استیل های ضد زنگ یکی از بهترین مواد قابل استفاده در ظروف آشپز خانه است. آنها در عین حال، زیبا و جذاب نیز هستند. برعکس ماهی تابه های نچسب، ظروف ضد زنگ استیل در صورتی که به درستی استفاده نشوند باعث چالش های جدی در زمان شست و شو می­شوند. رعایت یک روند برای شستشو ظروف استیل به طور منظم ضروری بوده و همچنین آگاهی به نحوه­ی تمیز کردن چسبندگی­های سر سخت بسیار مهم است. همچنین راه هایی نیز برای تبدیل ظروف استیل به ظروف تفلون وجود دارد که این امر موجب عدم چسبندگی به آن و در نهایت تسهیل روند شست و شوی استیل می­شود. قبلا در مورد نحوه شستشو قابلمه های فلزیصحبت کرده بودیم . در ادامه به چند روش تمیز کردن و نچسب کردن ظروف استیل می­پردازیم.


با پین‌ورک تو یه چشم بهم زدن ظرفای کثیفت تمیز میشه. کافیه  روی لینک زیر کلیک کنی وقیمت بگیری!


 

روش اول: شستشو ظروف استیل برای لکه سرسخت

شستشو ظروف استیل برای لکه سرسخت

  • تمام خرده ها و مانده های مواد غذایی را از ظرف پاک کنید.

    اگر به ماهی تابه شما خرده های غذا چسبیده است در ابتدا آنرا برای چند ساعت در محلول آب گرم و شوینده نگاه دارید ( شما همچنین می­توانید آنرا یک شب تا صبح در این محلول نگاه دارید). آب را تخلیه کرده و با شدت بوسیله اسکاچ، کف ماهی تابه را بسابید. این کار تقریبا اکثر غذاهای باقی مانده را از بین می­برد. هرگز از سیم ظرف شویی یا اسکاچ دارای سیم های مسی استفاده نکنید. درست است که آنها بخوبی غذاهای باقی مانده را پاک می­کنند، وسیله ی مناسبی برای شستشو ظروف استیل نیست.

  • اگر ماهی تابه شما از حرارت آسیب دیده است می­توانید با استفاده از جوش شیرین آنرا از بین ببرید. پس از اینکه از خشک بودن ماهی تابه مطمئن شدید به مقدار کافی و زیاد، پودر جوش شیرین را بر روی سطح ماهی تابه بصورت کامل بریزید و سپس با یک پارچه خشک یا اسفنج شروع به سابیدن کنید.

 

  • هر لکه آبی را از روی ظروفتان پاک کنید.

    لکه های آب در واقع بعلت مواد معدنی موجود در آب بوجود می آیند، نه فقط خود آب. این موضوع بیشتر در مناطقی که آبشان، دارای میزان بالایی مواد معدنی است اتفاق می­افتد. این لکه ها همچنین می­توانند بعلت افزودنی هایی در آب مانند فلوراید بوجود بیایند. اگر شما ماهی تابه تان را با دست خشک کنید دیگر به سختی لکه آب خواهید یافت . اگر هم این اتفاق افتاد کمی آب گازدار در آن بریزید و سپس آب بکشید. بعد از شستشو ظروف استیل> آن را با یک پارچه تمیز بصورت کامل خشک کنید.

  • روش ذکر شده یک جایگزین هم دارد. ابتدا ظرف را در سرکه قرار دهید و سپس با یک شوینده ملایم و یک دستمال نرم آنرا تمیز کنید.
  • برای رفع جاهای سوختگی بیشتر، آنها را با پختن جدا کنید.

    اگر جاهای سوختگی ماهیتابه با جوش شیرین و صابون از بین نرفت، آنها را با پختن جدا کنید. ماهیتابه را تا جائی که تمامی بخش های سوخته را با آب پوشش داده باشید، از آب پر کنید و بر روی گاز قرار دهید تا به جوش بیاید. مقداری نمک به آن اضافه کرده، گاز را خاموش کنید و آنها را برای چند ساعت رها کنید. آب را دور بریزید و ماهیتابه را با یک پارچه بسابید. اگر آثار سوختگی از بین نرفت. این روند را چند بار تکرار کنید.

  • حتما نمک را در زمانی که آب به جوش آمده است اضافه کنید، تا از آسیب زدن به آن جلوگیری کنید.

 


یکی از سخت‌ترین کارهای دنیا شستن ظرفای زیاد و روی هم انباشته شده بعد از مهمونی و جشن‌هاست. اما میدونستی که پین‌ورک این معضل رو برای تمام خانم‌ها رفع کرده و میتونی با کمک از خدمات پین‌ورک کلی کارهاتو جلو بندازی. کافیه روی لینک زیر کلیک کنی و رایگان قیمت بگیری.


 

روش دوم : نچسب کردن ماهیتابه ها

نچسب کردن ماهیتابه ها

  • ماهیتابه استیل را گرم کنید.

    ماهیتابه را بر روی شعله تقریبا زیاد قرار دهید و بگذارید کاملا داغ شود. این موضوع ۱ یا ۲ دقیقه طول می کشد.

  • در ماهی تابه کمی روغن بریزید.

    زمانی که ماهیتابه کاملا داغ شد آنرا از روی گاز بردارید و در آن یک یا دو قاشق چای خوری روغن ( زیتون، نارگیل، بادام زمینی – هر کدام که ترجیح می دهید.) بریزید و آنرا تا زمانی که چربی جذب شود بر روی سطح ماهیتابه حرکت دهید.

  • ماهیتابه را دوباره بر روی شعله قرار دهید.

    ماهیتابه را تا زمانی که روغن به دود کردن بیفتد بر روی شعله قرار دهید. این عمل موجب می گردد یک لایه ی نسوز بر روی کف ماهی تابه شما شکل بگیرد.

  • شعله را خاموش کنید.

    زمانی که روغن شروع به دود کردن نمود، گاز را خاموش کنید و اجازه دهید ماهیتابه به صورت کامل خنک شود. هنگامی که روغن خنک شد و کف ماهیتابه براق و آئینه مانند بود یعنی ماهیتابه ی شما نچسب شده است.

  • روغن باقی مانده را دور بریزید.

    زمانی که روغن خنک شد آنرا در یک ظرف بریزید. و با یک دستمال کاغذی باقی مانده روغن ها را تمیز کنید.

  • از سطح نچسب نگه داری کنید.

    تا زمانی که از شوینده برای این ماهیتابه استفاده نکرده اید، حالت نچسب خود را حفظ می کند. حواستان باشد در هنگام پخت و پز کمی روغن به ماهیتابه اضافه کنید تا حرارت موجب سوزاندن روغن موجود در کف ماهیتابه نشود.

 

روش سوم: روش های نگه داری معمول

روش های نگه داری معمول

  • یک ساختار منظم نظافت تعریف کنید.

    خریداری یک جنس خوب استیل سرمایه گذاری است. و شما باید با یک برنامه ی منظم شست و شو از این سرمایه گذاری مراقبت کنید. در صورت امکان از ظروف استیلی با کف آلمینیومی و مسی استفاده کنید. این فلزات رساناهای بهتری از استیل برای گرما هستند؛ در نتیجه میزان لک های سوختگی و چسبیدگی غذا در آنها کمتر است.

  • ماهیتابه ها را پس از هر بار پخت و پز سریع بشوئید.

    اگر ماهیتابه را بلافاصله پس از آشپزی بشوئید از شکل گرفتن و چسبیدن سوختگی ها بر روی ظرف جلوگیری می کنید. اگر جنس آنها تفلون نیست، می توانید از یک شوینده ی عادی و با استفاده از اسکاچ های دو رو و آب گرم آنها را تمیز نمائید.

  • اگر ظرف شما تفلون است، تنها آنرا با آب گرم آب بکشید و از شوینده استفاده نکنید. از یک دستمال کاغذی برای جذب چربی باقی مانده استفاده کنید.
  • هرگز از مواد دارای آمونیاک یا سفید کننده بر روی ظروف استفاده نکنید. زیرا این مواد در واکنش به جنس ظروف موجب آسیب و یا تغییر رنگ آنها می گردد.
  • بهترین گزینه استفاده از شوینده های مخصوص ظروف استیل ضد زنگ است.
  • شستشو ظروف استیل به صورت تک به تک.

    پس از شستشو زمان بگذارید و ظروف خود را با یک حوله تمیز خشک کنید. آنها را بدون این روش و از طریق هوا هم می توانید خشک کنید که البته موجب بروز لکه های آب می گردد.

  • از شستشو ظروف استیل خود در ماشین ظرف شویی بپرهیزید

    . حتی اگر این ظروف قابلیت شست و شو در ماشین ظرفشویی را هم داشت از این موضوع پرهیز کنید. زیرا این عمل تا حد زیادی از عمر آنها کاسته و به ظاهر زیبایشان آسیب وارد می کند.

  • اگر هم مجبور به استفاده از ماشین ظرفشویی بودید، بلافاصله پس از اتمام شست و شو، آنها را با آب گازدار آبکشی کنید و با یک پارچه نرم خشک نمائید. این امر موجب می شود لکه های آب بر روی ظروف شکل نگیرند.
  • برق انداختن و شستشو ظروف استیل.

    اگر می خواهید ظروف شما بدرخشد، می توانید از پولیش دهنده های استیل استفاده کنید. مقداری از آنها را بر روی دستمال قرار داده و با آن ظروف را پولیش نمائید.

  • شما می توانید تمامی آثار انگشت را به وسیله ی یک شیشه شور و یک دستمال پارچه ای یا کاغذی از بین ببرید.
  • گاهی می توان خط و خش های جزئی بیرون ظروف را به وسیله ی یک خمیر متشکل از آب و جوش شیرین و یا خمیرهای غیر خورنده مخصوص این کار از بین برد. ( عکس – گیف )
  • تمیز کردن چاقوهای استیل.

    بهترین راه نگاه داری از چاقوی استیل این است که در حین و بلافاصله پس از استفاده از آن، باقی مانده مواد غذائی را با یک حوله، خیلی سریع پاک کرد. این موضوع از خشک شدن غذاها بر روی آن که موجب سخت تر شدن شست و شویش می شود، جلوگیری می کند.

  • حواستان باشد، با احتیاط اینکار را انجام دهید تا دست خود را نبرید. دسته را در دستتان نگاه دارید و بر روی لبه و با احتیاط دستمال بکشید.

منتظر دیدگاه شما هستیم
به اشتراک بگذارید

6 سال پیش زهرا طباطبایی

درباره نویسنده

زهرا طباطبایی هستم! از روز های اول فعالیت "مجله پین ورک" دست به قلم شدم و نوشتم و یاد گرفتم و با بزرگ شدنش من هم بزرگ تر شدم... و توی این مدت، به قول " آنتوان کلیما " همیشه برام خود نوشتن مهم بوده; خیلی مهم تر از انتشارش!!! امیدوارم قلمم رو دوست داشته باشید :)

مطالب مشابه

افزودن دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.