تقریبا چند سال پیش بود که کمپانی اپل، طی تصمیمی بسیاری از اپلیکیشن‌های ایرانی را از اپ استور حذف کرد و از آن  پس اجازه انتشار هیچ‌ یک از  اپلیکیشن‌های ایرانی را در مارکت خود نداد. در پی این تصمیم، کسب و کارهای ایرانی به دنبال راهی بودند تا بتوانند بدون دردسر، اپلیکیشن‌ ios خود را در اپ استور بارگذاری کنند. این هدف منجر به این شد که برخی کسب و کارها، راه‌کارهای جالبی را پیش بگیرند. به طور مثال، میتوان انتشار اپلیکیشن به زبان انگلیسی در ابتدای کار و سپس بازگرداندن آن به زبان فارسی در بروزرسانی‌های آتی، اشاره کرد. هرچند این روش‌ها نیز دیگر کارایی نداشت و اپل همچنان اپلیکیشن‌های ایرانی را که دانلودهای بالایی داشتند، یکی پس از دیگری حذف می‌نمود. به همین خاطر برخی، به فکر راه حلی بهتر و دقیق تر افتادند.

 

pwa چیست

 

۱ . اکانت اینترپرایز اپل، راه حلی مناسب اما موقتی

اپل تقریبا تمام کورسوهای امید را به روی کسب و کار های داخلی بسته بود تا اینکه برخی استارت‌آپ‌ها به سراغ اکانت اینترپرایز اپل رفتند. اما اکانت اینترپرایز اپل چیست؟

اپل برای توسعه اپلیکیشن‌ها، روی پلتفرم‌های ‌‌ios ای و macos ای خود دو نوع حساب کاربری عرضه می‌کند. این دو نوع حساب کاربری، شامل دو دسته اکانت‌های توسعه‌دهندگی ساده و همچنین اکانت اینترپرایز و یا همان اکانت شرکتی می‌شود که به ترتیب سالیانه ۹۹ و ۲۹۹ دلار هزینه از صاحب حساب دریافت می‌شود.

حساب کاربری اینتر‌پرایز مختص شرکت‌ها و ارگان‌هایی با حداقل چندصد کارمند است. اما تفاوت آن با حساب کاربری توسعه دهنده اپل در چیست؟

مهمترین و بزرگترین مزیت حساب شرکتی، امکان انتشار اپلیکیشن به صورت adhoc ( دانلود مستقیم) بدون نیاز به بررسی اپل می‌باشد. در کنار این ویژگی، این حساب‌ها امکان انتشار تعداد نامحدودی اپلیکیشن تحت امضای(sign)  همان حساب کاربری را نیز دارند که این امکان منجر به پدید آمدن کسب و کارها و استارت آپ هایی همچون مارکت‌های دانلود اپلیکیشن‌های ios  در ایران شد.

این مارکت ها به کسب و کارهایی که امکان تاسیس شرکت در یکی از کشور‌های مورد تایید اپل را نداشتند کمک شایانی کرد. زیرا با قراردادن فایل اپلیکیشن خود در این مارکت‌ها، توانستند امکان نصب اپلیکیشن را فراهم آورند. اما اخیرا، اپل مجددا به بررسی تعداد زیادی از حساب‌های کاربری شرکتی پرداخت و بسیاری از آن‌ها را نیز مسدود کرد که تقریبا تمامی حساب‌های کاربری پرکاربرد ایرانی از مارکت‌های دانلود اپ تا اپلیکیشن‌های پرکاربرد را شامل ‌می‌شد.

 

۲ . ” PWA  ” فرشته نجات استارت‌آپ‌های پیشرو

پویان شالبافان مدیر ارشد فنی ( CTO) پین ورک در این رابطه می گوید: در حال حاضر تمام دنیا در حال تغییر مسیر به سمت PWA هستند. با توجه به اتفاقات اخیری که برای اپ استورهای ایرانی مانند سیب اپ افتاد و مشکلاتی که برای دارندگان گوشی آیفون ایجاد کرده است، به نظر این تکنولوژی راه حل جذاب و بدون ریسکی است. در حقیقیت می توانیم به جای تلاش برای نصب اپلیکشن های IOS روی اسمارت فون کاربران، از نسخه PWA استفاده کنیم.”

درباره تاثیر این تکنولوژی بر مارکتینگ استارت آپ های ایران، محمد رسول بهاری مدیر بازاریابی ( CMO ) پین ورک اشاره دارد که: باتوجه به تغییرات اخیر اپل، زیان مالی بسیاری متوجه استارت آپ ها شده است. هزینه های بسیاری که پیش از این برای دانلود اپلیکیشن ( CPI ) شده تا هزینه-فرصت های از دست رفته طی این مدت! وی ادامه می دهد : بزرگترین معضل، عدم آشنایی مخاطبین با این تکنولوژی است. با ایجاد زیرساخت و فرهنگ استفاده از PWA ، استارت آپ ها توفیق اجباری پیدا می کنند تا هزینه های نصب اپلیکیشن ( CPI ) را به میزان زیادی کاهش دهند و به این واسطه، کانال های بازاریابی مربوط به گوگل، شبکه های اجتماعی و ریتارگینگ کاربران فعلی را تقویت کنند. و اما در ابتدا نیاز هست با تکنولوژیPWA آشنا شویم.

 

اپلیکیشن پیش رونده

۳ . PWA چیست؟

PWA مخفف  Progressive Web Apps می‌باشد. درحقیقت PWA وب اپلیکیشنی است که به شما دقیقا احساس استفاده از اپلیکیشن را القا می‌کند. به وسیله این تکنولوژی، مشکلاتی همچون معطل ماندن جهت بارگذاری محتوای صفحات وب، نخواهید داشت.

زمانی که یک کسب و کار از تکنولوژی PWA بهره گیری کند، کاربر احساس می کند دقیقا داخل اپلیکیشن قرار دارد زیرا از طریق امکاناتی که PWA  و طراحی وب نوین در اختیار ما قرار می دهد اعم از عدم امکان زوم در صفحات، تغییر رابط کاربری به نحوی که کاربر حس کار با اپلیکیشن را داشته باشد، امکان ارسال نوتیفیکیشن همانند اپلیکیشن‌های بومی و … به شما تجربه‌ی بهتری از تعامل با سیستم را القا خواهد کرد.

مزیت دیگری که این تکنولوژی نسبت به وب اپلیکیشن‌های معمولی دارد، وجود مفهوم جدیدی به نام  service worker  است. این سرویس دارای یک سری تنظیمات است که می‌توان با مفهوم CASH ، زمانی که کاربر وب اپلیکیشن شما را باز کرد_ حتی در صورتی که به اینترنت متصل نبود_ دیتا و اطلاعات همانند یک اپلیکیشن بومی در سیستم لود شود. در حقیقت این تفاوت اصلی بین اپلیکیشن، وب اپلیکیشن و وبسایت است. یعنی زمانی که مخاطب به اینترنت متصل نیست، می تواند تمام کامپوننت‌های سایت و تمام فیچرهای اپلیکیشن را فارغ از اتصال به اینترنت ببیند.

از جمله ویژگی های جذاب دیگر این تکنولوژی، عدم نیاز به دانلود است. شما بدون اینکه حجم اینترنت خود را از دست دهید و خود را درگیر ورود  اطلاعات به مارکت های مختلف از جمله اپ استور کنید، اپلیکیشن مورد علاقه خود را روی موبایلتان خواهید داشت. از طرفی با توجه به حجم بالای اپلیکیشن های IOS ، به خصوص در ایران، این روش جذاب تر می شود.

از کسب و کارهای پیشروی ایرانی، که  دارای تکنولوژی PWA هستند در گروه‌های مختلف می‌توان به اسنپ و تپسی و الو پیک در زمینه حمل و نقل اینترنتی، پینورک درحوزه خدمات منزل و اسنپ‌فود در زمینه رستواران آنلاین اشاره نمود.

 

برای اینکه نسخه PWA اپلیکیشن مورد علاقه خود را داشته باشید،  در صورتی که کسب و کار مربوطه از چنین ویژگی‌ای پشتیبانی کند، می توانید با مراجعه به سایت و باز کردن وب اپلیکیشن، از طریق گزینه  Add to home screen در بروزر گوشی خود. PWA مربوطه را نصب نمایید. برای مثال، جهت نصب اپلیکیشن پین‌ورک که در زمینه خدمات آنلاین منزل فعالیت دارد، کافیست تا با مراجعه به وبسایت این مجموعه، به آدرس https://pinwork.ir جهت نصب وب اپلیکیشن پینورک اقدام نمایید.

منتظر دیدگاه شما هستیم
به اشتراک بگذارید

4 سال پیش پریسا گلی نیا

درباره نویسنده

پریسا هستم. یک زیست شناس شاعر. زاده یک روز پاییزی برگ ریز. از زمانی که خودم را شناخته ام، می‌نویسم. دلنوشته، شعر، متن ادبی، داستان، مقاله. عاشق تجربه‌های جدید هستم. سفر به ماه را دوست دارم.فانتز‌ی‌ام هم‌ برای ادامه زندگی،‌ زیستن در اعماق اقیانوس‌هاست. همیشه دوست داشتم به جای انسان، ماهی به دنیا بیایم. یک ماهی شاعر. حالا یک انسانم...روی این کره خاکی. دوست دارم برجستگی قلم را روی دستانم حس کنم و بوی کاغذ را در هوای اطرافم.

مطالب مشابه

افزودن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.