پیاز یک غذای خوشمزه، مغذی و تطبیق پذیر است که بهروش‌های مختلفی پخته می‌شود و به غذاهای مختلف زیادی اضافه می‌شود؛ اما غذاهایی مانند پیاز و سیر، حاوی گوگرد هستند و همین مسئله، دلیل بوی زننده‌ی آن‌هاست. زمانی که پیاز را خرد می‌کنید یا گاز می‌زنید و یا له می‌کنید، ترکیبات گوگرددار از آن آزاد می‌شود. خوشبختانه چند ترفند وجود دارد که می‌توانید برای از بین بردن بوی پیاز از دست خود استفاده کنید، البته بهترین کار این است که این ترفند‌ها را قبل از برش پیاز انجام دهید تا از بوی آن جلوگیری کنید. در این مطلب از پین‌ورک به بررسی نحوه از بین بردن بوی پیاز از دست می‌پردازیم و امیدواریم مطالعه این مطلب برای شما کاربردی باشد.

قسمت اول| بعد از خرد کردن پیاز، دستان خود را تمیز کنید

 

محلولی از صابون و نمک درست کنید.

برای  از بین بردن بوی پیاز از دست ذرات غذای باقی مانده و غیره، می‌توانید دستان خود را با یک خمیر مالشی لایه‌بردار بشویید. برای تهیه‌ی این خمیر، ۱ قاشق غذاخوری (۱۵ میلی‌لیتر) صابون مایع و ۱ قاشق غذاخوری (۱۹ گرم) نمک را در یک کاسه کوچک با یکدیگر مخلوط کنید.

  • می‌توانید از هر نوع صابون مایع اعم از مایع ظرف‌شویی، مواد شوینده لباس، صابون دست و بدن یا شامپو استفاده کنید.
  • برای نمک نیز می‌توانید از هر نوعی اعم از نمک طعام، هیمالیایی، نمک دریا، kosher، نمک درشت بلور و یا هر نوع دیگری استفاده کنید.
  • به عنوان جایگزینی برای نمک می‌توانید از خمیردندان، پودر قهوه و یا جوش‌شیرین استفاده کنید

 

دستان خود را با این خمیر بشویید.

نمک و صابون را بر روی دستان خود بریزید. این خمیر را روی دستان خود بکشید، از جمله کف دست، پشت دست، مچ دست، بین انگشتان و زیر ناخن‌هایتان. وقتی خمیر ساخته شده کل دستانتان را پوشاند، آن را زیر آب سرد بگیرید تا خمیر پاک شود و اکثر بوی پیاز از بین برود.

  • برای اینکه بیشترین تأثیر را دریافت کنید، برای از بین بردن بوی پیاز از دست از یک بروس ناخن استفاده کنید و با استفاده از آن صابون و نمک را بر روی پوست دست و زیر ناخن‌هایتان بمالید.

 

دستان خود را با صابون ضد بو مالش دهید.

هنگامی‌که دستان شما هنوز خیس است، در آشپزخانه یا اطراف خانه چیزی از جنس استیل ضد زنگ، مانند قابلمه، صافی، ظروف یا سایر وسایل فلزی پیدا کنید. آن را زیر آب جاری قرار دهید و دستان خود را به‌وسیله آن، مانند آنچه در مرحله‌ی قبل با صابون انجام دادیم، مالش دهید. این کار را برای یک دقیقه‌ی کامل انجام دهید.

  • صابون ضد بو ممکن است این توانایی را داشته باشد که مولکول‌های گوگردی که به دست شما چسبیده‌اند و باعث بوی زننده‌ی پیاز شده‌اند را خنثی کند؛ بنابراین، مالش دستانتان با صابون ضد بو ممکن است باعث شود بوهای باقی‌مانده از بین برود.
  • همچنین می‌توانید یک میله‌ی استیل ضد بو و  از بین برنده‌ی بو خریداری کنید که به طور اختصاصی برای از بین بردن بوی پیاز، سیر و ماهی از دستان طراحی شده است. این مواد هم به صورت آنلاین و هم در فروشگاه‌های لوازم شستشو در دسترس است.

بوی پیاز

 

برای از بین بردن بوی پیاز از دست، دستان خود را با چیزی اسیدی بشویید.

برای از بین بردن بوی پیاز از دست، یک پارچه‌ی تمیز را با سرکه یا آب‌لیمو مرطوب کنید و آن را روی دستان خود مالش دهید. حتماً بین انگشتان، زیر ناخن‌ها و مناطق دیگر که ممکن است بوی پیاز در آن پنهان باشد نیز برسد. بگذارید سرکه و یا آب‌لیمو در هوا خشک شود، سپس دستانتان را با آب تمیز بشویید.

به عنوان گزینه‌ای برای جایگزینی آب‌لیمو و سرکه می‌توانید از موارد زیر برای از بین بردن بوی پیاز از دست استفاده کنید:

  • کره‌ی بادام زمینی
  • آب گوجه
  • آب کرفس
  • آب سیب‌زمینی
  • خردل
  • الکل
  • آلوئه ورا
  • برگ نعناع

بوی پیاز

قسمت دوم| از بین بردن پیاز در هر نقطه‌ی دیگر

 

برای خلاص شدن از شر بوی پیاز در دهانتان، غذا‌های مناسب بخورید.

بوی پیاز در واقع می‌تواند چند روز پس از خوردن آن، روی نفس شما بماند. خوشبختانه غذاهایی وجود دارد که بعد از خوردن پیاز، می‌توانید از آن‌ها برای خلاص شدن بوی پیاز در نفستان استفاده کنید.

برای خلاصی از بوی پیاز در نفستان می‌توانید موارد زیر را امتحان کنید:

  • کیوی
  • جعفری تازه
  • قارچ خام
  • بادمجان
  • سیب نپخته
  • آب‌لیمو
  • چای سبز

بوی پیاز

بوی پیاز را از ظروف پاک کنید.

اگرچه نگهداری پیاز در ظروف دربسته باعث تازه ماندن آن‌ها می‌شود، اما از طرفی باعث می‌شود که آن ظرف نیز بوی پیاز را به خود بگیرد. برای خلاص شدن از شر این بو در ظروف پلاستیکی، اقدامات زیر را انجام دهید:

  • ظرف را با آب گرم و صابون بشویید
  • ظروف را کاملاً آب‌کشی کنید
  • ظروف را با پارچه‌ای خشک کنید که با مقداری سرکه یا آب‌لیمو مرطوب شده باشد و یا مقداری جوش‌شیرین بر روی پارچه بپاشید
  • ظروف را در آفتاب بگذارید تا در هوای تازه خشک شود

 

از بوهای پخت و پز پیاز خلاص شوید.

حضور پیاز در غذا، آن را بسیار خوش‌طعم می‌کند، اما بسیاری از مردم دوست ندارند که خانه‌شان تا چند روز بعد از آن، بوی پیاز بدهد. چند روش وجود دارد که می‌توانید بوی پیاز ناشی از آشپزی را از بین ببرید. چند مورد از محبوب‌ترین آن‌‌ها عبارت‌اند از‌:

  • سرکه و آب را به یک مقدار در یک قابلمه بریزید و حداقل یک ساعت، آن را روی حرارت متوسط بجوشانید.
  • همچنین می‌توانید یک کاسه را با سرکه ساده پر کنید و در طول شب آن را در نزدیکی اجاق‌گاز بگذارید.
  • یک قابلمه کوچک را با آب پر کنید و به آن لیمو، پرتقال و سایر مرکبات را اضافه کنید. آب را به جوش آورده و حداقل یک ساعت آن را بجوشانید.
  • یک فنجان جوش‌شیرین (۵۵ گرم) را درون یک افشانه بریزید، بقیه افشانه را با آب پر کنید. افشانه را برای مدتی تکان دهید تا آب و جوش‌شیرین به طور کامل باهم مخلوط شوند. آنگاه، قسمت‌های مختلف خانه، مخصوصاً آشپزخانه را اسپری کنید.

بوی پیاز

برای از بین بردن بوی پیاز و بوی ناشی از پخت‌وپز آن بر روی لباس، مقداری الکل را بر روی لباس اسپری کنید.

هنگامی‌که در غذای خود از پیاز استفاده می‌کنید، بو‌ها تمایل دارند به همه چیز از جمله لباس‌ها بچسبند. برای خلاص شدن از شر بوی پیاز روی لباس‌ها، آن‌ها را بیرون، جایی که هوا جریان داشته باشد، آویزان کنید. مقداری ودکا (عرق روسی) و یا الکل و آب را درون یک افشانه بریزید، آن را خوب تکان دهید و بر روی لباس‌هایی که بوگرفته‌اند اسپری کنید و سپس بگذارید که در هوای آزاد خشک شود.

  • همچنین می‌توانید از این روش برای از بین بردن بوی آشپزی از اسباب و اثاثیه، رومیزی و پارچه‌های دیگر استفاده کنید.

 

موهای خود را با جوش‌شیرین و مرکبات بشویید تا از بوی پیاز خلاص شوید.

بوی پیاز حتی به موهای شما وارد می‌شود و رفع آن بعضی مواقع دشوار است. وقتی موها، بوی پیاز و یا بوی ناشی از پخت آن را به خود می‌گیرد، می‌توانید با روش‌های زیر از شر آن خلاص شوید:

  • ۱/۸ فنجان (۲۹ میلی‌لیتر) شامپو را با یک قاشق چای‌خوری (۵ گرم) جوش‌شیرین و یک قاشق غذاخوری (۵ میلی‌لیتر) آب‌لیمو مخلوط کنید.
  • موهای خود را با این مخلوط بشویید، بگذارید کاملاً کف کند. همچنین مخلوط را به پوست سر خود بمالید.
  • موهای خود را با آب تمییز بشویید.

 

بوی پیاز

قسمت سوم| از بین بردن بوی پیاز از دست

 

دستان خود را قبل از خرد کردن پیاز با سرکه بشویید.

سرکه برای جذب بو عالی است و حتی ممکن است در هنگام خرد کردن پیاز، از جذب بوی آن توسط دستانتان جلوگیری کند. قبل از اینکه پیاز را برش دهید، دستان خود را درون سرکه فرو کنید و سپس آن‌ها را خشک کنید. پیاز را طبق معمول برش دهید.

  • هنگام استفاده از چاقو بسیار مراقب باشید، به خصوص اگر دستان شما مرطوب است.

 

برای خرد کردن پیاز دستکش بپوشید.

یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از بو گرفتن دست‌ها هنگام خرد کردن پیاز، محافظت از دست‌هاست که برای این کار می‌توانید از یک دستکش لاتکس استفاده کنید. قبل از اینکه خرد کردن پیاز را شروع کنید، یک جفت دستکش بپوشید و تا زمانی که کارتان تمام نشده‌، آن‌ها را در نیاورید.

  • می‌توانید از همین ترفند برای جلوگیری از بوی سیر و ماهی نیز استفاده کنید.

بوی پیاز

 

از یک خردکن مواد غذایی استفاده کنید.

یکی از راه‌های جلوگیری از بو گرفتن دست‌ها، خرد نکردن پیاز است. هنگامی‌که به پیاز در غذا نیاز داشتید، تنها کافی است که آن‌ها را پوست بگیرید و در یک خرد‌کن قرار دهید. این وسیله خودکار، این کار را برایتان انجام خواهد داد. به این ترتیب شما پیاز را برش داده‌اید درحالی‌که دست‌هایتان همچنان بوی خوبی دارند و بوی پیاز نگرفته‌اند.


مقالات مرتبط :


در آخر پیشنهاد پین‌ورک به شما این است که برای از بین بردن بوی پیاز از دست به نکات بالا توجه داشته باشید و آن‌ها را به کار بگیرید تا دستان شما بوی پیاز ندهد و آسوده باشید.

منتظر دیدگاه شما هستیم
به اشتراک بگذارید

4 سال پیش فرزانه شریعتی

درباره نویسنده

فرزانه شریعتی هستم. همیشه عاشق خوندن کتاب و مقاله بودم و به دنبال یاد گرفتن موضوعات جدیدم. دانشگاه مدیریت خوندم ولی به هنر و صنایع دستی علاقه ی زیادی دارم. تولید محتوا کار فعلی منه و ازش لذت میبرم. امیدوارم تو این کار موفق بشم و شما هم از خوندن مطالب من لذت ببرید!

مطالب مشابه

افزودن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.