبخوردگی؛ تلویزیون را در فاصله کمی نسبت به دریچه کولر نصب می‌کنید و به این ترتیب آن را در معرض رطوبت بالا قرار می‌دهد.
  • فرزندتان با تفنگ آب پاش خود به تلویزیون حمله می‌کند.
  • رعایت نکردن نکات ایمنی و بسته‌بندی نامناسب در هنگام اسباب‌کشی‌.

علائم ناشی از ضربه خوردن صفحه ال سی دی تلویزیون

تلویزیون یکی از وسایل پرکابرد زندگی روزمره است. اشاره کردیم که نسل جدید تلویزیون‌ها با وجود قابلیت‌های ویژه‌ای که دارند از حساسیت بالایی نیز برخوردار هستند. با توجه به افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها خرابی تلویزیون و تعویض یا تعمیر آن‌ احتمالا هزینه بالایی برای شما ایجا می‌کند. البته برخی از نقص‌های تلویزیون را می‌توان با کمی تحقیق خودمان در خانه حلش کنیم، اما برخی از آسیب‌ها مثل ضربه خوردن صفحه ال سی دی تلویزیون احتمالا به مرور زمان پایان عمر آن‌ را رقم می‌زند.

به عنوان مثال نقش بستن خطوط عمدی حاصل از ضربه، یکی از این آسیب‌ها است. در چنین شرایطی یا احتمالا باید اقدام به تعمیر تلویزیون بکنیم یا آنکه تا زمانی صفحه به طور کامل آسیب ندیده با خطوط عمودی روی آن کنار بیاییم. عمده‌ترین خرابی‌ها به صورت معمول به صفحه نمایش تلویزیون ربط پیدا می‌کند.

پنل یا صفحه‌ نمایش تلویزیون اساسی‌ترین و گرانترین بخش آن است که نزدیک به ۸۰ درصد ارزش تلویزیون را شامل می‌شود. در نتیجه خرابی پنل اگر جدی باشد، هزینه زیادی روی دست ما خواهد گذاشت. در ادامه به برخی از رایج‌ترین آسیب‌هایی که معمولا در صفحه نمایش تلویزیون پدید می‌آید اشاره می‌کنیم.

تیره شدن قسمتی از تصویر؛

یکی از ایرادات شایع در تلویزیون‌ها، سیاه شدن تصویر صفحه نمایش است. علت این مسئله به دلایل مختلفی از جمله به نوع تلویزیون بستگی دارد، اما مهم‌ترین علت بروز آن، خرابی بک لایت است. اگر این قسمت دچار مشکل شود، لکه‌های تاریک و سیاهی در صفحه نمایش شکل می‌گیرد.

در واقع بک لایت، با ایجاد نور زمینه، منجر به دیده شدن تصویر می‌شود و با خاموش شدن یک تا تعدادی از لامپ‌های این بخش، قسمتی از تصویر تلویزیون شما تیره می‌شود. البته تیره شدن تصویر می‌تواند به علت سوختگی پیکسل و یا خرابی صفحه نمایش و ضربه خوردن آن باشد.

در صورتی‌که این مشکل به علت خرابی بک لایت رخ دهد باید سریعا نسبت به تعمیر آن اقدام کنید. زیرا خرابی بک لایت منجر به سوختگی لامپ‌های سالم صفحه نمایش می‌شود. همچنین در صورت سوختگی پیکسل می‌توان قطعه معیوب را تعویض کرد، اما در غیر این صورت احتمالا باید اقدام به تعویض صفحه نمایش یا تلویزیون خود کنید.

تلویزیون صدا دارد و تصویر ندارد؛

این مشکل در تلویزیون‌های ال سی دی یا مدل‌های دیگر معمولا به قسمت بک لایت مرتبط می‌شود. به این معنا که نوری از پشت صفحه نمایش ساطع نمی‌شود که تصویر را روشن کند.
اختلال در قسمت بک لایت به دیگر قسمت‌های تلویزیون آسیبی وارد نمی‌کند به همین دلیل با وجود قطع بودن تصویر همچنان صدا پخش می‌شود. اگر نبود تصویر به بک لایت مربوط باشد در صورت وجود قطعات لازم احتمالا می‌توان اقدام به تعمیر آن نمود.

دوتایی شدن تصویر؛

گاهی در تلویزیون‌ها تصویر دوتایی می‌شود، به عنوان مثل نیمی از صفحه خالی و نیم دیگر عادی است و به عبارتی بهم ریختگی تصویر رخ می‌دهد. در این حالت یافتن مشکل اصلی سخت است و نیاز به بازدید توسط تکنسین وجود دارد، اما به شکل عمده علت آن یا به خاطر خرابی برد T-CON یا مادر برد است. همچنین خرابی صفحه نمایش می‌تواند منجر به دوتایی شدن تصویر شود.

یک نقطه سفید در تصویر دیده می‌شود؛

گاهی اوقات متوجه می‌شویم یک یا چند نقطه سفید و نورانی در صفحه تلویزیون وجود دارد که اصلی‌ترین دلیل آن خرابی پنل است. در واقع ممکن است ضربه خوردن صفحه ال سی دی تلویزیون شما منجر به پیکسل سوختگی شده باشد. در واقع اختلالی در عملکرد پنل پیش می‌آید که در نتیجه آن پیسکل بجای آنکه رنگی باشد، به شکل یک نقطه سفید باقی می‌ماند. برای این مسئله احتمالا راهکار خاصی بجر تعویض کامل پنل وجود ندارد.

اضافه شدن یک رنگ غیرعادی به تمام صفحه؛

ممکن است در صفحه نمایش ال سی دی شما، یک رنگ به شکلی غیر عادی اضافه شود. این مشکل معمولا به بخش مایع (liquid) صفحه نمایش ربط پیدا می‌کند. در صورت رخ دادن این مشکل متاسفانه پنل شما قابل تعمیر نیست و در صورت تعمیر هزینه آن بین ۸۰ تا ۹۰ درصد قیمت کل دستگاه است.

خطوط یا نوار عمودی روی صفحه نمایش مشاهده می‌شود؛

سه دلیل عمده برای پدید آمدن خطوط عمودی روی تصویر می‌توان نام برد:

  1. ضربه خوردن صفحه نمایش ال سی دی
  2. مشکل در برد تیکان
  3. مشکل در فلت‌های ارتباطی

اگر خط ایجاد شده از بالاترین نقطه تا پایین‌ترین نقطه کشیده شده باشد، احتمالا علت آن را در برد تیکان و فلت‌های ارتباط‌ دهنده می‌توان پیدا کرد که در این صورت امکان تعمیر با هزینه پایین وجود دارد. اگر خط تمام تصویر را در بر نگرفته باشد، مشکل از صفحه نمایش است و در این صورت قابل تعمیر نیست.

آبخوردگی صفحه نمایش تلویزیون

آبخوردگی پنل زمانی رخ می‌دهد که یک مایع رسانا مانند آب، اسپری شیشه‌شور و… با بی‌احتیاطی بر روی آن پاشیده می‌شود. در واقع قسمتی از آب به سمت پایین پنل حرکت می‌کند و از فاصله کم میان صفحه نمایش و قاب ابتدا روی فلت‌ها و بعد از آن بر روی برد نفوذ می‌کند. در صورت آبخوردگی صفحه نمایش احتمالا مشکلات زیر پدید می‌آید:

  • دوتایی شدن تصویر
  • نگاتیوی شدن تصویر
  • تیره شدن قسمتی از تصویر
  • ایجاد خطوط باریک رنگی، تیره یا سفید
  • ایجاد نوارهای روشن و بدون تصویر

معمولا این مشکلات به دلیل ایجاد یک اتصال کوتاه و یا هر نوع اتصالی در برد TCON یا فلت‌های ارتباطی رخ می‌دهد. در صورت بروز این مشکل به شرطی که به صفحه نمایش آسیب جدی وارد نشده باشد، با مراجعه به مراکز معتبر امکان تعمیر دستگاه وجود دارد.

ضربه خوردن صفحه ال سی دی تلویزیون

ممکن است بر اثر بی‌احتیاطی یا شیطنت کودکانه‌ای صفحه نمایش تلویزیون شما دچار ضرب دیدگی شود. یکی از تفاوت‌های اساسی تلویزیون‌های جدید مانند ال سی دی‌ها با تلویزیون‌های قدیمی همین آسیب‌پذیر بودن صفحه نمایش آن‌ها است.
ضربه خوردن پنل مشکلاتی نظیر  خطوط عمودی یا افقی روی تصویر و سیاه شدن آن را به بار می‌آورد. برای رفع این مشکلات نیاز به تعویض کامل صفحه نمایش دارید.

شکستگی صفحه نمایش

یکی دیگر از مشکلات رایج تلویزیون‌های امروزی شکستگی روی صفحه نمایش است که باعث مشکلاتی نظیر ایجاد پیسکل‌های مرده و سوختگی صفحه می‌شود. جابجایی غیر استاندارد، فیکس نشدن دقیق تلویزیون روی پایه، برخورد ناگهانی با آن و سقوط تلویزیون ممکن است شکستگی‌هایی بر روی آن ایجاد کند. در این شرایط نیز هیچ راهکاری برای تعمیر وجود ندارد.

حال که با صفحه ال سی دی تلویزیون، ویژگی‌های آن، علت‌های ضربه خوردن صفحه ال سی دی تلویزیون و مواری از این دست آشنا شدید، حتما به این نتیجه رسیده‌اید که در باید در حفظ این وسیله کوشا باشید و حتی اگر تلویزیون شما دچار هر مشکلی شد اصلا نگران نباشید، پین ورک با تعمیرکاران خبره خود، تعمیر و نصب انواع تلویزیون ال سی دی، تلویزیون ال ای دی و… را با کمترین هزینه در محل مورد نظر شما انجام خواهد داد. کافیست تا با شماره ۰۲۱-۸۷۷۰۰۷۷۰ تماس بگیرید تا در اسرع وقت بهترین تعمیرکار پین‌ورک (pinwork) به منزل شما اعزام شود.

از اینکه این مقاله وبلاگ پین ورک را تا انتها مطالعه کردید و همراه ما بودید، سپاسگزاریم. در پایان با بیان دید‌گاه‌ها و پیشنهاد‌ات خود ما را در بهبود هر‌چه بیشتر پست‌های وبلاگی pinwork یاری کنید.

 

منتظر دیدگاه شما هستیم
به اشتراک بگذارید

3 سال پیش عبدالرضا قزل

مطالب مشابه

افزودن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.