آیا قهوه فیلتر شده در سطوح کافئین و طعم از اسپرسو قویتر است؟ اگر قهوهخور حرفهای هستید حتماً میدانید که دو روش برای نوشیدن قهوه وجود دارد. با شیک اسپرسو یا فیلتر قهوه. اما آیا قهوه فیلتری از اسپرسو قویتر است؟ ممکن است اینطور فکر نکنید اما علم برنده واقعی این نبرد را مشخص کرده است بیایید باهم نتیجه را بررسی کنیم. در این مطلب از مجله پینورک به موضوع مقایسه قهوه فیلتری و اسپرسو میپردازیم.
آیا قهوه فیلتری از اسپرسو قویتر است؟
بله قهوه فیلتری از اسپرسو قویتر است. قهوه فیلتری بهطور میانگین حدود ۱۵۰ الی ۲۱۰ میلیگرم کافئین در ۲۳۶ میلیلیتر فنجان قهوه دمکرده دارد. یک شات از اسپرسو که معادل ۲۳ میلیگرم است حاوی ۶۳ میلیگرم کافئین است. تفاوت بین این دو در مدتزمانی است که آب در ته فیلتر باقی میماند و با آن تماس دارد است. اسپرسو به این خاطر سرعت و قوی بودن مشهور است اما این سرعت باعث میشود که تمام کافئین موجود در ۷ گرم قهوه استخراج شود. اما قهوه فیلتری برنده واضح این رقابت است، زیرابه شما یک قهوه صافشده رو تحویل میدهد. بیاید بررسی کنیم که چرا فیلتر قهوه از اسپرسو قویتر است.
فیلتر قهوه حاوی کافئین بیشتری نسبت به یک شات اسپرسو است. شاید از به خود فیلتر نگاهی بیندازید اصلاً انتظار چنین قهوه عالی را ندارید. جدا از اینها ظاهر خیلی سادهای هم دارند. اما آنها بسیار قدرتمند عمل میکنند, زیبایی آنها در این واقعیت نهفته است که زمانی آب به داخل قوری ریخته شده و در ته آن با قهوه تماس پیدا میکند. این بدان معناست که طعم, کافئین و مواد معدنی قهوه شما تا حد امکان استخراج میشود. بهطور میانگین هر قوری قهوه سه دقیقه به طول میانجامد دم بکشد البته شاید این زمان کمی زیاد و کم باشد بستگی به آبی که شما به آن اضافه میکند دارد یعنی در این سه دقیقه قهوه شما کاملاً مواد آن استخراجشده است و یک قهوه عالی در اختیاردارید.
چرا وقتی به فیلتر قهوه نگاه میکنیم به سطح وسیعی از کافئین میرسیم؟
زیر همیشه از قهوههای روبوستا و عربی برای دم کردن قهوه استفاده میکنیم, که هرکدام از دو فنجان قهوهای که دارای کافئین یکسان باشند را به شما نمیدهند. بهطور میانگین در روبوستا کافئین بیشتری نسبت به نوع عربی آن وجود دارد تقریباً چیزی حدود دو برابر. در روبوستا حدود ۲٫۷ درصد کافئین در قهوه وجود دارد و نوع عربی ۱٫۵ درصد قهوه کافئین است و قطعاً از نوع عربی تلختر است البته نباید این نکته را هم فراموش کر که این دو قهوه طرفدار خاص خودشان رادارند و بسیار عالی هستند. حالا مخلوط کردن هردو به نسبتهای مختلف به معنی این است که شما به دنبال چه نوع قهوهای هستید لایت یا دارک و همچنین به مقدار افزودن روبوستا هم بستگی دارد. در حال حاضر با همه این اوضاع شما یک فنجان قهوه که معادل ۲۳۶ میلیگرم است دارید، البته بهسختی کسی است فقط به یک فنجان قهوه اتکا کند البته این اندازه یک اندازه استاندارد است. یک شات اسپرسو بسیار کوچکتر است دقیقاً ۳۳ میلیگرم.
چرا فکر میکنید اسپرسو قویتر است؟
اما واقعاً چرا مردم این فکر را میکنند؟ البته بهطورکلی این موضوع بیشتر به ذائقه و تلخی شات اسپرسو مربوط است. بنابراین اگر میخواهید یک اسپرسو را امتحان کنید دو ثانیه قبل از آنیک فنجان قهوه دارک را مزه کنید اینطور اسپرسو طعم قویتری به خود میگیرد این طعم بسیار قویتر و تلختر از فیلتر قهوه است که به خاطر روش دم کردن و همچنین غلظت اسپرسو است. یک عدد اسپرسو حدود ۳۳ میلیگرمی از ۷ گرم قهوه تهیهشده که مقایسه با فیلتر قهوه ۲۳۶ میلیگرمی که حدود ۱۵ گرم قهوه در آن وجود دارد.
بنابراین با این قیاسها متوجه خواهید شد که اسپرسو قویتر از فیلتر قهوه است. همچنین فیلتر قهوه از روغن قهوه محروم است درحالیکه اسپرسو این ویژگی را دارد. دلیل آنهم این است که در فیلتر قهوه از فیلتر ثابت یا فیلترهای کاغذی استفاده میشود که هردوی آنها روغن قهوه را قبل از رسیدن به فنجان میگیرند.
چیزی دیگر که باید برای فیلتر قهوه گفت گرفتن گردوغبار حاصل از پودر قهوه است که در لابهلای آن گیر میکند این بدان معنی است که یک شات از اسپرسو در مقایسه با فیلتر قهوه طعم و رنگ غلیظتری هم دارد. در آخر، اسپرسو در فنجانهای بسیار کوچک قرار میگیرد چیزی حدود ۳۳ میلیگرم که واقعاً کم است اما بسیار قوی و غلیظ است و حدود ۶۳ گرم کافئین هم دارد. اما کمتر کسی است که از یک شات اسپرسوی خالص لذت ببرد بدون آنکه به آن چیزی اضافه کند، بیشتر افراد از سایر قهوههایی که پایه آنها قهوه اسپرسو است مصرف میکنند.
آیا قهوه فرانسوی از قهوه فیلترشده و اسپرسو هم قویتر است؟
یک قهوه قویتر دیگر هم وجود دارد که خوشایندتر هم است البته اگر به دنبال قهوهای قویتر هستید که بادم کردن به آن برسید پیشنهاد ما فرنچ پرس است، شاید بهترین نباشد اما بسیار عالی است.
در ابتدا باید قهوه در آب داغ ریخته میشود و از طریق فیلتر فلزی گذر میکند تا مواد اضافی تهنشین نشوند چیزی بین اسپرسو و فیلتر قهوه تا بهترین ترکیب را به دست آورید. در این قهوه شما کمی روغن قهوه و پودر قهوه هم استخراج میکنید که نرمال است، همچنین زمان طولانیتری برای دم کردن نسبت به اسپرسو دارید.
دم کشیدن قهوه فرنچ پرس حدود ۴ دقیقه به طول میانجامد و اگر بیشتر از این مدتزمان باشد احتمالاً قهوه شمارا خراب میکند و طعم آن را بهطور کل از بین میرد، این قهوه اگر در زمان مناسب دم بکشد بهترین طعم و غلظت را دارد. البته استفاده از این قهوه با فیلتر کار راحتی نیست و تمیزکاری زیادی میطلبد ولی اگر بهدرستی انجام شود بسیار ارزشمند است.
مقالات مرتبط :
- طرز تهیه لاته
- طرز تهیه ماکیاتو
- طرز تهیه قهوه ترک
- تفاوت اسپرسو و لاته
- همه چیز در مورد قهوه ربوستا
- همه چیز در مورد قهوه عربیکا
در این مطلب از مجله پینورک به موضوع مقایسه قهوه فیلتری و اسپرسو پرداختیم. قهوه فیلتر شده هم نوعی از قهوههای موجود در بازار است. هر روشی از دم کردن قهوه فیلتر کافئین مختلفی را به شما میدهد، البته پیشنهاد من بهشخصه استفاده از قهوه فیلتری است.
4 سال پیش ملیحه احمدی
سلام. من ملیحه احمدی به عنوان یه عضو کوچک از پین ورک در کنار شما هستم تا بتونم مطالب متنوع و جالبی رو با شما به اشتراک بذارم. یکی از ویژگیهایی که منو به نوشتن محتواهای جدید ترغیب میکنه، روحیهی بالا برای یادگیری مطالب جدید و بکارگیری خلاقیت در نوشتههام هست. امیدوارم این مطالب به اندازه کافی براتون جذاب و به دلتون نشسته باشه :)
افزودن دیدگاه