شما تا زمانی که در زمینهی تأمین آب منزل یا محل کار خود دچار مشکل نشوید، متوجه نخواهید شد که برای انجام کارهای روزانهی خود چقدر به آب متکی هستید. در بدترین حالت، ممکن است به دلیل مشکلاتی، دسترسی به آب را به طور کامل برای مدتی از دست دهید. با این حال حتی اگر جریان آب نیز وجود داشته باشد، ممکن است مشکلاتی از قبیل کاهش فشار آب را تجربه کرده باشید. کاهش فشار آب مربوط به زمانی است که آب با سرعت و حجم کمتری نسبت به زمان معمول خود از شیر آب و یا دوش حمام بیرون میآید. با ما همراه باشید تا به بررسی دلایل کاهش فشار آب بپردازیم. در این مطلب از پینورک به بررسی دلایل کاهش فشار آب میپردازیم و امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما کاربردی و جالب باشد.
چه عواملی از جمله دلایل کاهش فشار آب به شمار میآیند؟
هنگامیکه فشار آب پایین است، کیفیت زندگی شما به شدت تحت تأثیر قرار خواهد گرفت. زمانی که فشار آب کم میشود، همه چیز از قبیل، دوش گرفتن، شستن ظرفها و لباسها و بسیاری از موارد دیگر، به یک سری کار خسته کننده تبدیل میشود که زمان زیادی را برای انجام آن صرف میکنید. برای حل مشکل باید دلایل کاهش فشار آب را بیابید. در این مقاله، به بررسی دلایل کاهش فشار آب ممکن در خانه یا محل کار نگاهی میاندازیم و بیان میکنیم که چهکارهایی برای رفع این مشکل میتوانید انجام دهید.
درک مفهوم دلایل کاهش فشار آب
اگر آب منزل یا محیط کار شما از یک منبع تغذیهی شهری تأمین میشود پروسهی رسیدن آب به شما به این صورت است که آب از یک منبع طبیعی به پمپ تصفیه منتقل میشود، سپس به مخازن فشار که در ارتفاعات بالاتر قرار دارند منتقل میشود. نمونهی این مخازن، برج آب است. جاذبهی زمین یک فشار طبیعی ایجاد میکند، بنابراین وقتی آب به خانهی شما میرسد، همچنان فشار دارد. در بعضی موارد، ایستگاههای تقویتکننده به حفظ فشار در سراسر خطوط آب در یک شهر کمک میکنند. اگر آب شما از یک چاه خصوصی تأمین میشود، در آن صورت آب شما در یک مخزن نگهداری میشود و دارای فشار میگردد که در یک محدوده آن را حفظ میکند.
فشار آب مسکونی در حالت ایده آل باید در محدوده ۴۵ تا ۵۵ پوند در هر اینچ مربع (psi) باشد، اما به طور معمول از ۴۵ تا ۸۰ psi میباشد. فشار زیر psi 40، فشار پایین محسوب میشود و فشار زیر ۳۰، بسیار کمفشار تلقی میشود.
راهنمای شروع سریع برای تشخیص دلایل کاهش فشار آب
قبل از اینکه با جزییات در مورد دلایل کاهش فشار آب بحث کنیم، از شما میخواهیم تا اندکی با ما همراه باشید تا یک بررسی کلی و سریع انجام دهیم. در ادامه چند دلیل را بیان میکنیم که ممکن است به خاطر این دلایل دچار مشکل کاهش فشار آب شده باشید:
- مصرف بیشازاندازهی آب: در بعضی از خانهها که از چندین لوازم آب به طور همزمان استفاده میکنند، مصرف بیشازاندازهی آب به فشار زیادی نیاز دارد تا بتواند آب همهی مناطق را به درستی تأمین کند. با کمی هماهنگی معمولاً میتوانید این مشکل را حل کنید.
- لوازم آب معیوب: لوازم آب مانند سر دوش حمام و شیرهای آب ممکن است در طول زمان دچار مشکل و یا انسداد شوند. در بعضی موارد، صرفاً پاک کردن صفحهی غربالی شیر دوش حمام و یا هواکش شیرهای آب برای رفع این مشکل کافی است؛ اما در بعضی موارد، نیاز است که کل لوازم تعویض شود.این یکی از دلایل کاهش فشار آب میباشد.
- شکستن و یا خراب شدن تنظیمکنندهی فشار: تنظیمکنندههای فشار برای ثابت ماندن جریان آب و حفظ کردن فشار در یک محدودهی خاص برای خانهتان تنظیم شدهاند. زمانی که این تنظیم کنندهها دچار مشکل شوند، فشار آب ممکن است خیلی زیاد یا خیلی کم شود.
- شیرفلکههای بسته: عرضهی آب خانهی شما میتواند با استفاده از دو شیرفلکه مختلف بسته شود. خودتان به تنهایی نیز میتوانید هر دو را بررسی کنید. اگر هر کدام از شیرفلکهها کاملاً باز نباشد، میتواند فشار آب خانهی شما را تحت تأثیر قرار دهد و این یکی از مهمترین دلایل کاهش فشار آب میباشد.
- لولههای مسدود شده: اگر لولهکشی خانهتان مسدود شود، این سد باعث مختل شدن جریان آب و از جمله دلایل کاهش فشار آب میشود. با اختلال در جریان آب، فشار آب نیز کاهش پیدا خواهد کرد. برای رفع مشکل باید لولهها از درون تمیز شده یا جایگزین گردند.
- فرسایش لولهکشی خانه: انسداد، به راحتی با تمیز کردن و یا جایگزین کردن یک قطعهی کوچک برطرف میشود. در طول زمان کل سیستم لولهکشی شما ممکن است دچار فرسایش شود که قطعاً اثر منفی بر فشار آب خانهتان خواهد داشت.
برای درک جزییات بیشتر از دلایل ایجاد این مشکل و نحوهی برطرف کردن آن، خواندن این مقاله در زمینه دلایل کاهش فشار آب را ادامه دهید. البته به یاد داشته باشید که قطعاً راحتترین و بیدردسرترین کار این است که در هنگام برخورد با چنین مشکلی با یک متخصص تماس بگیرید.
چند ناحیه از خانهی شما فشار آب کمی دارد؟
اولین چیزی که باید هنگام بررسی دلایل کاهش فشار آب خانهتان بررسی کنید، دامنهی مشکل است؛ به عبارت دیگر، شما باید بدانید که چه تعداد از لولهکشیها دچار کاهش فشار آب شدهاند. ممکن است متوجه شوید که این مشکل تنها یکی از لوازم آب را تحت تأثیر قرار داده و یا تمام لوازم یک اتاق و یا کل سیستم آب خانهتان دچار کاهش فشار شده است.
این اطلاعات، بسیار مهم است چراکه میتواند به شما در پیدا کردن دلیل مشکل کمک کند. اگر تنها یکی از لوازم آب دچار کاهش فشار شده باشد، به احتمال زیاد این مشکل تنها مربوط به آن وسیله بوده و کار شما بسیار آسان است؛ اما اگر کاهش فشار آب در کل خانه اتفاق افتاده باشد، نشان میدهد مشکل بسیار جدیتر است و ممکن است نقصی در کل سیستم لولهکشی خانه وجود داشته باشد.
تمام لوازم آب قسمت درونی و بیرونی خانهتان را برای پی بردن به دلایل کاهش فشار آب بررسی کنید که شامل موارد زیر میشود:
- ماشین ظرفشویی
- شیر آب سینکها
- توالت
- دوش حمام
- وان حمام
- ماشین لباسشویی
- شیرهای آب موجود در حیاط
- شیرها و سوپاپهای موجود در جعبههای خروجی ماشین لباسشویی و خشککن
هر وسیلهای را که چک میکنید، هر دو شیر آب گرم و سرد را بررسی کنید. آیا فشار آب تنها در شیر آب گرم کم است؟ یا تنها فشار آب در شیر آب سرد کم است؟ یا در هر دو فشار آب پایین است؟ اگر متوجه شدید که تنها هنگام باز کردن شیر آب گرم، فشار آب پایین است، در نتیجه، احتمالاً مشکل مربوط به آبگرمکن میباشد.
شایعترین دلایل کاهش فشار آب
در اغلب موارد، شما زمانی کاهش فشار آب را تجربه میکنید که دو سیستم آب، به طور همزمان روشن هستند. به عنوان مثال ممکن است زمانی که ماشین ظرفشویی روشن است، دوش حمام را باز کنید و متوجه شوید که فشار آب کمتر از حالت معمول است؛ و یا ممکن است متوجه شوید، زمانی که یکی از اعضای خانواده، شیر آبی را در حیاط باز کرده است، زمان بیشتری طول میکشد تا ماشین لباسشویی پر از آب شود.
این مشکل به این دلیل اتفاق میافتد که عرضهی آب خانهی شما، در یک زمان خاص، تنها در هنگام استفاده از یک سیستم دارای فشار مطلوبی است؛ بنابراین زمانی که شما در دو یا سه محل مختلف به آب نیاز دارید، سیستم لولهکشی شما، آب را بین آن سه نقطه تقسیم میکند، در نتیجه فشار کمتری در هر نقطه ایجاد میشود. اگر کاهش فشار آب خانهی شما ناشی از تقسیم فشار آب در چند سیستم مختلف باشد، آنگاه با بستن شیر آب سایر مناطق، فشار آب باید به حد نرمال بازگردد.
در مورد مثال دوش حمام، صبر کنید تا ماشین ظرفشویی از آب پر شود، آنگاه دو بار شیر دوش حمام را باز کنید. در مورد مثال ماشین لباسشویی، شیر آبی که در حیاط باز شده است را ببندید و خواهید دید که از آن پس، ماشین لباسشویی به سرعت پر از آب خواهد شد. اگر زمانی که تنها از یک شیر آب استفاده میکنید، همهچیز به حالت نرمال خود بازگشت، پس از فشار مناسب آب لذت ببرید؛ اما اگر همچنان فشار آن کم باشد و یا حتی کمتر شود، نشاندهندهی مشکلی است که باید به سرعت برطرف شود.
سایر دلایل کاهش فشار آب
در برخی موارد، رفع مشکل دلایل کاهش فشار آب به راحتی بستن شیر آب اضافی نیست. اگر زمانی که تنها از یک شیر آب استفاده میکنید، کاهش فشار آب را مشاهده کردید، در نتیجه مشکلی وجود دارد که باید برطرف شود تا فشار آب به حد نرمال خود بازگردد. در ادامه ۵ دلیل دیگر برای دلایل کاهش فشار آب را بیان خواهیم کرد که باید آنها را نیز در نظر بگیرید:
۱ . لوازم آب قدیمی
در بعضی موارد، دلایل کاهش فشار آب میتواند به دلیل لوازم آبی باشد که در طول زمان دچار مشکل شدهاند. ایجاد رسوب در این لوازم از قبیل زنگار، سنگ آهک و یا رسوب تهنشین شده باعث انسداد این لوازم میشود و از جریان آزادانه آب جلوگیری میکند. این اتفاق نه تنها فشار آب را کاهش میدهد، بلکه باعث کاهش کیفیت آب خروجی نیز میگردد. اگر متوجه شدید که فشار آب تنها در یک یا دو تا از شیرهای آب کاهش پیدا کرده است، ممکن است اینچنین باشد.
تمام لوازم آب خود را با یکبار باز کردن شیرها و مشاهدهی فشار آب بیرون آمده آزمایش کنید. مطمئن شوید که صفحهی غربالی و هواکش تمام شیرهای آب تمیز و بدون گرفتگی باشد. صفحهی غربالی و یا هواکش هر کدام از شیرها مسدود بود، تنها کاری که باید انجام دهید این است که تنها آن قطعه را جایگزین کرده تا مشکل فشار آب برطرف شود. اگر آن قطعه تمیز بود، ممکن است خود شیر آب مسدود باشد. اگر اینگونه بود سعی کنید شیر آب را تمیز و یا تعویض کنید. اگر قصد تعویض شیر آب را داشتید، حتماً نمونهای را خریداری کنید که طور مناسب در مکان خود جا شود. در مورد شیرهای آب، پس از اینکه نمونهی قدیمی را جدا کردید، فاصلهی بین دو سوراخ کناری آن را اندازه بگیرید؛ اگر فاصله بین آنها بیشتر از ۶ اینچ بود، این بدین معناست که شما به شیرآلات wide-spread نیاز دارید. در اینگونه شیرها نیاز است که دو سوراخ آب سرد و گرم را به صورت دستی به قسمت مخلوط شونده وصل شوند.
اگر فاصلهی بین دو سوراخ آب گرم و سرد ۴ اینچ باشد، این بدان معناست که شما به شیرآلات mini wide-spread و یا center-spread نیاز خواهید داشت. این شیرآلات از قبل به صورت یک واحد یکپارچه با یکدیگر ترکیب شدهاند و دیگر نیاز نیست به صورت دستی آنها را به یکدیگر وصل کنید. تفاوت mini wide-spread و center-spread را با نگاه کردن سینک خود از بالا میتوانید تشخیص دهید. شیرآلات mini به صورت سه قطعهی جدا از هم به نظر میرسند در حالی که نوع center شبیه یک واحد یکپارچه میباشد. هنگامی که میخواهید شیرآلات را تعویض کنید، حتماً منبع آب را ببندید.
۲ . تنظیم کنندهی فشار آب
در بعضی موارد، اگر تنظیم کنندهی فشار معیوب باشد، میتواند فشار آب را کم و یا حتی زیاد کند. اگر هنگامیکه شیر آب را باز میکنید، یا اندکی باز و بسته کردن آن، فشار آب به سرعت بین مقدار حداکثر و حداقل جابهجا میشود و حد وسطی ندارد، احتمالاً با مشکلی در تنظیم کنندهی فشار آب دست و پنجه نرم میکنید.
همهی خانهها مجهز به تنظیمکنندهی فشار نیستند اما اگر خانهی شما مجهز به چنین وسیلهای است، میتوانید این دستگاه شبیه زنگ را در کنار درب ورودی خانهتان در محل اتصال دو لولهی اصلی مشاهده کنید. پس از اینکه تولیدکنندهی این دستگاه، آن را برایتان تنظیم کرد – معمولاً بین ۴۵ تا ۶۰ psi – دیگر نیازی به تنظیم مجدد نخواهد داشت. با اینحال میتوانید با چرخاندن پیچی که در نوک آن قرار دارد، تنظیم پیش فرض را تغییر دهید. با چرخاندن آرام آن در جهت عقربههای ساعت، جریان آب بیشتر و با چرخاندن در خلاف جهت عقربههای ساعت، جریان آب کمتر خواهد شد. به تبع افزایش و یا کاهش جریان آب، فشار نیز تغییر خواهد کرد.
اگر تنظیم کنندهی فشار آب قبلاً به خوبی تنظیم شده است اما اکنون فشار بسیار بالا یا بسیار پایین است، ممکن است نیاز به تعمیر و یا حتی تعویض داشته باشد و با یک تنظیم ساده درست نشود. وضعیت تنظیم کنندهی فشار ممکن است بدتر شود و اگر چنین اتفاقی افتاد، نباید خودتان به تنهایی اقدام به تعمیر و یا تعویض آن کنید چراکه ممکن است شرایط را بدتر کند. در این گونه مواقع، بهتر است به یک شرکت لوله کشی اعتماد کنید تا وضعیت را بررسی کند و در صورت لزوم تنظیم کنندهی فشار را تعمیر و یا تعویض کند.
۳ . شیرفلکهی آب
دو شیر فلکهی اصلی، عبور آب را در خانهی شما کنترل میکنند. یکی در خانهی شما و دیگری کنار کنتور آب تعبیه شده است. اگر هر کدام از این شیرفلکهها به هر دلیلی، اندکی یا به طور کامل بسته شود، از جمله دلایل کاهش فشار آب بسیار زیاد خواهد شد. این وضعیت مخصوصاً زمانی که شیر فلکه به طور موقت بسته میشود و دوباره باز میشود اتفاق میافتد. اگر احتمال میدهید که بسته بودن شیرفلکه، از دلایل کاهش فشار آب بوده است، هر دو را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آنها کاملاً باز هستند.
شیرفلکهی کنتور آب، هم ممکن است درون حیاط باشد و هم ممکن است بیرون تعبیه شده باشد. در هر صورت، کنتور را بیابید و برای بررسی شیرفلکه، درب جعبهی نگهدارندهی کنتور را باز کنید. بسیاری از شرکتها، کنتور آب را نزدیک خانهی شما و چسبیده به خیابان نصب میکنند. اگر در منطقهای زندگی میکنید که زمستانهای بسیار سردی دارد، ممکن است برای محافظت از کنتور آب را در زیرزمین نصب کنند. در بعضی از شهرها، نصب کنتور آب بهگونهای است که تنها کارکنان شرکت آب میتوانند به آن دسترسی پیدا کنند؛ اما با این حال باز هم شیرفلکه را در مکانی قرار خواهند داد که امکان دسترسی به آن وجود داشته باشد.
برای چک کردن شیرفلکهی درون خانهتان، محل اتصال لولهی اصلی به لولهها و شیلنگهای درون خانه را پیدا کنید. اگرچه بیشتر اوقات، شیرفلکه درونی در بیرون از اتاقهای خانهتان نصب میشود، اما ممکن است درون اتاق ابزار و یا حتی زیرزمین نیز تعبیه شده باشد. شیرفلکهها هم میتوانند به صورت گرد و هم دستهدار باشند. باز یا بسته بودن شیرفلکههای دستهدار به وضوح مشخص است؛ اما در مورد شیرفلکههایی که سر گرد دارند، نیاز است که چند دور چرخانده شود تا به طور کامل باز و یا بسته شود. اگر متوجه شکسته بودن شیرفلکه شدید، با یک متخصص تماس بگیرید تا آن را بررسی کند و مشخص کند که به جایگزینی نیاز دارد یا خیر.
لولههای آبی که دچار گرفتگی شدهاند
یکی دیگر از دلایل احتمالی کاهش فشار آب، گرفتگی لولههاست. یکی از علائمی که نشان میدهد لولهی خاصی دچار گرفتگی شده، این است که زمانی که شیر آب را باز کنید، ابتدا آب با یک فشار نرمالی خارج میشود اما بعد از چند لحظه، فشار آب دچار کاهش میشود. لولهها در طول زمان در اثر املاح معدنی مانند رسوب و سنگ آهک دچار گرفتگی میشوند و جریان آب درون آنها کاهش مییابد. این وضعیت مخصوصاً برای لولههای گالوانیزه اتفاق میافتد. به همین دلیل دیگر برای ساخت لولههای جدید از فلزات گالوانیزه استفاده نمیشود؛ اما این ماده بسیار رایج بوده و هنوز هم در بسیاری از خانهها وجود دارد.
اگر مطمئن نیستید که لولههای خانهی شما از چه مادهای ساخته شدهاند، یک لوله را پیدا کنید و سطح آن را با نیکل خراش دهید تا رنگ پوشانندهی آن را مشاهده کنید. اگر رنگ آن شبیه یک سکهی پنی باشد، به احتمال زیاد لولههای خانهتان از مس ساخته شده است که یک مادهی رایج در ساخت لولهها میباشد. لولههای پلاستیکی نیز بسیار رایج هستند. رنگ آنها سیاه است و معمولاً با گیرههای مشخصی که بر روی آنها قرار دارد، قابل شناسایی هستند. رنگ سطح فلزات گالوانیزه شبیه رنگ فولاد خاکستری است.
زمانی که توانستید مشخص کنید که لولهتان از چه مادهای ساخته شده است، اینجاست که تحقیقات شما به پایان رسیده است. برخلاف سایر دلایل کاهش فشار آب، شما نمیتوانید به تنهایی این مشکل را بررسی کنید. اگر احساس کردید که لولهکشی خانهتان دچار گرفتگی شده است، با یک لولهکشی معتبر تماس بگیرید تا شرایط را بررسی کنند و نسبت به رفع گرفتگی و یا تعویض لولهکشی اقدام کنند. شما نباید خودتان به تنهایی بر روی گرفتگی لولهها کار کنید. اگر در این زمینه تخصص ندارید و میخواهید خودتان اقدام به رفع گرفتگی کنید، این کار نه تنها دشوار است، بلکه خطرناک نیز میباشد. به عنوان مثال، ممکن است سهواً، آب آشامیدنی خود را آلوده کنید.
لولهکشی پوسیده
در قسمت قبل، ممکن بود قسمتی از لولهکشی دچار گرفتگی شده باشد و شما نیاز داشته باشید که تنها قطعهی کوچکی از لولهکشی را تعویض کنید؛ اما زمانی که کل سیستم لولهکشی خانهتان پوسیده و فرسوده شده باشد، مجبور هستید تمام لولهکشی خانهتان را تعویض کنید. لولههای گالوانیزه، عمری بین ۲۰ تا ۵۰ سال دارند. موادی مانند مس، برنج و آهن، عمر طولانیتری دارند ما همین مواد نیز باید پس از ۴۰ تا ۱۰۰ سال تعویض شوند. اگر در یک خانهی قدیمیتر زندگی میکنید، ممکن است سیستم لولهکشی خانهتان دههها عمر کرده باشد و به شدت دچار فرسودگی شده باشد و این فرسودگی از دلایل کاهش فشار آب به شمار میآید.
تعویض تمام سیستم لولهکشی خانهتان یک کار بسیار بزرگ و پرهزینه است، اما نتایج حاصل از آن، ارزش این کار را دارد. زمانی که سیستم جدیدی را تعبیه میکنید، میتوانید از مواد با دوام برای این کار استفاده کنید، بنابراین دیگر نیازی نیست سیستم لولهکشی خانهتان را تعویض کنید. البته مشخص است که این کار مختص افراد ماهر و متخصص است. برای تعویض سیستم لولهکشی خانهتان، از یک شرکت لولهکشی معتبر کمک بخواهید.
نکتهی دیگری هنگام تعویض، این است که آیا به شاخهها و خطوط بیشتری نیاز دارید یا خیر. اگر لوازم آب جدید به خانهتان اضافه کرده باشید، آنگاه، تعداد شاخهها و خطوط سیستم قبلی، پاسخگوی تأمین آب آن نخواهد بود. برای لولهکشی از لولههایی با قطر مناسب استفاده کنید چراکه لولههای باریک، مقدار آبی که در آنها جریان مییابد را کاهش میدهند.
با یک متخصص در زمینه دلایل کاهش فشار آب صحبت کنید
بسیاری از مشکلاتی که در بالا بیان شد باید توسط یک متخصص حل شود. زمانی که یک متخصص برای بررسی لولهکشی میآید، قطعاً نباید هیچگونه خرابکاری را از طرف خود پنهان کنید. اگر با هر مشکلی در سیستم لولهکشی خود مواجه شدید با متخصصان شهر خود تماس بگیرید.
ما خدمات جامع لولهکشی مسکونی، تجاری و اضطراری را برای مراقبت از هر مسئلهای که تجربه میکنید، از جمله مواردی که فشار آب در خانه شما را کاهش میدهد، ارائه میدهیم. زمانی که با ما تماس میگیرید، یک لولهکش برای رفع مشکلتان به خانهی شما مراجعه میکند؛ پس از برطرف کردن مشکل، به صورت رایگان سایر قسمتهای سیستم لولهکشیتان را بررسی کرده که اگر مشکلی باشد به شما گوش زد کند.
خدمات متخصصان در صنعت لولهکشی بینظیر است. آنها میدانند که مقابله با مشکلات لولهکشی میتواند استرسزا باشد، اما میتوانند به راحتی هر مشکلی را برطرف کنند. آنها خدمات لازم را در اسرع وقت برنامهریزی خواهند کرد و فرآیند رفع مشکل و دلایل کاهش فشار آب را به شما توضیح خواهند داد.
مقالات مرتبط :
- باز کردن لوله گرفته شده
- تعویض شیر آب حمام
- معرفی انواع توالت فرنگی
- نحوه تمیز کردن فلاش تانک
- رفع گرفتگی لوله فاضلاب و توالت، حمام و ظرفشویی
در آخر پیشنهاد پینورک به شما این است که مهم نیست که زمان بررسی مشکل برای پی بردن به دلایل کاهش فشار آب چقدر طول بکشد، هزینهای که باید پرداخت کنید به هیچ وجه تغییر نخواهد کرد. اولویت متخصصان این است که کار را به خوبی انجام دهند، فرقی نمیکند چه کاری باشد. متخصصان ادب را رعایت کرده و به خوبی با خانهتان برخورد خواهند کرد پس بررسی این مشکل را بر عهده آنها بگذارید.
4 سال پیش فرزانه شریعتی
فرزانه شریعتی هستم. همیشه عاشق خوندن کتاب و مقاله بودم و به دنبال یاد گرفتن موضوعات جدیدم. دانشگاه مدیریت خوندم ولی به هنر و صنایع دستی علاقه ی زیادی دارم. تولید محتوا کار فعلی منه و ازش لذت میبرم. امیدوارم تو این کار موفق بشم و شما هم از خوندن مطالب من لذت ببرید!
افزودن دیدگاه